Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Szikláknál - Bogapataka - Túracélpont-adatbázis és turisztikai tudástár - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Szikláknál - Bogapataka | Hol van ez a hely?

A szikláknál - Bogapataka. A közeli falu román neve Paraul Boghii, a magyar fordítás a szerkesztő által kitalált magyarosítás...

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Szikláknál Bogapataka fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Bogapataka és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Szikláknál! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Nicoresti, 2.98 km távolságra található.
Szállás

Szállás Nicoresti - Bákó vármegye


Keress szállást Nicoresti közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 2.03 km-re levő látnivalókkal: Velnica-kőbánya vízesései - Baloldali zuhatagok (18 kép). Legyező-vízesés, Oldal-vízesés, Emeletes-vízesés, Lépcsős-vízesés, Függőágy-vízesés, Terasz-vízesés, Árkád mögötti-vízesés, Függő kőtömb, Barna-vízesés, Mennyezetes-vízesés.
147147s_76161100
147147s_7617_b1_evantai1101
147147s_7620_b2_lateral1102
147147s_76211103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Szikláknál Bogapataka közelében?
Sólyomkő-tető. 4.1 km-re. A Kalaposkő-sziklát keresve, egy adott pillanatban a Sólyomkő tetejére értem. Végre a csúcs - Újabb mászás után túránk legmagasabb pontjára értünk. (látnivaló és geodoboz)
Kőerődítmény. Értesüléseim szerint első világháborús katonai létesítményről van szó. Kővár - A tető irányába mászva a háromszintes védőfallal körbevett vár romjaihoz értünk. (itt geodobozt is lehet keresni)
Kalapos-kő. A szikla kalap formája alulról csodálható meg. A kalap tetején - A Kalapos- kő lentről sokkal impozánsabb, ellenben tetejéről gyönyörű kilátás nyílik. (itt geodobozt is lehet keresni)
Kicsi kőüst. Mivel nem álltak rendelkezésemre pontos koordonáták, akkor még nem tudtam, hogy megtalálom-e a tulajdonképpeni nagy kőüstöt. Öcsike - Nemcsak a nagy, hanem a kis kőüst is előkerült némi mászás után. (itt geodobozt is lehet keresni)
Madonna és a Szörnyeteg. A békés szörnyeteg - A Nagy-kőüst után érkeztünk a hatalmas, de békés Szörnyeteghez. Nagy kőüst. Ez a hely része lehet egy Sólyomkő-körtúrának, a következő útvonalon: Sólyomkő-kilátó - Kalaposkő - Nagy kőüst - Kicsi kőüst - Kőerődítmény - Sólyomkő-tető - Sólyomkó-kilátó. Kőüst - A kilátótól az ösvényen továbbhaladva megcsodáltuk a Kalapos-követ, majd rábukkantunk a "kényelmesen belakható" nagy-kőüstre.
Régi sóaknák. 5.5 km-re. Aknavásáron, a Fetele Targului (A vásár lányai) nevű domb nyugati oldalán, a Valcele-patak közelében, már a XIV. Meglepetés a rejtekben - A Kósna-dombi kirándulás után, már csak nagyon kevés időm maradt a sötétedésig.
Viisoara gömbkövei. Viisoara falu gömbkövei a településtől körülbelül 700 méterre találhatók, északnyugatra. Madárdalos este - Esti ráadásnak, a Velnica kőbánya vízesései után, még megkerestük a kőgombák geodobozát.
Dofteana Arborétum. Szabadon látogatható, rendezett kert, melyben főleg az exotikus fenyők kaptak helyet (Simafenyő, Sárgafenyő, Cédrusfenyő, stb.
Perchiu-domb Bákó megye.

Szikláknál Bogapataka románul - in limba romana: La stanci Paraul Boghii

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Bákó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Bogapataka térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Szikláknál gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Bogapataka környékére? Tetszett a Szikláknál? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Katonai emlékmű
  Katonai emlékmű
  A Kósna-domb az első világháborúban fontos harcok helyszíne volt.
  Kósna-csúcs
  Kósna-csúcs
  A Kósna-csúcs a Nemere alatti dombvidék legkeletibb csúcsa, 784 m tengerszint feletti magassággal.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bákó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3582 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.