Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Csíksomlyó - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Csíksomlyó

Csíksomlyó | Hol van ez a hely?

Csíksomlyó Csíkszereda északkeleti külvárosa, közel 550 éve Csíkszék szellemiségének központja, országos hírű zarándokhely és búcsújáró hely, a székely nép összetartozásának és megmaradásának szimbóluma.

Csíkszereda központjától 3 km-re, a Somlyó-patak völgyében, 705 m magasságban fekszik. Fölötte a Kis-Somlyó (834 m) és a dúslombú bükkerdővel borított Nagy-Somlyó (1033 m) kettős vulkáni kúpja emelkedik. Mielőtt elindulnánk a láda megkeresésére, látogassuk meg a csíksomlyói kegytemplomot N46° 22.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A kilátó torony Kegytemplom a kolostorral a barátok fürdõjétõl nézve A Sóvárat körbeölelõ falterasz helye Felfele a golgotán Szenvedõ kápolna belülrõl A Fekete barátok kolostorjanak a romjai Csíksomlyó Nyárfák Kegytemplom Domokos Pál Péter. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Csíksomlyó fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Csíksomlyó! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Csíksomlyó közelében?
Csíksomlyó körút. Hegyi kerékpárral, illetve gyalogosan járható. (itt geodobozt is lehet keresni)
Kálnoki borvíz. Csobotfalváról az Agyagfalva nevű falurészen keresztül lehet eljutni a Kálnoki borvízhez. Belmezoben - Erre a helyre meg a szuleimmel jartam evtizedekkel ezelott, nagyon sokszor.
Barátok feredeje. A csíksomlyói Mária-kegyhely ma már egyre inkább a vallási turizmus szinterévé válik. Népi feredő - Forgalmas hely, mármint a borvíz miatt.
Domokos Pál Péter szobor. Csíksomlyón minden évben megtartják az Ezer Székely Leány napját. Szobor - Bizony leültem és gondolkodtam, de a felvilágosodás elmaradt.
Babba Mária. Egy csíkborzsovai asszony a fiacskájának így mutatta meg a csíksomlyói Mária kegyszobrát: - Né, látod, ott van a Babba Mária.
Mária-kert és Kájoni Herbárium. 1.5 km-re. 2010-ben 15 udvar kialakítását kezdték itt el, melyek a Mária életében kiemelkedő eseményeknek állítanak emléket.
Bicikliugrató pálya Csíkszereda Hargita megye. Bicikliugrató, dirt jumping pálya - Csíkszereda. (látnivaló és geodoboz)

Csíksomlyó románul - in limba romana: Turn belvedere Sumuleul Mare


Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Csíksomlyó gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Piros ponttal jelzett - Miután megmásztuk a hegyet, megtaláltuk a dobozt is...
 • A kilátónál - Egy vasárnapi kiruccanás után amit az elején azt sem tudtuk, hogy megvalósule végül a kilátohoz mentünk...
 • Mosoly - ...
 • Egyezkedés, könyörgés és imádkozás a Nagy-Somlyón - Értem...
 • Bátorság ide vagy oda - Megkerestem...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Csíksomlyó? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Misericordia
Misericordia
A Misericordia egy magyar képzőművészeti installáció, az első római magyar street art műalkotás.
Hármashalom-oltár
Hármashalom-oltár
A Hármashalom-oltár a Kis-Somlyó és a Nagy-Somlyó közötti nyeregben található, mely a csíksomlyói búcsú napján a katolikus mise helyszíne.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.