Schulerau-kapu - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Poiana Brasov Brassó - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Brasov megye

Schulerau-kapu

Brassó Pojána Erdély legdrágább és legnépszerűbb síközpontja. Több különböző nehézségű és hosszúságú sípályájára kabinos felvonóval, ülőlifttel vagy sífelvonóval lehet feljutni. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Innen gyönyörű a kilátás A doboz Na lássuk mi is van benne! A csipet csapat... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Schulerau-kapu rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
8908 Lóhavas. Lóhavas (Spinarea Calului). 10510 Aranygödör-kilátó. Aranygödör-kilátó és zsomboly (Groapa de Aur). 11568 Lenföldek tisztása. 11671 Magyarvár a Tömösi-szorosban. Közismert a Nyerges-tető és az itt lezajlott ütközet, hiszen közel van, könnyen el is érhető. 14749 Rozsnyói szoros. 15486 Salamon sziklái. Salamon sziklái. 16812 Pogányok templomocskája. A Pogányok templomocskája egy látványos sziklaalakzat az erdő közepén, hangulatos környezetben, nem messze a Barcarozsnyói barlangtól. 16837 Fundáta-völgyi barlang. A barcarozsnyói Fundáta-völgyi barlang Rozsnyótól 3,5 km-re található, nem messze a rozsnyói vártól, 790 méter tengerszint feletti magasságban. 18240 Tamina-vízesés. A Nagy-kő-havas csúcsától délre, az Esztena-völgy középső szakaszán, ott ahol a Hasadt-kő éle és a Bánya-bérc gerince a völgyet összeszűkíti, a patak útját egy 70 m magas, középen kettéhasadt mészkőszirt, a Hasadt-kő zárja el. 20039 Létrás-szakadék. A Létrás-szakadék a Nagy-kő-havas talán legkönnyebben megközelíthető látnivalója. 20275 A Nagy-kő kőgombái. 20432 Nagy-kő-havas csúcs. A menedékháztól a Nagy-kő-havas csúcsáig a piros sávval jelzett ösvényen juthatunk el. 21452 Medve-szakadék. 21952 Őslénypark. Dél-Kelet-Európa egyik legnagyobb őslényparkja Barcarozsnyón található, a település feletti sziklákon épült középkori parasztvár közelében. 22194 Cenk-hegy. A 957 m magas Cenk-hegy Brassó délkeleti oldalán emelkedik. 22291 Kő-havas farka. Kő-havas farkának megközelítése leggyorsabban és legkényelmesebben a Petricsika esztena felől lehetséges. 22423 Írott-kő. A Nagy-kő-havas hegységben két fő rétegben áll a kréta-konglomérát, s e közé ékelődve találunk egy több száz méter vastagságú mészkő réteget, mely a tetőgerinc alatt vonul végig és az Írott-kőnél bukkan elő.

Természeti értékek - Brassó megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Keresztény-havas-csúcs 0.7 km-re. RH2656 Keresztény-havas-csúcs
Három kislány-tisztás 1.15 km-re. RH2202 Három kislány-tisztás Keresztény-havas
Kőkapuk éle-csúcs 1.77 km-re. RH2613 Kőkapuk éle-csúcs Keresztény-havas
Kőkapuk éle-tisztás 2.03 km-re. RH2219 Kőkapuk éle-tisztás Keresztény-havas
Magas-csúcs 2.46 km-re. Magas-csúcs (Fata Inalta) - Keresztény-havas.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Csak most - Ha már a télen, sízés közben nem kerestük meg...
 • Elso dobozunk - Megtalaltuk! Azt hiszem megfertozodtunk mi is...
 • Megtaláltam - Kis zöld emberkét és egy öngyújtót tettem bele...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.