Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót! Bejelentkezés után.

Szikláknál - Bogapataka

Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben Szikláknál - Bogapataka felé - regisztráció után.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

8268 Serkes tó Segesvár
8268
Kisompoly völgye felé Ompoly kövek
Kisompoly völgye felé
Erődítés Homoródszentmárton unitárius templom vártemplom
Erődítés
683 Csorgókő vízesés Székelyvarság
683

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Szikláknál Bogapataka fotóalbumba!

Fedezzétek fel Bogapataka és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Szikláknál!

A szikláknál - Bogapataka. A közeli falu román neve Paraul Boghii, a magyar fordítás a szerkesztő által kitalált magyarosítás... Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Nicoresti, 2,98 km távolságra található.
Fontos látványosságok és népszerű látnivalók (részletek bejelentkezés után)
FortyogófürdőFortyogófürdő 45,3 km-re.
Lehangoló látványt nyújtott az egykor fényesebb napokat is megélt fürdő. Aki csak reménykedik, általában a reménnyel marad. Reménykedjünk. Kézdivásárhely határában található a Fortyogófürdő nevű, egykori gyógyüdülőhely.
Magyar-Nemere-csúcsMagyar-Nemere-csúcs 22,2 km-re.
A Nemere gerincének a legszebb része a Magyar-, másnéven Kis-Nemere. A csúcson egy lapos sziklakilátó található, ahol tiszta időben szép kilátás tárul elénk.
Céhtörténeti Múzeum KézdivásárhelyCéhtörténeti Múzeum Kézdivásárhely 45,4 km-re.
A kézdivásárhelyi múzeum épülete 1857-ben épült, sokáig a városháza működött benne. Itt kapott helyet a Céhtörténeti Múzeum, mely 2012-ben vette fel egykori alapítója, Incze László nevét.
Szent István emlékkereszt Perkő 42,8 km-re. Megtaláltuk a dobozotokat a leírásnak megfeleő helyen. Ezt a geodobozt közösen rejtettük.
Görög-katolikus templom Gelence 44,7 km-re. Nem is tudtunk errol a templomrol, bar sokszor jartunk mar Gelencen.
Tarnóczy kastély romjai Kézdiszentlélek 43,1 km-re. A tél folyamán már kerestem egyszer az itt elrejtett geodobozt. Sokadszor is szép itt, s doboz is meglett.
Vadles Veres-vízVadles Veres-víz 27,7 km-re.
A régi parcella szélén álló vadlesből körülnéztünk - hazafele megmértük a mackó nyomán, hogy hányas csizmát visel. Megtaláltam a dobozt. A tetőn a valamikori krumplikísérleti állomás nyomai most is láthatók.
Felfüggesztett kőkocka - Szalánc-erdő 2 km-re.
Katonai bunkerek Keresztes hegyese 37,7 km-re.
Az 1451 m magas Keresztes hegyese a Csíki-havasokban található, Csobányostól észak-keletre. Az első világháború alkalmával számos katonai létesítményt hoztak létre a tetején.
Református templom Kézdivásárhely 45,6 km-re. Kis-Nemere nyerge Nemere-hegység 22,1 km-re. Menekülés Kézdivásárhely 45 km-re.
Református templom KézdioroszfaluReformátus templom Kézdioroszfalu 44,7 km-re.
Lakói azonban katolikusok voltak, és a reformáció után is részben azok maradtak, temploma református. Vadrózsák körül. Vadrozsák és autóparkok közt. Vadrózsák körül és drótok között. Középkori templomáról nincs adat.
Kóstelek határában 45 km-re.
Miután megtaláltam a Rupert Mayer emlékhelynél elrejtett geodobozt, elindultam az emlékmű mögötti szekérúton, a gps által jelzett irányba. Első írásos említése az 1771-ből származik, a falu első telepesei a siculicidium idején, az embernyúzó katonai szolgálat és bírói ítéletek elől elbujdosó székelyek és a Moldva felől érkező görög katolikus román szökevények, szegénylegények, havasi betyárok, akik ezen eldugott havasi rengetegben keresnek menedéket.
Katolikus templom TorjaKatolikus templom Torja 48,5 km-re.
A XIV-dik század elején Altorjának és Feltorjának két külön plébániatemploma van. A Szent Miklós-templomtól kapta nevét a domb is, amelyen emelkedik.
