Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Krivádia vártorony - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Krivádia vártorony

Krivádia vártorony turisztikai látnivalói

Krivádia községtől délre fekvő Gyálu-Babi dombon magasodó erődítményről korábban úgy tartották, hogy egy római őrtorony maradványa. Csak az újabb kutatások derítették fel, hogy valójában Perényi Péter építtette a zömök tornyot 1528 táján...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Krivádia vártorony képtárból:

Várudvar
Várudvar

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Krivádia vártorony fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Krivádia vártorony!

A legközelebbi település Krivádia, 0,46 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Krivádia vártorony közelében?
- A régi iskola romjai - Merisor 2,3 km-re. Az egykori fogadó helyén épült, ahol a postakocsik idejében az utasok megálltak pihenni, lovat cserélni...
- Rusesti-házcsoport - Merisor 3,1 km-re. Itt halad át a Zsil-völgyébe tartó vasút, mely egy tökéletes kör alakú hurkot képez, miközben két, kisebb alagút is van rajta...
- Természetes híd Banica 4,5 km-re. Távolról, a közelében, de még rajta állva sem látható, csak a patakmederbe beereszkedve ismerhető fel...
- Komárnyik-bauxitbánya 8 km-re. Fégyér falutól a Fundatura Ponorului tanyavilág felé tartva, körülbelül az út felénél található az egykori, felhagyott Komárnyik-bauxitbánya... (különleges hely geodobozzal)
- Banica-szoros Merisori-hágó 8,1 km-re. A körülbelül 250 m hosszú Banica-szoros a Merisori-hágó közelében található, nem messze a Boli-barlangtól... Jobb későn, mint soha - Több alkalommal jártam már a Banica-szorosban, ezúttal kimondottan a geodobozt megkeresni... (látnivaló és geodoboz)
- Boli-barlang 2 Banica 8,6 km-re.
- Boli-barlang 1 Banica 8,6 km-re. Itt halad át a Hunyad megye két részét összekötő vasútvonal, mely 66 kanyarral és 8 alagúttal rendelkezik... Eső után - A magas vízállás miatt a barlangba nem lehetett bemenni...
- A mennyország kapuja Fundatura Ponorului 10,2 km-re. Ez a fotósok paradicsoma, a Fundatura Ponorului nevű falu...
- Isten tenyere Fundatura Ponorului 10,3 km-re. A Ponor-rét, melyet az Isten tenyere néven is emlegetnek, a Kudzsiri-havasok Gradistea Muncelului-Cioclovina Nemzeti Parkjában található... Dörgedelmes féle - Két év után, 2022 november 24-én jelentem be, hogy nem találtam meg az itt elrejtett geodobozt... (látnivaló és geodoboz)
- A víznyelő felett Fundatura Ponorului 10,4 km-re. Románia egyik legfestőibb helye, egyik legszebb tanyavilága, a fotósok paradicsoma, a Fundatura Ponorului nevű falu...
- Munkások kaszinója Petrozsény 13,2 km-re. Munkások kaszinója, 1925 - Grivita Rosie utca 38 szám, Petrozsény...

Történelmi-kulturális értékek - Hunyad megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Krivádia vártorony adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • Kútgyűrű - Nagyon impozáns a hatalmas kútgyűrűre hasonlító vártorony...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Krivádia vártorony? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hunyad megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.