Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót! Bejelentkezés után.

Ecsetgyár - Kolozsvár

Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


A központ egy volt ecsetgyárban működik. 2000 négyzetméteren 29 műhely, galéria és képzőművészet, kortárs tánc és színház területén tevékenykedő kulturális szervezet található...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben Ecsetgyár - Kolozsvár felé - regisztráció után.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

4598 Csíkfalva unitárius temető
4598
Szükül macska-szoros
Szükül
Szalonna sütés
Szalonna sütés
Jakab András 1824 - 1887 Székelyzsombor temető
Jakab András 1824 - 1887

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Ecsetgyár Kolozsvár fotóalbumba!

Az Ecsetgyár egy jelenkori művészeti tér, mely független kulturális központként működik. A projektet 2009-ben kezdeményezte egy kolozsvári művészekből, és kulturális menedzserekből álló csoport. Fedezzétek fel Kolozsvár és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Ecsetgyár!

A legközelebbi település Kolozsvár, 0,75 km távolságra található.
Fontos látványosságok és népszerű látnivalók (részletek bejelentkezés után)
Máriaffi Lajos-kastély MarosszentgyörgyMáriaffi Lajos-kastély Marosszentgyörgy 79,2 km-re.
A Máriaffi Lajos-kastély az országúttól balra, helyezkedik el, ahova egy hosszú sétány vezet. Ha már a parkban jártam, nem hagyhattam ki ezt a rejtekhelyet sem. Miután megtaláltam a dendrológiai park geodobozát, elsétáltam a Máriaffi-kastély kerítésének bejáratához. A neoreneszánsz kastélyt 1870 körül építette a maksai Máriaffi család a Petkiek erődített várkastély-maradványaira.
A kultúrpalota homlokzatának alsó domborművei Marosvásárhely 77,2 km-re.
Városháza utca, Marosvásárhely. A Kultúrpalota homlokzatának alsó domborművei a főhomlokzaton, a bejárat felett - Kallós Ede 1913.
Levendulás Mezősály 46,2 km-re.
Levendulakedvelők Napja - A mezősályi Muresan levendulásba, 2023-ban, június 24-től július 16-ig naponta 9–21 óra között várják a látogatókat.
Református templom Magyarkirályfalva 70,6 km-re.
Keleti kilátó Hója-erdőKeleti kilátó Hója-erdő 4,6 km-re.
Kolozsvártól északnyugatra, a Törökvágástól nyugatra található egy hegy, és annak gerincét, északi lejtőjét borító erdő, a Hója. A délre néző oldalon századokig szőlőt termesztettek. Mivel honaponta legalabb egyszer-ketszer megjarom Kolozsvart, ezert az ottani rejtekek sincsenek biztonsagban. Nem telt el 24 óra amióta megtaláltam egy nano méretű rejtést Maros megye határában. Most, 2013 december 28-án, március végi melegben és napsütésben sétáltam egyet a Hójában.
Református templom Magyarkecel 65 km-re.
Wesselényi-Dobál-ház Kolozsvár Kolozs megyeWesselényi-Dobál-ház Kolozsvár Kolozs megye 2,1 km-re.
Wesselényi-, majd Dobál-ház - Deák Ferenc utca 4.
Dávid Ferenc téri unitárius templom MarosvásárhelyDávid Ferenc téri unitárius templom Marosvásárhely 77,5 km-re.
Dávid Ferenc téri unitárius templom - Kövesdomb lakónegyed, Marosvásárhely. A kövesdombi unitárius templomot 1999 november 21-én kezdték el építeni. Mióta felépült a templom, nem jártam itt fent. Szép innen a Domb, szép a templom, de elég elhagyatottnak tűnt. Sokan kutyát sétáltatnak arrafele, és egyik kedvenc játszóterük is a templom környékén van.
Ordas-kőOrdas-kő 38 km-re.
Az EKE (Erdélyi Kárpát Egyesület) táborból tett Vidalykő-Ordaskő túrán találtam meg ezt a geodobozt. Az Ordas-kő Torockó vidékének, Erdély e rendkívül népszerű és sokak által látogatott szegletének egy olyan hegye, mely büszkén magasló hófehér szikláival, füves rétekkel tarkított változatos növényzetű vegyes erdeivel csodálatos látványt nyújt.
Csanád vezér szobra ErdőcsinádCsanád vezér szobra Erdőcsinád 86 km-re.
Csanád Doboka ispán fia, Ajtony egykori vezére volt. Kész vagyok halni és élni veletek, ez a felirat áll Erdőcsinád központjában, Csanád vezér szobra alatt.
Galbina-szirtGalbina-szirt 74,4 km-re.
