Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Szikláknál - Bogapataka - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Szikláknál - Bogapataka | Hol van ez a hely?

A szikláknál - Bogapataka. A közeli falu román neve Paraul Boghii, a magyar fordítás a szerkesztő által kitalált magyarosítás. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Szikláknál Bogapataka fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Bogapataka és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Szikláknál! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Szikláknál Bogapataka közelében?
Szent Mihály katolikus templom Újfalu. Újfalu, románul Satu Nou, a Tatros mentén, Ónfalvától nyugatra, Aknavásártól délkeletre, Szőlőhegy és Szitás falvak között fekvő település.
Sólyomkő-kilátó Gorzafalva. A helyet a helybéliek Sólyomkő néven ismerik. (itt geodobozt is lehet keresni)
Sólyomkő-tető Gorzafalva. Bár a kis tetőről nem a legjobb a kilátás, a környéken érdekes sziklaalakzatokat fedezhetünk fel, ezért érdemes ide kikapaszkodni. (itt geodobozt is lehet keresni)
Kőerődítmény Sólyom-kő Gorzafalva. Értesüléseim szerint első világháborús katonai létesítményről van szó. (itt geodobozt is lehet keresni)
Kalapos-kő Sólyomkő Gorzafalva. A szikla kalap formája alulról csodálható meg. (itt geodobozt is lehet keresni)
Kicsi kőüst Sólyom-kő Gorzafalva. A nagy kőüstöt keresve bukkantam rá erre az agy kinézetelű sziklára, melynek oldalában egy kis fél-kőüst található.
Románul - in limba romana: La stanci Paraul Boghii

Természeti értékek - Bákó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Bogapataka térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Szikláknál gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni Bogapataka környékére? Tetszett a Szikláknál? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Katonai emlékmű
A Kósna-domb az első világháborúban fontos harcok helyszíne volt.
Kósna-csúcs
A Kósna-csúcs a Nemere alatti dombvidék legkeletibb csúcsa, 784 m tengerszint feletti magassággal.
Velnica kőbánya vízesései
Aknavásár és Ciresoaia települések között, a Velnica kőbányából indulva, a vad és mászkálós terepekhez szokott, tapasztalt, jól felszerelt, és vállalkozó kedvű természetjáró egy igazi vízesés-paradicsomot fedezhet fel.
Kút az út közepén
Szitás faluban, a Mihai Viteazul utcában, körülbelül 150 m távolságra nyugatra a település főútjának számító Stefan cel Mare utcától, egy érdekes kutat találunk, pontosan az út közepén.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Bákó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.