Katonai emlékmű - Kósna-domb - AknavásárKatonai emlékmű - Kósna-domb - Aknavásár 880 m-re.
A Kósna-domb az első világháborúban fontos harcok helyszíne volt, a harcászati térképeken 789-es szintnek is nevezték. Aknavásártól készültem nekiindulni a Kósa-domb felé, a piros kereszt jelzésen. A csúcs alatti széles dombteraszon, az erdő szélén, egy 1922-ből származó régi emlékművet, egy egyszerű kőkeresztet találunk.
Medve-barlang Sósmező 16,2 km-re.
Piliske-tető OzsdolaPiliske-tető Ozsdola 36,6 km-re.
A Piliske-tető Ozsdolától keletre található, a Kézdivásárhelyt és Foksányt összekötő 2D jelzésű országút, régi nevén Kádár-út mellett. Egy lapos dombtető, ahol egy szép tisztást találunk.
Zsidó-temető Kézdivásárhely 45,6 km-re.
Szent Mihály-templom LemhénySzent Mihály-templom Lemhény 34,4 km-re.
1777-ben barokk stílusban átépítették, védőfalai 17-dik századiak 2 bástyával és egy kaputoronnyal, amely harangtorony is egyben. A mai nap ratalaltunk, nepes kis gyermekcsapat segedlettel. Megkerestük ezt a geoládát is, a láda könnyen meglett. Lévén hogy ott voltam a rejtésnél nem minősítem találatnak. A római katolikus vártemplom középkori eredetű, Kézdialmás és Lemhény között a Szent Mihály-hegyen áll - a középkori templom összeomlott és 1510-ben újat kellett építeni helyette.
Szent Imre herceg mellszobra Gelence 44,8 km-re.
Szent Imre herceg mellszobra, 2008 - Gelence.
Almás vára KézdialmásAlmás vára Kézdialmás 30,5 km-re.
Almás várának romja Lemhény falutól északra, Kézdialmás határában, a Várerősségének nevezett hegyfokon áll. Valószinűleg a 12-dik század végén, a 13-dik század elején épült, és a korai magyar feudális királyság keleti határvédő erődítményrendszerébe tartozott. Igaz, hogy a nedves avar, meg a nedves kövek csúsztak egy kicsit, de hát december van. Szép várhely, helye hasonlít a csíkrákosi Pogányvárra és a csíkcsicsói Csicsóvárra. Megtaláltuk, a doboz jó egészségnek örvend.
Esztelnek és Csomortán közötti kereszt 35,1 km-re. Na, ezen a rejtekhelyen sem sikerült megtalálnom a dobozt. Na, egy kalap alatt ezt is elintéztük, s helyretettük a kalap alá mármint a dobozt.
Hősök Sírja Nyerges-tetőHősök Sírja Nyerges-tető 48,9 km-re.
1849 július 31-én a csíkszentgyörgyi születésű Gál Sándor és Tuzson János őrnagy Csíkot védte az orosz túlerővel szemben. Már szürkület volt, amikor az emlékműhöz értünk és nekikezdtünk keresgélni a dobozt. Sok tuskót megturkáltunk, a málnából is szedegettünk, de a doboz nem került elő. Megérkezve a Nyerges tetőre a múlt köszöntött ránk. Az 1848-49-es szabadságharc utolsó csíki csatájára emlékeztet.
Madonna és a Szörnyeteg Sólyomkő GorzafalvaMadonna és a Szörnyeteg Sólyomkő Gorzafalva 4,3 km-re.
Ez a hely kiegészíti a Sólyomkő-körtúrát, mely a következő útvonalon vezet végig: Sólyomkő-kilátó - Kalaposkő - Nagy kőüst - Kicsi kőüst - Kőerődítmény - Sólyomkő-tető - Sólyomkó-kilátó. A Nagy-kőüst után érkeztünk a hatalmas, de békés Szörnyeteghez.
Székelykapu ImecsfalvaSzékelykapu Imecsfalva 48,4 km-re.
Kézdivásárhely és Kovászna között félúton érdemes megállni a kis templomnál, és a falu végén megszemlélni a Fortyogót, a pipáló Zágoni hegyeket, amiről ezt írta Mikes Kelemen: Úgy szeretem már Rodostót, hogy el nem felejthetem Zágont. 2 kincskereső is jelzte, hogy a doboz eltűnt. A dobozka ott van, ahol a leiras mondja. Ha kinagyítod a Google-térképet, megmutatja a rejteket, sőt egy fényképet is.
