Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Szoborpark - Árkos - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Történelmi-kulturális érték(általános kép - történelmi-kulturális értékek)

Szoborpark - Árkos | Hol van ez a hely?

Szoborpark - Árkos

Gótika Madár Fej Totem Középkori lovag Anyaság Gótikus konfiguráció Dózsa György Szimbólum Energia Tükör előtt

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Szoborpark Árkos fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Árkos és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Szoborpark! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Szoborpark Árkos közelében?
Bronz Vilma Sepsiszentgyörgy. Bronz Vilma, az integető lány - Sepsiszentgyörgy. Bronzba ontott no - Vetro Artur alkotasa.
Ploti-barlangok Sepsikőröspatak. Kutyaugatás - Hamar meglettek az üregek, az érdekelt dobozos üreg is, lekecmeregni is sikerült épségben. (turisztikai hely geoládával) Bod Péter Megyei Könyvtár. A Székely Nemzeti Múzeum könyvtára (100. Adatbázis-karbantartás - Furcsa volt, hogy a cinegék egy egész kicsi geodobozt találtak meg, habár a rejtehely képtárába feltöltött kép alapján a geodoboz nem pici.
Egykori Hungária szálló Sepsiszentgyörgy. Épült 1907-ben. Regi az uj kozott - Igen, a regi Hungaria szallo, epult a XX-dik szazad elejen.
Fenyős tetői vár Sepsikőröspatak. Fenyős tetői vár - Sepsikőröspatak. Nem volt romlott, de romlott lett - En viszont orvendek , hogy valaki vegre mar megtalalta ezt a varat is. (látnivaló és geodoboz)
Hol volt hol nem volt Sepsiszentgyörgy. .. egy játékos-absztrakt alkotás, mely az Oltmező úton, a fedett uszoda előtti kis zöldövezetben található. Alkotója Hosszú Zoltán, helyi szobrász és rajztanár. Autokra nezve - Hosszu Zoltan alkotasa ez a szobor, de meg tobb mint 200 szobra van szetszorva mindenfele.
Unitárius templom Kálnok. Egykoron népi hagyományairól volt híres a falu. Fatorony - Sikerült bejutnom a templomba. (látnivaló és geodoboz)
Református templom Kálnok. Kálnok legismertebb személyisége Dr. Harangláb - Megtaláltam a dobozt is. (látnivaló és geodoboz)
Székely Nemzeti Múzeum Sepsiszentgyörgy. A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum, Kós Károly tervei alapján épült 1911-12-ben. Múzeumi kamera - Nem messze a rejtekhelytől parkoltunk, majd sétálgattunk a múzeum fele.
Millenniumi fenyves Sepsiszentgyörgy. Sepsiszentgyörgyön az állomástól északra, a csíki vasútvonal Kézdivásárhely felé elágazó szögében létesítették a millenniumi fenyvest. Emlekmuvek - Sepsiszentgyorgy emlekmuvei.

Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Árkos térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Szoborpark gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Árkos környékére? Tetszett a Szoborpark? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Szentkereszty-kastély
  Szentkereszty-kastély
  A Szentkereszty-kastély Sepsiárkos alsó végében helyezkedik el, a főutról jegenyesor által határolt ut vezet fel hozzá.
  Unitárius vártemplom
  Unitárius vártemplom
  A sepsiárkosi unitárius templom berendezéséből figyelemre méltó a gótikus orgona, a márványozott festésű, három faragott vázával díszített papi szék, valamint a késő klasszicista, díszítetlen padsor.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.