KincsesládaGeotrekker
Navigálj valós időben a térképen és találd meg az elrejtett kincsesládát!
Csíksomlyó - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Csíksomlyó

Csíksomlyó

Csíksomlyó Csíkszereda északkeleti külvárosa, közel 550 éve Csíkszék szellemiségének központja, országos hírű zarándokhely és búcsújáró hely, a székely nép összetartozásának és megmaradásának szimbóluma. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Kegytemplom a kolostorral a barátok fürdõjétõl nézve A Sóvárat körbeölelõ falterasz helye Felfele a golgotán Szenvedõ kápolna belülrõl A Fekete barátok kolostorjanak a romjai Csíksomlyó Nyárfák Kegytemplom Domokos Pál Péter Kõkereszt. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Csíksomlyó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Csíksomlyó! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
4515. 4635 Domokos Pál Péter szobor. 4657 Babba Mária Csobotfalva. 4829 Bicikliugrató pálya. A Dirt on Fire BMX- és MTB verseny helyszíne. (itt geodobozt is lehet keresni)
4892 Kájoni János mellszobra. (turisztikai látnivaló geodobozzal) 4974 Nepomuki Szent János-kápolna Csíksomlyó Hargita megye. A Nepomuki Szent János-kápolna a csíksomlyói kegytemplom előtti templomkert bal oldalán áll, a kerítőfalba építve.
4977 Dobogtató. (turisztikai látnivaló geodobozzal) 5121 4975. A letapogatható bronzplakett andezitalapon áll, rajta Braille-írás is tájékoztatja a látássérülteket.
7426 Kerekeger feredő. (turisztikai hely geoládával) 7662 Suta-tó. 2.4 km-re. A tavat 2007 nyarán lecsapolták, jelenleg csak a Suta II.
7812 Csíkszentléleki 500 éves hársfa. Úgy él az emberek emlékezetében, mint egy magányos fa, mely mindig is a templomot őrizte.
7929. 7994 Kárpátok őre. 2.5 km-re. A Kárpátok őre köztéri szobor Csíkcsomortánban található, az általános iskola előtti parkban.
8007 Véreskép. A Csíkszereda és Csíkszentlélek közötti út jobb oldalán, közel a falu kijáratához, a legmagasabb ponton áll az 5,5 m magas és 2 x 2 m alapú emlékmű.
8506 Piarista tanulmányi ház Csíkszereda Hargita megye. Úgy tűnt, hogy a 300 éves erdélyi piarista múlt az utolsó erdélyi piarista szerzetesek kihalásával együtt véget ér Romániában.
8748 Katolikus templom. Csíkszeredától 7 km-re északkeletre, az Aracs- és Remete-patakok találkozásánál fekszik.
8849 Micsurin-kert Csíkszereda Hargita megye. 9119 Katolikus templom. 1569-ben Pálfalva néven említik.
9122 Márton Áron Gimnázium Csíkszereda. 9219 Régi sörgyár. Az első csíkszeredai sörgyárat az 1860-as években, a Romfeld család tagjai hozták létre.
9615 3426. Forgalmas helyen, a Cosbuc utca sarkán, a Venczel József utcában, a volt Femina üzlettel szembeni Hirsch-ház udvarán, árválkodik egy göcsörtös fa a kapu mellett.
9957 Katolikus templom. 3.2 km-re. I569-ben Taplocza, 1602-ben Taploczia, 1720-ban Csík–Taplocza néven fordul elő.
10331 Lázár-kúria. 3.3 km-re. Ma már ennek a két fának is levágták a felső részét, pedig mesélhetnének a Lázár-családról, akiknek emlékét az itt kezdődő Lázár utca őrzi.
10415 Fekete nyárfa csonkja. Csíktaplocán, a Lázár-kúriától 100 méterre, a járda közepén, egy 4 m kerületű fekete nyárfa található.
10626 A református imaház erkélye. Az épületnek jelentéktelen homlokzata, valamint az egykori kocsibejáróra szerelt kapuja van.
10632 Csíktaploca. Szereda Taploca és Zsögöd határán épült fel, lakóit pedig erdőlési jog illette az előbbi két település erdeiben.
10902 Duglászfenyők. 10974 A fűzfa. 11150 Csiszér-ház. A Csiszér-ház Csíkszeredában, 1911-ben épült, jelenleg lakóház.
11200 3441. 11213 Egykori határőrség székhelye. Jelenleg kórház működik az épületben.
11320 Jégkorongozók. 11323 Törvényszéki palota. Törvényszéki palota - Csíkszereda, 1904.
11345 A csíkszeredai Vár-tér. Főúri rezidenciának épült a reneszánsz várkastély.
11659 2455. Annak a nevét, aki a 70 éves csíki jégkorongsportnak hat évtizeden át volt alappillére.
12070 A hősök régi temetője Csíkszereda. A parkként feltüntetett temető a Mikó-vár mögötti területen, a múzeum szabadtéri részlege, az ideggyógyászat udvara és a Hősök utcája között helyezkedik el.
12274 Xántusz-kastély romjai. 3.9 km-re. 12334 4491. A nevezetes domb Csíkzsögöd és Csíkszereda határán fekszik, jelenleg a Megyei Kórház, valamint a Harvíz szögesdróttal elkerített létesítménye található rajta.
12419 Hamerock strand Csíkszereda. 4 km-re. Nevét a strandot építő és működtető vállalatról kapta.
12579 Fontana-borvízforrás. 12861 Xántusz-kápolna. A tatárjárás emlékét idéző kápolnát 1990 májusában építették újra.
12940 Mikó-kúria. Mikó-kúria Csíkzsögöd, műemléképület a 19-dik századból.
12993 103. 13543 Aracs-patak völgye.
Románul - in limba romana: Turn belvedere Sumuleul Mare

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Misericordia
Misericordia - A Misericordia egy magyar képzőművészeti installáció, az első római magyar street art műalkotás.
Hármashalom-oltár
Hármashalom-oltár - A Hármashalom-oltár a Kis-Somlyó és a Nagy-Somlyó közötti nyeregben található, mely a csíksomlyói búcsú napján a katolikus mise helyszíne.
Salvator-kápolna
Salvator-kápolna - A csíksomlyói Salvator-kápolna a Kis-Somlyó tetején található, ide érkezik fel a csíksomlyói keresztút, a Jézus hágója.
Szent Antal-kápolna
Szent Antal-kápolna - A csíksomlyói Szent Antal-kápolna a Kis-Somlyó hegy délnyugati oldalán áll.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Csíksomlyó gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Piros ponttal jelzett - Miután megmásztuk a hegyet, megtaláltuk a dobozt is...
 • A kilátónál - Egy vasárnapi kiruccanás után amit az elején azt sem tudtuk, hogy megvalósule végül a kilátohoz mentünk...
 • Mosoly - ...
 • Egyezkedés, könyörgés és imádkozás a Nagy-Somlyón - Értem...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Csíksomlyó? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.