Csíksomlyó körút - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Csíksomlyó körút

Csíksomlyó körút

Csíksomlyón, a borvízforrás közeléből indulva, a Köves utca végéből indul az a körút, mely megkerüli a Kis- és Nagy-Somlyó hegyeket. Hegyi kerékpárral, illetve gyalogosan járható. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Köves utca Innen indul a körút Kolektiv-64 Városháza A víz szalad, a kő marad, a kő marad Barátok bármikor, rokonok időpontra Kanyaró elleni védőital kapható Eladó terepjáró Csíksomlyói sípálya nyáron. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Csíksomlyó körút fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Csíksomlyó körút! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
1397 Domokos Pál Péter szobor. Bodó Levente alkotásai I.
1630 Barátok feredeje. A csíksomlyói Mária-kegyhely ma már egyre inkább a vallási turizmus szinterévé válik.
1664 Szent Antal-kápolna. (turisztikai hely geoládával) 1912 Kájoni János mellszobra. (turisztikai látnivaló geodobozzal) 1915 1870. (érdekes hely geoládával) 1975 Misericordia. 2016. (itt geodobozt is lehet keresni)
2035 4975. A letapogatható bronzplakett andezitalapon áll, rajta Braille-írás is tájékoztatja a látássérülteket.
2145 4683. 1767-ben épült Salamon Imre kolostori gondnok saját költségén.
3485 3505. Daczó Árpád: A Babba Mária elnevezéssel legeloször Csíksomlyón találkoztam.
3991 Csíksomlyó. 1.3 km-re. Csíksomlyó Csíkszereda északkeleti külvárosa, közel 550 éve Csíkszék szellemiségének központja, országos hírű zarándokhely és búcsújáró hely, a székely nép összetartozásának és megmaradásának szimbóluma.
4361. 5300 Bicikliugrató pálya. A Dirt on Fire BMX- és MTB verseny helyszíne.
5718 Katolikus templom Csíkpálfalva Hargita megye. 1569-ben Pálfalva néven említik.
6189 3495. 6402 Kálnoki borvíz. A Kánásor és Somlyó patakok találkozásánál, a kereszteződésben egy tábla fogadja az arra járókat.
6698 Kárpátok őre Csíkcsomortán Hargita megye. A Kárpátok őre köztéri szobor Csíkcsomortánban található, az általános iskola előtti parkban.
7140 Katolikus templom. Az 1567-dik évi regestrum Taplocza néven 44 kapuval jegyzi.
7241 Piarista tanulmányi ház. Egy esztendei előkészítő tájékozódás után a rendkormány 2007 szeptemberétől adott megbízást két piarista szerzetesnek, Sárközi Sándornak és Kállay Emilnek, hogy kezdjék el csíkszeredai életüket, egy tanulmányi házat létrehozva.
7571 Csíktaploca. Szereda Taploca és Zsögöd határán épült fel, lakóit pedig erdőlési jog illette az előbbi két település erdeiben.
7677 Micsurin-kert. A régi Micsurin-kert területéből ma már csak egy vékony zöldsáv maradt meg, mely a Piaristák Tanulmányi házától a Szék útja felé vezet.
7793 Fekete nyárfa csonkja. Pontosabban, csak a maradványait láthatjuk már, mert nemrég majdnem a tövéből levágták.
7841 Lázár-kúria. Csíktaploca kőrisfája és hársfája a jelenlegi kultúrház, a volt Lázár-kúria előtt áll, társai azoknak a fáknak, amelyeket a kollektiv gazdaság idejében kivágtak.
7982 Márton Áron Gimnázium Csíkszereda.
7994 Katolikus templom. Csíkcsomortán Csíkpálfalva községhez tartozó falu.
8381 Régi sörgyár. 2.7 km-re. Ezt később Gál Ferencz veszi át és újítja fel, majd a brassói Czell cég birtokába kerül.
9191 Keskenylevelű ezüstfa. 2.9 km-re. Ha beszélni tudna, felhívná magára a figyelmet.
9266 Suta-tó Csíkszereda. A Suta-tó egy mesterséges tó, amelyet a Fitód patakán hoztak létre, Csíkszereda mellett.
9351 Kerekeger feredő Hargita megye. A Somlyó-hegy védelme alatt található égerláp a Természet jótékony erejét testesíti meg.
