Torja - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Turia - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Kovászna megye

Torja

A világ legnagyobb kopjafája Torja községben áll, az Árpád-park mellett. 15,15 m magas, 2011 június 18-án állították, Torja említésének 704-ik évében (1307 - 2011). Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Templom és szobor A világ legnagyobb kopjafája Árpád-park Árpád fejedelem szobra Templom Az Árpád-szobor Óriási Vigyázó szemek Az alsótorjai templom Altorja Erre kéne menni... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Torja rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
18218 Szent István emlékkereszt. 18350 Szerelem lakatfal. A Minta ifjúsági szervezet kezdeményezésére szerelem lakatfalat készítettek Kézdivásárhelyen. 18448 Városháza. A városháza Kézdivásárhely történelmi központjának egyik legimpozánsabb épülete. 18463 Református templom. 18520 Szent László-szobor. 18526 SZNM 4 Kézdivásárhely. Székelyek Nagy Kincskeresése. 18677 Múzeum. 18683 Katolikus templom. 18711 Szent István-kápolna. A Perkő hegyen, Kézdiszentlélektől nem messze áll a Szent István-kápolna. 18831 Katolikus temető. 18884 Angyaljárás Kézdivásárhelyen. Tisztelt címzett: Hangyalka és Imecs. 19151 Molnár Józsiás-park Kézdivásárhely. A Kézdivásárhely központjában található Molnár Józsiás-park, a város kiemelkedő személyiségéről, Molnár Józsiásról kapta a nevét. 19474 A színpad. 20313 Baross Gábor vasminiszter. Baross Gábor (Pruzsina, 1848 július 6 – Budapest, 1892 május 9), a dualizmus korának kiemelkedő gazdaság- és közlekedéspolitikusa volt. 20316 Menekülés. 21261 Bod Peter mellszobra Csernaton.

Néhány székely szó jelentése:
Bingyó = Fejletlen és éretlen gyümölcs. Bitasztani = Embert felakasztani. Bocs = Bivalyborjú. Bodorgó = Csavargó. Bódorog = Csavarog. Bójáskodik = Ügyetlenkedik.

Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Felsőtorjai református templom
A Torja patak völgyének jobb partján, Altorja folytatásaként alakult ki Felsőtorja.
Futásfalvi zarándokhely
A futásfalvi templomban őrzik a Csíksomlyói Boldogasszony mását.
Szemmosó-kút
Torja igen csodálatos, és értékes természeti kincsekben gazdag.
Katolikus templom
1332-ben Pusulnik, Pusulnuk néven jelentkezik az okiratokban.
Tarnóczy kastély romjai 5.45 km-re
RH4592 Tarnóczy kastély romjai Kézdiszentlélek

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • A vilag legmagasabb kopjafa labanal - Tátott szájjal álltam a kopjafa alatt, olyan nagy volt, azert ebbe beletelhetett egy jo par honap mig elkeszult...
 • Örvendek... - ...
 • Elindultam Torja fele is egy szep napon... - Kivancsi fancsi voltam arra az oriasi kopjafara ...
 • Szép park - Megtaláltam...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.