A Pádis szívébe, a Galbina-szirtre hívunk Téged. Eke-túrán voltunk a Pádison. A szirt több irányból közelíthető meg - a Glavoi-ról, a Csodavártól (a Porcika-zsombolyon át), a Bársza-katlan, illetve az Eszkimó-jégbarlang felől.
Református templom Magyarlapád 57,3 km-re.
Magyarlapád Nagyenyedtol 10 km-re fekszik, élő népzenei életéről híres.
Feketéllő-nárciszmező 68 km-re.
Erődtemplom Nagyekemező 88,8 km-re.
A falutól nyugatra eső dombon magyar földvár volt. Az első templom vagy elpusztul vagy kicsinynek bizonyul, mert újnak ad helyet.
Gyermekek palotája Marosvásárhely 78,2 km-re. Bár a Gyerekek palotája viszonylag közel van hozzám.
Bátos 80,1 km-re.
1228-ban vila Batus néven jelentkezik az okiratokban, majd 1319-ben Batus, 1507-ben oppidum Bathws formában.
Babes-Bolyai Egyetem - KolozsvárBabes-Bolyai Egyetem - Kolozsvár 2,3 km-re.
Farkas (Mihail Kogalniceanu) utca 1. Addig kerestem a dobozt, hogy a rektoratus őre azt hitte, terrorista vagyok. On the way back from trekking in Muntii Rodnei, we have visited Cluj for some sightseeing. A forgalmas hely miatt jobb este vagy esetleg hétvégén keresni. Babes-Bolyai Egyetem, egykori Magyar Királyi Ferenc József Tudományegyetem.
Református templom MagyarvalkóReformátus templom Magyarvalkó 43,8 km-re.
Magyarvalkón találjuk Kalotaszeg egyik legfestőibb, leglátványosabb, erődített, kettős várfallal körülvett templomát. A havasrekettyei vízesést látogattuk meg és hazafele tettünk egy kisebb kitérőt. Szép vasárnapon érkeztünk a helyszinre és nemsokára az istentiszteletnek is vége lett, tehát egy kicsit várni kellett a keresésel, de én is csak ugyanazt találtam mint az előző kereső. Magyarvalkó református temploma szép és jellegzetes kalotaszegi templom.
Váradi-ház - Kolozsvár 1,9 km-re.
Váradi-ház - Deák Ferenc utca 31.
KelnekKelnek 99,6 km-re.
A várfalakon belül reneszánsz virágmintás, festett fakarzatos, evangélikus kápolnát építettek, melyben ma koncerteket, kiállításokat rendeznek. A 13-dik században épült, szép fekvésű, hangulatos kelneki várat 2004-ben újították fel.
Kusma-kő Kelemen-havasok 95,5 km-re.
Kusma-kő (Kusmai kő).
Erkély-tisztás AlsószolcsvaErkély-tisztás Alsószolcsva 43,5 km-re.
Az Erkély-tisztás a Torockói-hegység egyik legkedveltebb sátorozóhelye. Erről a lapos, teraszszerű képződményről több helyen is legyező formájú vízeséseken zuhan alá a víz. Míg ők leértek a vízeséshez, addig mi nyugodtan kihalásztuk a kis dobozt, majd bejártunk a vízesés alá, hogy gyönyörködve lássuk mit hagyott hátra számunkra a természet. Én is megkedveltem ezt a tisztást, jó sátorozó hely.
Egykori Biazini-szálloda - KolozsvárEgykori Biazini-szálloda - Kolozsvár 2,4 km-re.
Egykori Biazini-szálloda, ma lakóház - Petőfi (Avram Iancu) 20.
Szakadék kőbabákkal BilakSzakadék kőbabákkal Bilak 71,3 km-re.
A kiszsolnai evangélikus templom után megkerestük ezt a rejtekhelyet is. Sikerült az út túloldalán, a kőgombákkal szemben félrehúzni, leparkolni. Különleges formájú homokkövek látványában gyönyörködhetünk Besztercétől 17 km-re, Szászrégen irányába, a DJ154 jelzésű útvonalon, Bilak, románul Domnesti, település előtt, az út bal oldalán.
Sáromberke tavaSáromberke tava 79,6 km-re.
A Sáromberki horgásztanya könnyen megközelíthető, 2 darab 1 hektár körüli tóval rendelkezik, szép zöld terület övezi, ahol a horgászok és családtagjaik a fák árnyékában élvezhetik a nyári meleget. Irigylésre méltó szép park, nyáron igazán vonzó lehet. Ez a második alkalom volt, amikor a sáromberki halastavak mellett elrejtett geodobozt kerestem. Ugyanakkor lehetőség nyílik a sütés-főzésre is, és a lakmározás után egy jéghideg sör társaságában pihenhetünk egy hintán, amíg a kapást várjuk.
Római katolikus templom Nagybánya 97,2 km-re.
Római katolikus templom, egykori jezsuita kolostortemplom - Nagybánya.
Református templom Magyarlóna 14,3 km-re.