Márton Áron szobra Gelence 44,7 km-re.
Márton Áron szobra, 2006 - Gelence.
Putna vízesése 1 Vráncsai-havasok 35 km-re.
Székelykapu TorjaSzékelykapu Torja 47,5 km-re.
A 15 m széles és 9,5 m magas kaput, Daragus Attila alpolgármester kezdeményezésére, a falu önerőből állította, 2005-ben. Tudomásunk szerint a világ legnagyobb székelykapuja Torja község Kézdivásárhely felőli bejáratánál áll.
Patikamúzeum Finta-ház KézdivásárhelyPatikamúzeum Finta-ház Kézdivásárhely 45,4 km-re.
A kézdivásárhelyi Patikamúzeum a Finta faház emeletén található, a 12-es udvartér 1 szám alatt. A Finta-ház elődje egy körtornácos ház volt, amit 1835-ben építettek, majd 1972-ben lebontanak.
Angustia római kasztrum BereckAngustia római kasztrum Bereck 31,6 km-re.
A patak közelében vannak az Angustia római kasztrumhoz tartozó fürdők nyomai. A mai napba ez is belefért a többi találat mellé.
Berecz asztala KézdiszentlélekBerecz asztala Kézdiszentlélek 43 km-re.
Egy asztal alakú lapos szirt, négy oldalán négy kőszék, amit Berecz asztalának hív a nép. A rejteket többször is körbejártam. Sokszor jártunk itt, s nem sejtettük hogy kincstalálat lesz a vége. A Perkő délnyugati oldalában egy sziklacsoport vonja magára a figyelmet.
Veszes-patak völgyeVeszes-patak völgye 40,5 km-re.
A Veszes-patak a Veszes dombja és a Nagy-ponk vagy Honcsukos teteje között folyik. Völgye mély, sötét, terepjáróval sem járható.
Csodálatos bükkfa Tisztás dombjaCsodálatos bükkfa Tisztás dombja 38,7 km-re.
Ennek az aljában folyik a Tisztás-patak, mely a Katrosába ömlik. Kászonjakabfalva és Katrosa között, a Nagy-ponk vagy Honcsukos teteje csúcstól keletre található a Tisztás dombja.
Meleg szellőzőrepedések Tárnica-csúcs 22,1 km-re.
Evangélikus-lutheránus templom KézdivásárhelyEvangélikus-lutheránus templom Kézdivásárhely 46,2 km-re.
A kézdivásárhelyi evangélikus-lutheránus templom a Dózsa György utca 10 szám alatt található.
Bagolylik-sziklavilág Gelence 43,4 km-re.
Katolikus templom Polyán 39,8 km-re. Egyik legkönnyebben megtalálható doboz, mivel nagyon pontos a leírás a rejtekről. Torony van, eső nincs, villám nincs, kapu itt is zárva. Hajdúk vára Lemhény 24,9 km-re.
Hódtanya a halastóban LemhényHódtanya a halastóban Lemhény 33,1 km-re.
A kis patak medrén 3-4 kisebb gátacska van, a víztükör hosszan nyúlik el. Marcius idusat felhasznalva vegigjartam Felso Haromszek falvait, Lemhennyel kezdodoen. Ev vegi seta alkalmaval megkerestuk, alkalmam volt kiprobalni a c. Hódtanya vagy halastó? Lemhény határában nemrég halastó létesült.
Szentkatolnai emlékpark és temetőSzentkatolnai emlékpark és temető 47,1 km-re.
A rendezett park, az 1848-as forradalom, illetve az első és második világháború hősei előtt is tiszteleg. A parkig konnyen eljutottunk. A rejtek végül is a temetőben van. Sokat jarok erre mostanság, hamarosan viszek egy dobozkát is. Szent Katalinnak ajánlották a katolikus templomot Szentkatolnán, előtte emlékpark áll, a falu szellemét dícséri.
Katolikus temető Kézdiszentlélek 42,6 km-re. Mar alig varjuk az uj koordinatakat. A Perkoi Kapolna kedvenc helyunk.
Dofteana Arborétum DoftánaDofteana Arborétum Doftána 10,5 km-re.
