Szikláknál - Bogapataka - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Nicoresti Pargaresti - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Bákó megye

Szikláknál - Bogapataka

A szikláknál - Bogapataka...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Szikláknál - Bogapataka képtárból:

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Szikláknál Bogapataka rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Kút az út közepén 2.75 km-re - Szitás faluban, a Mihai Viteazul utcában, kb. * Dofteana Arborétum 10.54 km-re - A Dofteana-szurdok felkeresése előtt érdemes megtekinteni ezt az értékes Arborétumot. * Csomortán 34.63 km-re - Csomortán falu Kézdivásárhelytől 11 km-re északkeletre található, a Szent Mihály-hegy nyugati lábánál. * Esztelnek és Csomortán közötti kereszt 35.15 km-re - * Ozsdolai Óriáskő 37.24 km-re - Ozsdola és Martonos között, egy dombon, a Kurtának nevezett helyen, van egy nagy, bár nem óriás méretű, de legendás kő. * Tanyavilág 37.62 km-re - Csobános Hargita és Bákó megye határán kettészakított falu. * Katalin-kápolna 38.28 km-re - A Katalin-kápolna romjai Kászonfeltíz észak-nyugati részén, melyet a helybeliek Pápországának neveznek, a Kászon-patak földrajzi jobb oldalán, a település felé emelkedő dombon helyezkednek el. * Csodálatos bükkfa 38.74 km-re - Kászonjakabfalva és Katrosa között, a Nagy-ponk vagy Honcsukos teteje csúcstól keletre található a Tisztás dombja. * Nyujtódi panoráma 38.93 km-re - Innen, a Perkőtől a Lemhény és Almás közti Szent Mihály-hegyig ellátsz.

Néhány székely szó jelentése:
Hergelni = Felbosszantani. Hibóka = Latyakos. Hiricel = Hangosan lélegzik. Hirnyó = Giliszta. Hivatalos ur = Hivatalnok. Hivutt = Hívott. Hő = A gyermekre szólnak rá: ne nyúlj hozzá. Hocca = Hozdd. Hocide = Hozd csak ide!

- Bákó megye

Turisztikai látnivalók a közelben


Katonai emlékmű
Katonai emlékmű
A Kósna-domb az első világháborúban fontos harcok helyszíne volt.
Kósna-csúcs
Kósna-csúcs
A Kósna-csúcs a Nemere alatti dombvidék legkeletibb csúcsa, 784 m tengerszint feletti magassággal.
Dák erőd
Dák erőd 1.27 km-re. RH4845 Dák erőd Titelca-domb Aknavásár
Vályúknál
Vályúknál 2.01 km-re. RH4846 Vályúknál Aknavásár
Szalánc-erdő kőtornyai
Szalánc-erdő kőtornyai 2.21 km-re. RH4556 Szalánc-erdő kőtornyai
Velnica kőbánya vízesései
Velnica kőbánya vízesései
Aknavásár és Ciresoaia települések között, a Velnica kőbányából indulva, a vad és mászkálós terepekhez szokott, tapasztalt, jól felszerelt, és vállalkozó kedvű természetjáró egy igazi vízesés-paradicsomot fedezhet fel.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.