Ezt erősíti meg a helyi hagyomány és erre utaló egykori, 1652-ből való előneve (szász), ami arra utal, hogy szász telepítés volt. A korai püspöki patronátus és az ásatások alapján joggal teszik a templom eredetét az 1300-as évek elejére.
MarossárpatakMarossárpatak 77,7 km-re.
1332-ben plébániatemploma van, ebben az évben papja, Domokos a pápai tizedjegyzék szerint 18 régi és 8 új banálist fizet, majd 10 új és 3 régi dénárt, 1333-ban 16 régi banálist, 1334-ben 33 obulust, 6 verőczeit, majd 32 montan dénárt és 2 régi banálist, 1335-ben pedig 14 régi banálist. Nagyon szép a szoborpark. A szoborparkban nem volt senki, de épp el voltak indítva az locsolófejek. Nagyon rendezett a templomudvar és a szoborpark. 1263-ban Sárpatak, 1319-ben Sarpataka, 1332-ben meg Sarpotoc néven jelentkezik az okiratokban.
Kölpényi tó MezőkölpényKölpényi tó Mezőkölpény 66 km-re.
Mezőkölpény Marosvásárhelytől 14 km-re északnyugatra, a Komlód völgyére nyíló völgykatlanban fekszik, és a 10 km-re keletre levő Mezőcsáváshoz tartozik. Közös kincskereső-kiruccanáson vettem részt a mezőkölpényi tó mellett elrejtett geodoboz rejtőjével.
Egykori inasotthon Marosvásárhely 77,2 km-re.
Iuliu Maniu utca 4 szám, Marosvásárhely. Egykori inasotthon, ma az Avram Iancu Iskolaközpont bentlakása és étkezője.
Felsőfüld Fatemplom 51,7 km-re.
Felsőfüld látnivalója az 1727-ben épült román fatemplom, és annak gazdag, bibiliai jeleneteket ábrázoló freskói.
La Rogoaze forrás 43,8 km-re. Zsinagóga Beszterce 78,3 km-re. Porcika-nyereg 73,5 km-re.
Kripta-hegy NagyteremiKripta-hegy Nagyteremi 76,2 km-re.
Nagyteremi református temetőjének délnyugati végében, a Kripta-hegy tetején, két kriptát találunk. Az egyik gróf Bethlen Farkas tábornok kriptája, ő 1763-ban halt meg, a díszgúlát az 1860-ban elhunyt gróf Bethlen Lipót és nejének emlékére emelték.
Bala-tó Póka 73,9 km-re.
Ali pasa halmaiAli pasa halmai 82,2 km-re.
Jedd délnyugati határában földcsuszamlás létrehozta halmok találhatók, melyek között 1662-ben Ali pasa is táborozott. Moderátori szerepemből kifolyólag elsőként szerzek tudomást a bejelentett rejtekhelyekről. Karácsony napján, az egyik fél disznó után levezetésképpen, a másik fél disznó előtt pedig étvágycsinálónak :-), elindultam megkeresni a jeddi rejtekhelyeket. A sötétedés nem lehet akadály a kereséshez-megtaláláshoz. Az évszámból ítélve Ali Csengizade temesvári török pasa lehetett.
Vida-szoros 95,2 km-re.
Árokalja váraÁrokalja vára 65,8 km-re.
A Mezőség északi felében, a Szamosmelléki dombvidék Sajói ágában, az itt északnyugatra tartó Sajó bal partján fekszik Árokalja község. Árokalja falutól délkeleti irányban, a Szeretfalva felé vezető út nyugati oldala fölött húzódó hegysor egyik észak-déli irányú nyúlványán áll a vár.
Minotaurusz Marosvásárhelyi állatkertMinotaurusz Marosvásárhelyi állatkert 79,6 km-re.
Minotaurusz - Marosvásárhelyi állatkert. Távcsőre szükséged lehet, de nem a kereséshez. Gondoltam, hogy ez könnyen fog menni. Szeretnék egyszer találkozni egy dobozrablóval, amikor megtalálja a dobozt, és nem teszi vissza.
A vágy forrásaA vágy forrása 88,1 km-re.
A hely elég jól megközelíthető gépkocsival is, így a forrás már csak egy rövid sétával elérhető. Megtaláltam a geodobozt. A vágy forrása - Medgyes.
A Hollókő aljában VerespatakA Hollókő aljában Verespatak 64,9 km-re.
A sziklás hegyoldalakon szinte semmi sem terem, az ErdélyiSzigethegység mégis rendkivül gazdag. Már a rómaiak is tudták ezt, akik itt aranyat és ezüstöt bányásztak, a folyót Auratumnak nevezték el. Hát nem a fákkal volt gond, a GPS jól működött. Hát persze, hogy el van ismerve a megtalálás. Sajnálnám, ha többet nem jelentenéd be a megtalálásaidat.
Kemény-Bánffy kastély AranyosgerendKemény-Bánffy kastély Aranyosgerend 43,4 km-re.
A Kemény-Bánffy kastély Aranyosgerend református templomától alig 200 méterre található, északkeletre, az Aranyos partjának közelében. A jelenleg tető nélküli kastélyrom kocsival is megközelíthető, a főútról leágazó talajúton.