A Dofteana-szurdok felkeresése előtt érdemes megtekinteni ezt az értékes arborétumot. Szabadon látogatható, rendezett kert, melyben főleg az exotikus fenyők kaptak helyet (Simafenyő, Sárgafenyő, Cédrusfenyő, stb).
Szent Imre erődtemplom GelenceSzent Imre erődtemplom Gelence 43,7 km-re.
Gelence Kézdivásárhelytől 9 km-re fekszik, itt található Székelyföld egyik leghíresebb műemléke, a 13-dik században román stílusban épített katolikus templom. A műemléktemplom előtt, a harangtoronytól nyugatra található Szent László király mellszobra. Misivel jártunk itt, barátaink ajánlása nyomán. Erdekes a rovasiras az "orokmecses" alatt. Sokszor jártam Kézdivásárhelyen, de Gelencéről nem tudtam.
Héjja-emlékház Gelence 44,9 km-re.
Héjja István Gelence egykori adó- és közigazgatási jegyzője volt, tevékenyen részt vett az egyházi életben, és szolgálta a falu közösségét. A gelencei emlékházat szombaton, 2024 május 11-én nyitották meg, a jövőben skanzent, szabadtéri múzeumot terveznek itt kialakítani.
Bükkfa az Ojtoz-forrás feje alatt Kádár-útBükkfa az Ojtoz-forrás feje alatt Kádár-út 36,2 km-re.
Kerülete, bár nem mértem meg pontosan, körülbelül 560 cm. Az Ojtoz-forrás tetőtől alig több mint 700 méterre délnyugat felé, alig 200 méterre a Kézdivásárhelyt Foksánnyal összekötő országúttól, egy méretes bükkfát találunk.
Tölgyes-vízesés 23,1 km-re.
Milleniumi kereszt PolyánMilleniumi kereszt Polyán 40 km-re.
Perkőről Kiskászon felett, Polyán felé sétálva, sokszor láttunk itt őzeket, játszadozó mókuskölyköket, kökörcsint. A doboz könnyen meglett, a tetőről pedig nagyon jó a kilátás, a rálátás a környékre. Kézdiszentkeresztről mentem ki, egy nagyon érdekes sziklaalakzatokat formázó sziklafal mellett, gleccservölgyekhez hasonlítható zöld domboldalak hátán, egészen a falu fölött álló keresztig. Errefele mindenki Polyannak mondja a falut, a fakeresztet is ok allitottak a falu feletti magaslatra a Milleneum emlekere 2000-ben. A millenium emlékére emelt kereszttől gyönyörű a kilátás - már amikor nincs akkkora köd, mint éppen most.
Kicsi kőüst Sólyom-kő GorzafalvaKicsi kőüst Sólyom-kő Gorzafalva 4,2 km-re.
A nagy kőüstöt keresve bukkantam rá erre az agy kinézetelű sziklára, melynek oldalában egy kis fél-kőüst található. Nemcsak a nagy, hanem a kis kőüst is előkerült némi mászás után. Mivel nem álltak rendelkezésemre pontos koordonáták, akkor még nem tudtam, hogy megtalálom-e a tulajdonképpeni nagy kőüstöt.
Tömlőhozó-ösvény CsutakosTömlőhozó-ösvény Csutakos 32,9 km-re.
Miután a Szent István-borvízforrásnál újrarejtettem a felújítás alkalmával eltűnt geodobozt. A Fehérkői Szent István borvíztől tovább a Tömlőhozó ösvényen a köves úton felkapaszkodtunk a gerincre.
Kotumba-hegy Csíki-havasok 44,1 km-re.
Ötszáz éves bükkfa Kádár-útÖtszáz éves bükkfa Kádár-út 36,1 km-re.
Ozsdolától keletre, a Kézdivásárhelyt Foksánnyal összekötő országút mellett, attól északra, valahol a Piliske-tető és az Ojtoz-forrás feje között egy 6,1 m kerületű tölgyfa található. Állítólag 500 éves.
Vályúknál - Aknavásár 2 km-re.
Foroja-tó Tarkő-hegységForoja-tó Tarkő-hegység 34,9 km-re.
A rejtekhelyet legkönnyebben a Foroja-patak mentén lehet megközelíteni. Forozsa-tó - Ágas község.
Katolikus templom EsztelnekKatolikus templom Esztelnek 35,5 km-re.
