Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Erdőszengyel - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Erdőszengyel turisztikai látnivalói

1409-ben Zengelnek Arják a források, 1471-ben Zengyel a neve. Középkori templomáról nincs adat, de feltételezhetjük, hogy a középkorban katolikus falu volt, majd a reformáció idején református lett...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Erdőszengyel fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Erdőszengyel!

A legközelebbi település Erdőszengyel, 0,12 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Nyárádtól a Maroshoz Búcsú a Nyárádtól. A Nyárád és Maros vizválasztó vonala, Szent Péter kútja, Szent-Péter nevű elpusztult falu. Bogdán pataka, Tövishegy. Káál. Unitárius és katholikus templom. Kriptahegy, sirbolt. Cserey Mihály lakháza. A reformátusok régi áldozópohara. Istand. Ropó völgye. Kájon kútja. Tatások útja. Ikland, György László. Nagy-Ernye, néveredete. Unitáriusok. Templomfoglalások. Szombatosok Nagy-Ernyén. Csataemlék. Mosa Gergely hős halála. Libancs. Tófalva, tagositás. Csejd. Székes, fekvése. A Bercsényi család, gróf Bescsényi Miklós emléke, Kápolna. Ingópataka. Székesi régi harang. Marosszentgyörgy, története. A Petki-kastély. Tóth Mihály halála, a szent-györgyi régi templom. A Petkiek sirboltja.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Erdőszengyel közelében?
- Teleki-kastély - Sáromberke 2,3 km-re.
- Sáromberke tava 2,5 km-re. Ugyanakkor lehetőség nyílik a sütés-főzésre is, és a lakmározás után egy jéghideg sör társaságában pihenhetünk egy hintán, amíg a kapást várjuk... Második alkalommal - Ez a második alkalom volt, amikor a sáromberki halastavak mellett elrejtett geodobozt kerestem... (itt geodobozt is lehet keresni)
- Ortodox templom Nagyernye 3,3 km-re. Nagyernye nevét az ér, vízfolyás főnévből származtatják, mások szerint az Árpád-korban élt Ernyei családról kapta... Tobb infom sajnos nincs - A lada a femhid alatt, a templomhoz legkozelebb eso reszen van, merevitesek mogott van, csak alolrol latszik (persze ha nem tunt el eddig), es meg alolrol is jol meg kell nezni, mert csak bizonyos szogbol latszik...
- Temető Erdőcsinád 3,5 km-re. Erdőcsinád temetői három szomszédos dombon helyezkednek el, a falutól északnyugatra... Puszpángbokrok - Nekem is hasonló élményben volt részem, a helybeliek engem is megbámultak...
- Teleki-kripta Gernyeszeg 3,5 km-re. A Teleki-kastély és a református gótikus templom mellett Gernyeszeg kiemelt látnivalói közé tartozik a Telekiek gernyeszegi ágának a piramis formájú kriptája...
- Teleki kastély Gernyeszeg 3,5 km-re. Gernyeszeg látnivalója a Teleki család erdélyi barokk kastélya... Élő barokk kastély - Egy rendezvény alkalmából voltunk a kastélyban, így sikerült alaposan körbejárjuk... (különleges hely geodobozzal)
- Síremlék Erdőcsinád 3,6 km-re. Az erdőcsinádi temető-együttes a falu nyugati határában található, három szomszédos dombocskát foglal magába... (látnivaló és geodoboz)
- Katolikus templom Nagyernye 3,9 km-re. 1602-ben a falunak híres vezére volt Ernyei Mósa Gergely, 1661 szeptember 14-én Ali pasa libáncsmezei táborában választották fejedelemmé I Apafi Mihályt... Kívülről - Feltaláltuk a külsőleg alkalmazható geodobozt, amit csak a zárt kapun kívülről lehet szagolgatni... (turisztikai hely geoládával)
- Református templom Gernyeszeg 4 km-re. Sekrestyéjében helyezték el gróf Teleki Mihály kancellár és felesége Weér Judit földi maradványait...
- Gomolyát-domb Nagyernye 4 km-re. A Gomolyát-domb a nagyernyeiek kedvelt kirándulóhelye, mégis nagyon kevés információt lehet róla találni... Korán reggel, 6 órakor... - ...
- Csanád vezér szobra Erdőcsinád 4 km-re. Kész vagyok halni és élni veletek, ez a felirat áll Erdőcsinád központjában, Csanád vezér szobra alatt...

Természeti értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Erdőszengyel adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett az Erdőszengyel? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.