Sirnea település (Brassó megye) Központ: Fundáta. Közeli települések: Szekérút (Drumul Carului) 3.28 km-re, Pestera 4.19 km-re, Fundáta (Fundata) 4.67 km-re, Kheja (Cheia) 4.81 km-re, Kisfundáta (Fundatica) 5.77 km-re.
Szállás

Szállás Sirnea (Sirnea) - Fundáta, Brassó


Keress szállást Sirnea közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Sirnea (Brassó megye) és környéke turisztikai látnivalói

Gredistye forrásai 3.08 km-re. Gredistye forrásai
Gredistye-völgy 3.96 km-re. A Gredistye-völgy, románul Cheile Gradistei, a törcsvári hágó közelében található, Felső-Moécs település közelében. Nem egy hosszú szoros, a táj szépsége és a meredek sziklafalak teszik nevezetessé.
Denevérek barlangja 4.68 km-re. A Nagy-barlang nevet is viselő sziklaüreg jurakori mészkőben jött létre, 162 m hosszú, járataiban ritka denevérfajok élnek. A barlangon sáros patak folyik keresztül.
Vizelde-vízesés 4.89 km-re. A vízesés bio-geológiai rezerváció, travertinen jött létre. Magassága 15-20 méter.
Vladuska-nyereg 5.36 km-re. A La Table a Kiralyko arnyekaban huzodik meg, a tortenelmi hataron, ami a tolcsvari hagotol tart at a Nagy-Kiralykon neki a Nagy Tamasnak, es ugy tovabb a Fogaras fele. A hatar expedicionk kereteben eppen ezt a szakaszat jartuk be 2014-ben.
Hegyimentő állomáshely 5.62 km-re. Hegyimentő állomáshely, Zernyesti-szoros.
Csalán-völgyi varrótű 5.74 km-re. Csalán-völgyi varrótű
Stanciu sziklatornáca 6.04 km-re. Stanciu sziklatornáca
Macska-szoros 6.05 km-re. A Zernyesti-szorosban, a Zernyest felőli bejárattól számított 2 km után elérünk ahhoz a helyhez, ahol a Zernyesti-patak a balról érkező Vladuska-patak vizét fogadja. Bár rejtéskor száraz volt a patak völgye.
Stanciu barlangja 6.13 km-re. Stanciu barlangja
[ Fel ↑ ]
Zernyesti-szakadék - Királykő-hegység
Zernyesti-szakadék - Királykő-hegység
Zernyesti-szakadék - Királykő-hegység
Zernyesti-szakadék - Királykő-hegység
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Glavacioc - Turisztikai látnivalók Crangurile de Jos - Turisztikai látnivalók Priboiu - Turisztikai látnivalók Jásfalva
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.