Ezt az 1958 évi renováláskor a gótikus elemek mögött felfedezett román kori emlékek feltárása, illetve azonosítása is megerősíti. A rejtek, az megvan, de a doboz nem került elő. Jöttünk, láttunk, találtunk, bejegyeztünk. Az esztelneki templom, melyet Szent Simon és Júdás tiszteletére szenteltek fel, eredetileg legkésőbb a pápai tizedjegyzék korában már állott.
Szélkapu Nemere-hegység 21,6 km-re. Pásztor-kereszt Sósmező 16,4 km-re. Nemere tavai Nemere-hegység 21,3 km-re. Nepomuki Szent Janos szobra Haraly Harale 47,1 km-re. Panorámás tisztás a Nyáguj-tető alatt 37,9 km-re.
Nagy kőüst Sólyomkő GorzafalvaNagy kőüst Sólyomkő Gorzafalva 4,3 km-re.
Ez a hely része lehet egy Sólyomkő-körtúrának, a következő útvonalon: Sólyomkő-kilátó - Kalaposkő - Nagy kőüst - Kicsi kőüst - Kőerődítmény - Sólyomkő-tető - Sólyomkó-kilátó. A kilátótól az ösvényen továbbhaladva megcsodáltuk a Kalapos-követ, majd rábukkantunk a "kényelmesen belakható" nagy-kőüstre.
Szűz Mária katolikus kápolna TorjaSzűz Mária katolikus kápolna Torja 49 km-re.
A Szűz Mária szent nevére szentelt római katolikus kápolna 1831-ben épült, építtetője Apor Lázár (1784-1868). Az épület alatt kripta van, ahol az Apor család tagjai nyugszanak.
Második világháborús bunker Katrosa határábanMásodik világháborús bunker Katrosa határában 42 km-re.
Kászonjakabfalvától délnyugatra emelkedik a 906méteres Bellő-tető. Ha jól számolom, és a Gábor által megadott koordináták helyesek, akkor eddig 4 bunkermaradványról tudunk az Árpád-vonal erődrendszerének kászoni szakaszán. 710 m-tol egeszen 817 m-ig tobb mint 7 bunker maradvanyaival talalkoztam, beleertve sok kiepitett geppuska allassal. Bár nem ide terveztem a ma délutáni kirándulást, végül mégis ide jöttem, megkeresni Gábor geodobozát. Három-négy kilométert ereszkedünk le a Kászon-vize mentén és elérjük a Kászon és Kézdiszék határát.
Szent László-szobor Kézdiszentlélek 42,7 km-re.
Ojtoz váraOjtoz vára 24 km-re.
Kézdivásárhelytől Moldva felé az ojtozi szoroson keresztül visz az út. Bereck után áthaladunk az Ojtozi-hágón, majd szerpentineken ereszkedünk be az ojtozi szorosba. Felesegem es fiam segitsegevel megtalaltuk. Már sokszor jártam a várnál. Könnyen megtaláltuk a dobozt.
Bodor György mellszobra Gelence 44,6 km-re.
Bodor György mellszobra, 2004 - Gelence.
Rakottyás-tető Nemere-hegységRakottyás-tető Nemere-hegység 31 km-re.
Havasi tanyavilágban járunk itt. Pásztorszállások, nyári erdei szállásokkal váltakozva, csángó világ ez. Ezt a ládát már akkor kinéztem, amikor a Nagy-Sándor-ra készültünk.
Ozsdolai ÓriáskőOzsdolai Óriáskő 37,2 km-re.
Ozsdola és Martonos között, egy dombon, a Kurtának nevezett helyen, van egy nagy, bár nem óriás méretű, de legendás kő. Nem könnyű megtalálni, mert sűrűn benőtte a cserjés.
Katolikus templom ImecsfalvaKatolikus templom Imecsfalva 48,3 km-re.
1561-ben Imecsfalva néven jelentkezik az oklevelekben, 1567-ben Imechfalva a neve, temploma 1583 előtti. A doboz valoszinuleg a fedett reszben talalhato tovabbra is. Zaboláról egy rövid biciklitúrára indultam, és mivel láttam az új rejtést, gondoltam levadászom. A templom mellett sokszor elmentunk mar, de a fedett keresztet eddig nem lattuk meg kozelrol. Alapítása Imecs Antal nevéhez fűződik, 1730-ban Imets Tamás új szentélyt építtet a régi helyébe.
