Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Síremlék - Erdőcsinád - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Síremlék - Erdőcsinád

Síremlék - Erdőcsinád

Az erdőcsinádi temető-együttes a falu nyugati határában található, három szomszédos dombocskát foglal magába...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Síremlék - Erdőcsinád képtárból:

Az emléktábla felirata
Az emléktábla felirata
A kerek temetődomb teteje
A kerek temetődomb teteje
A ravatalozó
A ravatalozó

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Síremlék Erdőcsinád rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Temető 0.19 km-re - Erdőcsinád temetői három szomszédos dombon helyezkednek el, a falutól északnyugatra. * Csanád vezér szobra 0.43 km-re - Kész vagyok halni és élni veletek, ez a felirat áll Erdőcsinád központjában, Csanád vezér szobra alatt. * Székelykapu 1.36 km-re - Erdőcsinád délkeleti bejáratánál nagyméretű székelykapu üdvözli az érkezőket. * Marosjára 2.68 km-re - 1332-ben Jara, 1456-ban Iara néven jelentkezik az oklevelekben. * Székelykál kijáratánál 3.36 km-re - Székelykál a Káli-patak völgyében fekvő Maros megyei falu, mely közigazgatásilag Nagyernyével képez egyazon egységet. * Erdőszengyel 3.65 km-re - 1409-ben Zengelnek Arják a források, 1471-ben Zengyel a neve. * Az út mellett 4.09 km-re - Iszló Maros megyei falu, mely közigazgatásilag Székelyhodoshoz tartozik. * Teleki-kripta 4.92 km-re - A Teleki-kastély és a református gótikus templom mellett Gernyeszeg kiemelt látnivalói közé tartozik a Telekiek gernyeszegi ágának a piramis formájú kriptája. * Teleki kripta 5.22 km-re - Sáromberke Marosvásárhelytől 14 km-re fekszik. * Unitárius templom 5.77 km-re - 1567-ben Iszló néven jelenik meg oklevélben, amikor a regestrumban 14 kapuval jegyzik. * Teleki-kastély 5.91 km-re - * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Elbójávul = Eltéved. Elisze = Körülbelül. Ellepcsel = Ellágyul a hal a bő zsírban. Emeletes veréb = Gólya. Éppeg = Éppen. Eránt = Iránt. Erányába = Iránt. Erigy, menj el = Ne tréfálj. Ernye = Szekér ernyője. Esmég = Ismét.

Turisztikai látnivalók a közelben


Kripta
Kripta
A középkori templom a Kripta nevű hegyen állott, ahol az egykori templom alatti kripta helye jól kirajzolódik ma is.
Református templom
Református templom
1451-ben Székesfalva néven jelentkezik a forrásokban, 1571-ben Székes formában fordul elő.
Gomolyát-domb
Gomolyát-domb
A Gomolyát-domb a nagyernyeiek kedvelt kirándulóhelye, mégis nagyon kevés információt lehet róla találni.
Teleki kastély
Teleki kastély
Gernyeszeg látnivalója a Teleki család erdélyi barokk kastélya.
Sáromberke tava
Sáromberke tava
A Sáromberki horgásztanya könnyen megközelíthető, 2 darab 1 hektár körüli tóval rendelkezik, szép zöld terület övezi, ahol a horgászok és családtagjaik a fák árnyékában élvezhetik a nyári meleget.
Katolikus templom
Katolikus templom
Nagyernye nevezetessége, hogy egyszerre öt felekezetnek volt itt temploma, a szombatosok később Bözödre telepedtek át.
Zárt kapuk parkja
Zárt kapuk parkja
Báró kertje, Bálintitt-kastélypark - Nagyernye.
Ehedi temető
Ehedi temető
Ehed falunak temploma a középkorban nem volt.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.