Radosi település (Gorj megye) Központ: Crasna. Közeli települések: Iscroni 28.96 km-re, Szlatinova (Slatinioara) 29.01 km-re, Jiet 29.58 km-re, Dalja Mica 30.41 km-re, Petrosani 31.23 km-re.
Szállás

Szállás Radosi (Radosi) - Crasna, Gorj


Keress szállást Radosi közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Radosi (Gorj megye) és környéke turisztikai látnivalói

Grujú-csúcs 17.1 km-re. Grujú-csúcs, románul Varful Gruiu (Gruiul). A Nagy-Páring-csúcstól keletre található első magaslat, tengerszint felett 2345 m-en.
Grujú-nyereg 17.1 km-re. Grujú-nyereg, románul Saua Gruiu. A Nagy-Páring és a Grujú-csúcsok között található, itt lehet beereszkedni a főgerincről a Mundra és Rosiile tavakhoz.
Tavak kéménye 17.35 km-re. A Galcescu-katlanból a Plescoaia-nyeregbe, egy piros háromszöggel jelzett ösvény vezet a Tavak kéményén keresztül. Az ösvény nem ajánlott rossz időben, csúszós, kőtörmelékes.
Mundra-tó 17.43 km-re. A Mundra-tó a Nagy-Páring-csúcstól kelet-északkelet felé terül el, 1,12 hektáros vízfelülete van. A Páring-hegység legmagasabban elhelyezkedő, 2158 m-en kialakult tava.
Mundra-csúcs 17.43 km-re. A Nagy-Páring az Olt és a Zsil szorosai között elhelyezkedő Páring-hegység legmagasabb csúcsa. 2519 m magasságával Románia harmadik legmagasabb csúcsa, a 2544 m-es Moldován- és a 2535 m-es Negoj-csúcs után.
Vidál-tó 17.62 km-re. A Vidál-tó a Galcescu-tó fölött található a Galcescu-katlanban, 1987 méteres magasságban. Felülete 0,59 hektár, mélysége 3,6 m.
Dengheru-csúcs 17.69 km-re. Az Urdele-hágó közelében a Transalpina-ról leágazó, Papusa-csúcs felé vezető út mellett található a 2084 m magas Dengheru-csúcs.
Dengheru-csúcs aronbv 17.69 km-re. A Parang hegységet átszelő Transalpina út mellett fekvő Dengheru-csúcs közelében rejtettünk. Habár nem Erdélyben van, azért mindenképp érdemes ellátogatni a Parang-hegységbe, alpesi szépségű hegyvonulat, az út 2200 méterre kígyózik fel és lélegzetelállító szépségű tájakat láthatunk.
Rosiile-tó 17.76 km-re. A Rosiile-tengerszem a róla elnevezett gleccsermedencében található, 2000 m magasságban. A Páring-hegység legnagyobb, 3,72 hektár vízfelületű tava.
Hosszú-tó 17.89 km-re. A Hosszú-tó a Rosiile-tó mellett, attól nyugatra található. A tó mellett vezet el az a túraösvény, mely a Mundra-tó mellett elhaladva, a Grujú-nyeregnél ér ki a főgerincre.
Galcescu-tó 17.97 km-re. A Galcescu- vagy Calcescu-tó a Páring-hegység legnagyobb glaciális tava. Felülete 3,02 hektár, mélysége 9,3 m.
Királyok útja 18.02 km-re. Hétköznapra terveztük a látogatást, és így volt jó. Hétvégén, a tömeg miatt, nem próbálkoznék vele.
[ Fel ↑ ]
Tekánu-nyereg 18.2 km-re. Tekánu (Tecanu)-nyereg.
Esztena üstje-tó 18.47 km-re. A Zanoaga Stanei nevű tó 1924 m tengerszint feletti magasságban található, víztükre 0,6 hektár felületű.
Gemanarea-csúcs 18.66 km-re. A Gemanarea-csúcs a Páring-hegység főgerincének és 2420 m magas Szlivej (Slivei) hegytömbjének találkozásánál helyezkedik el.
Muierii-barlang - Páreng-hegység
Muierii-barlang - Páreng-hegység
Polovragi-barlang - Kapacina-hegység
Polovragi-barlang - Kapacina-hegység
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Tatomiresti - Turisztikai látnivalók Urzica Mare - Turisztikai látnivalók Mirosloveni - Turisztikai látnivalók Barzeiu de Gilort
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.