Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Meddőhányó - Balánbánya - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Meddőhányó - Balánbánya | Hol van ez a hely?

Meddőhányó, Szilikózis-ösvény, Boty alja - Balánbánya Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Meddőhányó - 1 Meddőhányó - 2 Meddőhányó - 3 Asztal és pad Forrás. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Meddőhányó Balánbánya fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Balánbánya és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Meddőhányó! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Meddőhányó Balánbánya közelében?
Pásztor-kő Hagymás-hegység. Kiindulópontunk a Hargita megyei Balánbánya, az Olt felső folyásánál fekszik, Csíkszeredától 38 km-re, és Csíkszentdomokos vasúti állomásától 11 km távolságra. (látnivaló és geodoboz)
Kígyófej-szikla Rejtek-patak. A Kígyófej-szikla a Rejtek-csúcs közelében, attól 400 méterre délnyugatra, a Rejtek-patak forrásvidékén, annak medrében található. (látnivaló és geodoboz)
Rejtek-csúcs. A játszóterünkre utaló helynév különleges varázzsal bír számunkra, emblematikus jelentőségű. (látnivaló és geodoboz)
Háromkút-forrás. Erről a csodálatos 3 forrásról kapta nevét a völgyben elterülő település. (látnivaló és geodoboz)
Jávárdi völgye. 5.7 km-re. Szakadát-mező Nyugati rész. A Jávárdi-tető, Nagysarok-, Tarvész-, és Rejtek-csúcsok között helyezkedik el.

- Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Balánbánya térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Meddőhányó gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni Balánbánya környékére? Tetszett a Meddőhányó? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Pásztorbükk
Csíkszentdomokos határában, a Pásztorbükk nevű csúcs alatt 1816-ban emlékkeresztet állítottak, mely szomorú történelmi eseményre emlékeztet.
Vársarka
Csíkszentdomokostól 5 km-re északra, a Nagylók-patak völgyében, a 969 m magas Keresztelet-hegy csúcsától 300 m-re keletre, a patak elágazása fölé emelkedő 835 m magas dombon található a Vársarka.
Ördög-hágó
Balánbánya előtt 2,5 km-re, a Gálkút-patak szádától indulva, az Ördög-hágón keresztül megközelíthetjük a Hagymás, illetve a Naskalat főgerincét.
Ködlátó-nyereg
A Terkő-nyeregtől délre, az Ördög-hágó szerpentinjeitől délkeletre található a Ködlátó-hegy.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.