10026 Fontana-borvízforrás Csíktaploca. 10356 Római-katolikus kápolna Delne Hargita megye. A XV.
10362 Keresztelő Szent János templom. A Csíkszeredából Csíkszépvizre vezető országút bal oldalán, Csíkdelne magasságában, gyenge ívelésű dombon, szántóföldek között magányosan áll a Szent János-templom.
10447 4897. Körülbelül négy-ötszáz évvel ezelőtt, a csíkdelnei Keresztelő Szent János-templomtól északra, a Vásárút legmagasabb pontján, a Vásárkapu nevű helyen tartottak csíkszékiek állatvásárokat, sokadalmakat.
10497 A református imaház erkélye Csíkszereda. 3.3 km-re. Az épületnek jelentéktelen homlokzata, valamint az egykori kocsibejáróra szerelt kapuja van.
10607 Duglászfenyők. A központi park, tömbházak melletti szélső sétányának kultúrház felőli bejáratánál húzódik meg szerényen a négy fenyőfa.
10789 A fűzfa. Csíkszeredában, a Központi parktól a Vártér felé haladva, a Temesvári sugárút jobb oldalán, a tömbházak között egy érdekes formájú fűzfa található.
10952 Jégkorongozók. Jégkorongozók - Vákár Lajos műjégpálya, Csíkszereda.
11150 Véreskép. A Csíkszereda és Csíkszentlélek közötti út jobb oldalán, közel a falu kijáratához, a legmagasabb ponton áll az 5,5 m magas és 2 x 2 m alapú emlékmű.
11175 A Vár-tér szilfája Csíkszereda Hargita megye. Csíkszereda régi központjában, a jelenlegi városháza és a Mikó vár között áll az évszázados szilfa.
11235 Csiszér-ház Csíkszereda. A Csiszér-ház Csíkszeredában, 1911-ben épült, jelenleg lakóház.
11326 Egykori határőrség székhelye. Az egykori határőrség székhelye Csíkszeredában.
11351 A csíkszeredai Vár-tér. 11420 Vákár Lajos műjégpálya. 3.6 km-re. A csíkszeredai műjégpálya Vákár Lajos nevét viseli.
11433 Törvényszéki palota Csíkszereda. Törvényszéki palota - Csíkszereda, 1904.
11546 Csíkszentléleki 500 éves hársfa. Úgy él az emberek emlékezetében, mint egy magányos fa, mely mindig is a templomot őrizte.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Csak Jézus
Csak Jézus - A Kissomlyó oldalában, a sípálya és a keresztút között, közvetlenül az erdő széle alatt, betonból öntötték ki Jézus szavait: Csak Jézus az út, igazság, élet.
Jézus hágója keresztút
Jézus hágója keresztút - A csíksomlyói Jézus hágója keresztút a Kis-Somlyó nyugati oldalán található.
Salvator-kápolna
Salvator-kápolna - A csíksomlyói Salvator-kápolna a Kis-Somlyó tetején található, ide érkezik fel a csíksomlyói keresztút, a Jézus hágója.
Dobogtató
Dobogtató - Csobotfalva településként Taplocával, Csomortánnal és Várdotfalvával alkotta a csíksomlyói egyházközséget, vagy másképpen: a szentpéteri egyházmegyét, amely 1751-ben alakult át, amikor Szereda kivált a közösségből.
Hármashalom-oltár
Hármashalom-oltár - A Hármashalom-oltár a Kis-Somlyó és a Nagy-Somlyó közötti nyeregben található, mely a csíksomlyói búcsú napján a katolikus mise helyszíne.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Csíksomlyó körút gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Csíksomlyó körút? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.