SZNM 3 Nyujtód Hősök emlékműve 39 km-re. Ott voltunk a rejtésnél. Szép, rendezett a templom és környéke. Nagy-Nemere-csúcs Nemere-hegység 22,3 km-re.
Szent István-borvízforrás Fehérkő KászonfeltízSzent István-borvízforrás Fehérkő Kászonfeltíz 35 km-re.
A fehérkői Szent István-borvízforrást 2014 augusztusában újították fel, alapítványok támogatásával, valamint Kászonaltíz község tanácsának, közbirtokosságának, és helyi önkéntesek segítségével. Megtaláltuk a helyet, a forrást a fölé a nyáron épített új szerkezettel, friss vakolatttal. Regi igeretunk szerint ma ismet visszatertunk ide, es az otagu fa oleben megkerestuk a dobozt. A kászoni túránk első állomásán nem volt szerencsénk, csak a rejtekhelyet találtuk meg.
A színpad Perkő 42,4 km-re. Sokadszor, es most is szep. A lodoktor ladajat sajnos mar nem tudtuk megkeresni, mert rank esteledett es nem akartunk a bozotban maszkalni a sotetben.
Egykori árvaleánynevelő intézet KézdivásárhelyEgykori árvaleánynevelő intézet Kézdivásárhely 45,8 km-re.
A kézdivásárhelyi egykori Erzsébet árvaleánynevelő-intézet a XIX-dik században épült.
Martonosról Ozsdola fele 36,6 km-re.
A Felsőháromszék legfelső csücskében vándorolva megcsodáltuk a medencét Kézdimartonos és Ozsdola között félúton. Na meg ilyent, hogy elso legyek egy haromszeki rejteknel. Innen csodálatosan lehet látni a Perkőt és az összes falut, a Lemhényi Szent Mihály templomig, és a berecki hegyekig.
Nagy-Lemhény-patakNagy-Lemhény-patak 31 km-re.
Almásrétről a Almási vár fele haladva, újévi sétánk alkalmával, a Nagy-Lemhény-patak mellett felfele haladva. Itt is mint a Fekete-ugy eseteben meg senki sem mereszelte megkeresni a ladat. Az eredeti elképzelésem szerint ezen a délután nem Lemhény környékén terveztem kincset keresni, de mivel vezetés közben elnéztem egy letérőt, úgy döntöttem, hogy ezt a rejtekhelyet, a Büdös-kút rejtését, és a lemhényi tavakat fogom felkeresni.
Katolikus templom NagykászonKatolikus templom Nagykászon 39,8 km-re.
Az oklevelekben három tízes: Kászonaltíz, Kászonfeltíz és Kászonimpér összefoglaló neve, egy községben és egy egyházközségben. Az ismert gótikus templom helyén román kori templom állott, amely a pápai tizedjegyzék előtt épült. Rejteni szerettünk volna ezen a környéken, de nem voltunk elég figyelmesek, hogy itt már van rejtés. Fáradtan de lelkesen kapaszkodtunk fel a szeptemberi elejei hőségben a sétányon.
Szent Bertalan római katolikus templom Bélafalva 37,7 km-re.
Bélafalva gótikus temploma legkésőbb a 15-dik századból származik, újraépült 1758-ban, átépítették a XIX-XX-dik században. Kézdiszentkereszt filiája, mindvégig tiszta katolikus falu. Kár, hogy zárva volt.
SZNM 1 Bereck Gábor Áron szobra 32,6 km-re. Bereck ezúttal sem tudta megszerettetni magát velem. Ott voltunk a rejtésnél.
Szerelmi lakatfal KézdivásárhelySzerelmi lakatfal Kézdivásárhely 45,5 km-re.
2014 február 14-én szerelem lakatfalat helyeznek ki Kézdivásárhelyen, a 44-es udvartér bejáratában, amit Szerelmi lakatfalnak kereszteltek el. A fal alatt egy kis, ráccsal lezárt gödör található, amelybe a lakatok kulcsait lehet eldobni.
Velnica kőbánya vízeséseiVelnica kőbánya vízesései 2,2 km-re.
Aknavásár és Ciresoaia települések között, a Velnica kőbányából indulva, a vad és mászkálós terepekhez szokott, tapasztalt, jól felszerelt, és vállalkozó kedvű természetjáró egy igazi vízesés-paradicsomot fedezhet fel. A játékvezető egy igazi vízesés rengetegbe kalauzolt el bennünket.
