Szép-havas - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Szép-havas

Szép-havas

A hely kultikus hangulatának élményét az elképesztő körpanoráma egészíti ki. Kézzelfogható közelségben délnyugatra a Pogány-havas, lábunk alatt a Tatros völgye, annak túloldalán a völgy keleti hegyoldalai, gondozott kaszálóival. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Széphavasi kápolna Szent László-kápolna Jézus a kereszten Nyílás Motívumok Ablakok 7041 Kereszt a kápolna tetején 7047 7050. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Szép-havas fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Szép-havas! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
10117 Rompáca borvíz. 10729 Szent László emlékhely. A Szent László emlékhely magába foglalja a Szent László kápolna konzervált romjait, Szent László kövét, valamint Szent László kútját és az újonnan épült haranglábat. (különleges hely geodobozzal)
10886 1343. Személyében nagy hős és nagy király képe rajzolódik elénk.
11725 Kicsi Pogányhavas. 12180 Hosszúvontató-itató Csíkszépvíz Hargita megye. Mellette fából ácsolt, asztalból és padokból álló, fedetlen pihenőhely. (itt geodobozt is lehet keresni)
12679 Ortodox templom. (turisztikai hely geoládával) 13719 Egy elfelejtett földvar. Igaz ezt mar evekkel ezelott felkerestem, akkor is elrejtettem egy ladat, de a leirasok elvesztek. (itt geodobozt is lehet keresni)
14808 Nagy Pájszó teteje Hargita megye. Nagy Pájszó tetején haladt végig a régi országút Erdély és Moldva között, elkerülve a patakok útromboló erejét.
14887 Egy viadukt a Gyimesekben. Megépítésére a Monarchia és a román állam közötti megállapodás alapján került sor.
14937 Ladók- vagy Cifra-völgyhíd. 15063 Utusaly-völgyhíd. 15336 Lóvészi állomás és alagút. számú őrház.
16017 Bagolyvár Görbepataka. Görbepataka település Bagolyvár elnevezésű csodálatos sziklaképződménye, impozáns sziklacsúcsa a második világháború idején fontos stratégiai szerepet töltött be.
16325 Pogányhavasi vár Csíkszentmihály. Csíkszentmihály község határán, a nevezetes Pogányhavas keleti részén, egy hajdani vár szétporladó romjai láthatók.
16564 Szent Benedek-kápolna. A Tatrostól nyugatra található, a festői szépségű Görbe-patak völgyében.
16799 Karakó-völgyhíd. A Csíkszereda - Gyimesbükk vasútvonal a történelmi Magyarország egyik legszebb, egyben legnehezebb hegyi pályája mentén vezet végig.
17138. 17292 Karakó vasúti viadukt. Karakó egy megállóhely neve, mely a kilencvenes évek közepén létesült az ajnádi és lóvészi állomások között.
17688 Csíkszépvízi víztároló. A Csíkszeredától 14 km-re északkeletre található csíkszépvízi víztároló Csíkszereda vízellátását biztosítja.
18548 Alsócibrei fürdő. 19399 Piposz birtok. 19996 Hegy útja Csíkszépvíz. Csíkszépvíz központjából indul a fehér alapon piros kereszt jelzésű túraútvonal, amely a régi út - az egykori országút nyomvonalán halad.
20803 3841. Csíkszépvíz felszegi részén, az 1799-ben készült székelykapu mellett áll egy harangláb, amelyet a helyiek mind a mai napig egyszerűen csak Csengettyűnek neveznek.
20956 Rompáca-tanösvény. 6.7 km-re. A rompácai borvízig 4 km hosszú az út, bejárása körülbelül másfél órát vesz igénybe.
21013 Szent István katolikus templom Csíkajnád. Csíkajnád első templomát 1514-ben a Bernáld-család építette, a kápolnát később kibővítik.
21675 Kis-Havas Csíkszépviz. 22033 Csíkajnádi Kálvária. 22442 4593. Nem volt vitás, hogy ez a kereszt a térképfelvétel idején még létezett,.
22997 Gyertyán-tető. 7.3 km-re. A Gyertyán-tető, a Kőd-vonulat pazar látványt nyújtó, éles gerincrésze.
23271. 23877 Motorsirülő. A Motorsirülő a Szénás út és a főgerinc találkozásától alig több mint száz méterre található, északkelet felé.
24027 Sziklavilág. A Gyimesközéplokhoz tartozó falut szórványos házcsoportok alkotják.
24216 Szent Ilona-kápolna. 24699 Csíkszentmihály hársfái. A hosszan elnyúló Kőd és Kőcsonka magaslata alatt, a Rákospataka mentén elterülő Csíkszentmihály templomkertjében találhatók hársfák mesélnek a településről.
24731 Katolikus templom. Csíkszentmihály római-katolikus templomának magas, karcsú tornya mai formáját a XVIII.
24925 Tatros-forrás. Bükkloka Szépviz felől indulva a Gyimesi-hágó utáni első völgy jobbra.
26564 Kőd-vonulat Csíkajnád Hargita megye. Vulkáni kőzetek, kevés törmelékanyag alkotja, felgyüremlett magmatikus kőzettömeg.
27180 Római-katolikus templom. 27575 Kőcsonka Balaskó vára. 28251 Bükkfa a Kolos-tető mellett. 28609 Kolos-tető. 28627 Borzsovafürdő. Borzsovafürdő Csíkborzsovától keletre, a Csíki-havasokban fekszik, a Borzsova pataka mentén.
29937 Hegyi menedékhely. 9.5 km-re. A Szellő-tetőn, a csúcstól körülbelül 250 méterre található menedékhelyet a Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata állította fel, a Biztonságos hegyi turizmus program részeként.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Szentlélek-kápolna
Szentlélek-kápolna 0 km-re. RH4746 Szentlélek-kápolna Széphavas
Széphavas
Széphavas - Szoborállításra készül Szépvíz.
Ortodox kolostor
Ortodox kolostor 2.7 km-re. RH4426 Ortodox kolostor Bükkloka
Gyimesi hágó
Gyimesi hágó - Gyimes vidékének megközelítése a Gyimesi hágó, régi nevén Tekerőhágó, irányából történik.
Pogány-havas
Pogány-havas - A Pogány-havas és környéke, az év minden szakában érdekes látnivalót nyújt.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Szép-havas gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Rejtekhely találkozó - A VI...
 • Lefele megáztunk - ...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Szép-havas? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.