Bazaltszikla - Kőhalom - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Rupea - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Brassó megye

Bazaltszikla - Kőhalom

Bazaltszikla - Kőhalom Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Bazaltszikla Kőhalom rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
20620 Homoród-folyó forrása. A Homoród-folyó úgynevezett forrása, pontosabban kezdete, a Kis-Homoród és a Nagy-Homoród összefolyásánál található, Homoród községben. 21588 Egykori malom és villanytelep. Az egykori homoródi malom és villanytelep, a két Homoród összefolyásától 500 m-re északkeletre található, az ortodox temető alatt, a Mirkvásárról érkező 132 jelzésű út északi oldalán. 22115 Régi Móric-fahíd. A homoródi Móric-híd (régi osztrák térképen Morizbrücke) újjáépítés áldozata lett, 1886-1887-ben cserélték ki újszerkezetű vashíddal. 22573 Egykori fürdő és iszapforrások. A homoródi iszapvulkánok (helyesen iszapforrások) Homoród (Hameruden) település, a Geréd (Griedenreeg), és a Szenes-tető (Kohlenreeg) között találhatók. 27670 Erődtemplom. Szászfehéregyháza jellegzetes házakkal rendelkező szász falu. (rejtekhely geodobozzal) 30241 Régi Olt-fahíd. A hévízi Olt-híd újjáépítés áldozata lett, 1886-1887-ben cserélték ki újszerkezetű vashíddal. 33491 Erődtemplom. Mirkvásár templomáról az azt körülvevő várfalon feltüntetett két évszám ad biztos eligazítást: 1517 és 1541. 34056 Lutheránus templom. Mivel XIII-dik századi szász telepítés, román stílusú temploma is a XIII-dik században épül, erődített templom volt kettős várfallal. 35809 Sósvizes kút. A mirkvásári sósvizes kút a falu templomától keletre, 740 m távolságra, illetve a megyei úti letérőtől mintegy 500 m-re található. 35978 Evangélikus erődtemplom. Templomának építési idejét a XIV-dik századra teszik. 37294 Evangélikus erődtemplom. Egyhajós temploma a XIV-dik század gótikus alkotása, Keresztelő Szt. 39818 A Kárpátok öregje. A Kárpátok öregje. 40977 Királyhalma. 1396-ban tűnik fel az oklevelekben, templomról nincs adat, de a XV-dik századig katolikus lakói voltak. 41040 Mirkvásári öreg tölgyfás legelő. Mirkvásár mellett található egy különleges tölgyfás legelő. (rejtekhely geodobozzal) 44337 Evangélikus templom. 47015 Templomerőd. Szásztyukos község az Oltmelléki hegysorhoz tartozó Hortobágy-hegység területén, a Tyukos-patak mellett fekszik. (rejtekhely geodobozzal)

Természeti értékek - Brassó megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Kőhalom vára
Feltételezik, hogy még a szász telepítés előtt, a XI-dik században, a Kőhalom feletti hegyen, királyi vár volt.
Katolikus templom
A katolikus vallás szervezkedésére 1752-ben történik kísérlet, amikor Gábor Mihály, egy Kőhalmon letelepedett obsitos katona lakást ajánl fel a ferenceseknek.
Büdöskútfő-fürdő
A kőhalmi várhegy lábánál a múltban sós-kénes forrás fakadt.
Evangélikus templom
Kőhalom plébániatemploma a szász telepítés korában, a XII–XIII-dik században épül.
Templomerőd
Garat falu 1309-ben Lapis, 1420-ban de Lapide, 1432-ben Siein, 1508-ban Steyn néven jelentkezik az oklevelekben.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.