Falaknál 46,9 km-re. Kádár-út 35,4 km-re.
SZNM 2 Lemhény FalukapuSZNM 2 Lemhény Falukapu 35,3 km-re.
Székelyek Nagy Kincskeresése - 2-dik stáció - Lemhény - Falukapu. Ott voltunk a rejtésnél. Megtaláltuk. Könnyen megtaláltam.

Természeti értékek - Bákó megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Bejelentkezés után

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Szikláknál adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Bogapataka térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • kisebb kacsok elonyben - Persze hogy lampa nelkul mentem, vegul a fenykepezogep vakujat fokuszalni segito voros fenyforrasnal tapogatoztam vegig a tarnat egy regi I.P.
 • Milyen kilátás - Szép hely itt fent, csak olyan sok fát kivágtak.
 • Hogy grimoirine szavait használjam - Itt mi lettünk az ezüst érmesek.
 • Kedvemre való rejtés - Nem vagyok a híve az úgynevezett mistery típusú rejtéseknek. Ahol otthon, órákon keresztül keresztrejtvényeket kell megfejteni, hogy a geodoboz koordinátáit megtudhasd.
 • Egy szép áprilisi, téli napon - Valahogy úgy sikerült, hogy a templom mögé kerültem ki. Arra az útra, amelyik a templom feletti mezőre vezet.
 • Felso haromszeki portya - Az unneples mellett meg dobozkeresere is szakitottam idot. Egy keveset zavart a templombol ki-be jarkalo takaritono, de osztan elkapva a megfelelo pillanatot meglett.
 • Döbbenetes, de nem meglepő - "A hit egy teremtő erő. Hinni abban kell ami nincs, és azért hogy legyen, hogy létrehozzuk.
 • Kő mögött, kő alatt - Bár nem esett az utunkba, és siettünk is az oroszhegyi nárciszrétre, sikerült rávenni a kirándulótársaimat, hogy nézzék meg ők is a Gergely János-féle kővályút. A geodoboz a helyén volt.
 • Emlékhely és elrettentő-tábla - Eredetileg én jelentettem be a Paplázon található emlékhelyet érdekes helyként. Örvendek, hogy ennek köszönhetően, István jóvoltából végül geodoboz elhelyezésére is sor került itt.
 • Berecki mágnes - Megtaláltuk.
 • Ismeros volt - Ezt a rejtekhelyet az ismerosom, akivel jarjuk ma a varost, es megkeressuk az osszes geodobozt a varosunkban, mar ismerte. Igy egybol meglett a kis dobozka, es nem okozott problemat a megkeresese.
 • A szívem csücske - A Te istened a hegycsúcson lakik? Akkor én sokkal szerencsésebb vagyok.
 • Őszi bicajozás - Hát ennél a keresésnél nagy csalódásom volt mert a koordinátták szerinti 50 m-es körzetben csak egy odvas fát találtam (a tévedés kizárva) amelynek oduja telis tele volt dinoszaurusz hangyákkal. Az odu teljes kiűritése után sem került elő a geodopoz.
 • Fenyő illatú székely termál - Te Gábor, ez a furfangos zár nem is annyira fejtörő, mint inkább csuklótörő :-).És most azoknak írok, akik nem értik a Súgó-barlangra utaló célzást.
 • Vendelné gombái - A valamikori Fenyőke menedékháztól induló kék sáv jelzésű turista ösvényen jöttem a Lucs tőzegláp mellett, remek nyárvégi biciklis kirándulás sikeredett sok sok gombával és látnivalóval. Vendelné éppen sajtot készített a forrás melletti esztenán, a tisztás tele volt csiperkével és pöfeteggel.
 • Gps nélkül megtalálható rejtek - A megtalálást segítő információ annyira részletes, hogy nincs szükség gps-re a geodoboz megtalálásához. A helyszínen nem zavart senki, sem a járókelők, sem a takarítónő.
 • Ökrök-vízesés - A Sebes-Körösbe ömlő Boiului patak mentén találjuk az Ökrök-vízesést. A többlépcsős vízesés nem méreteiben hanem rejtettségében és vadságában nyújt felejthetetlen emléket az ide látogató kessernek.
 • Megtaláltuk - Köszönjük a rejtést.

Sikerült eljutni Bogapataka környékére? Tetszett a Szikláknál? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bákó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.