- Kolozs megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Bejelentkezés után

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Ecsetgyár adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Kolozsvár térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Szerencsehozó Fortyogófürdő - Igen, de kézmosás előtt el kell dönteni, hogy várod majd a szerencsét, vagy nem.
 • Köd nélkül - Túránk végén még kiugrottunk a nyeregbe. A panoráma megérdemli a rejtést.
 • Nincs használati utasítás - Láttam már néhány használható napórát, de ez nem azok közül való. Én napsütésben sem jöttem rá, hogy menyit mutat.
 • Az első találkozó alkalmával - Az első Rejtekhely-vadászat Erdélyben találkozó alkalmával kerestük meg ezt a geodobozt.
 • Első erdélyi ládánk az idén - Derekas dzsindzsa harc után adta meg magát, a sok lehetséges hely között nehezen leltünk a dobozra. A helyet ismertük hiszen két éve innen nem messze volt a szállásunk Gyergyóalfalun.
 • Deszkákon - Többször jártam a szorosban, de még a tanösvény előtt. Meg is lepett a sok új deszka, amin kényelmesen lehet sétálgatni.
 • Emmán rejtés! - Kicsit gondolkoztunk honnan kezdjük a módszeres átkutatást, és a jó döntés után a doboz azonnal meglett :-)). A pókhálók várják a következőt.
 • Lisznyoi nagy - Vartam, hogy meg valaki hozzaszol e rejtekhelyhez, de hiaba. Persze ebben az a reszkir is benne van, hogy kozben atalakul.
 • Váradi séta 4 - Régóta meg akartam látogatni ezt a várat, olyasmit is hallottam róla, hogy annyi ablaka van, mint ahány nap van egy évben. A restaurálási munkálatok miatt most sem engedtek be a várba, de valamennyire kárpótolt a régi vársáncban kialakított park.
 • Lehet, hogy csak volt másik doboz a közelben - Én kétlem, hogy van még egy másik doboz a közelben. Legalábbis amikor rejtettem, kerestem a másik játszótér dobozát is, de nem találtam, pedig a leírás egyértelmű.
 • Utban a Barlangfesztival fele - Már annyiszor elmentem a rejtekhely mellett. De most megálltam, s megkerestem ezt a dobozt is.
 • Magyar Husvet Szovatan I - Mig sokan otthon toltottek a husvetot v. a templomban v.
 • Az eszét vesztett veszett róka veszte - Ha egy róka az ember közelségét keresi, akkor tényleg elment az esze, megveszett. Nem tudja, hogy az ember számára a vesztét jelenti.
 • Bunker a javából - Felmásztunk ide is, és kicsit libabőrösen ugyan, de megkerestük ezt a dobozt is.
 • Kékre ettük a szánkat - Mi itt találtuk a legtöbb áfonyát. A kilátás pedig csodaszép.
 • Tömeg - Pünkösdkor leszek ott újra (biciklivel). De nem hiszem, hogy a kíváncsi tekinteteket el lehet majd kerülni.
 • Tiszafa kivulrol - Hat bizony en Biblia bacsihoz nem mentem be mert az udvaron elegge nagy nyuzsges volt igy kenytelen voltam az utrol felfedezni a tiszafat, lattam mar ennel nagyobbat is.
 • Eltűnt - Ezt a dobozkát már megtaláltam, de most kíváncsiságból ellenőriztem. Sajnos most már nem találtam meg.

Sikerült eljutni Kolozsvár környékére? Tetszett az Ecsetgyár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kolozs megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.