Gyilkostó település (Hargita megye) Központ: Gyergyószentmiklós. Közeli települések: Kovácspéter (Covacipeter) 9.42 km-re, Hágótő (Hagota) 12.33 km-re, Récefalva (Recea) 13.02 km-re, Vargatag (Vargatac) 13.2 km-re, Balánbánya (Balan) 15.33 km-re. Gyilkostó román elnevezése: Lacu Rosu.
Szállás

Szállás Gyilkostó (Lacu Rosu) - Gyergyószentmiklós, Hargita


Keress szállást Gyilkostó közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Gyilkostó (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Kőerkély 0.56 km-re. Kőerkély - Gyilkos-tó.
Wild Ferenc-emlékút via ferráta 0.64 km-re. Elkészült és felavatták a Kis-Cohárd délnyugati falán kiépített vasalt mászóutat. Az új via ferráta a Wild Ferenc-emlékút nevet kapta, az egykori hegyimentőről, szakíróról, a gyergyószentmiklósi hegyimentő egyesület egyik alapítójáról.
Panoráma kabin 0.78 km-re. Panoráma kabin - Gyilkos-kő
Kis-Cohárd 0.83 km-re. A Kis-Cohárd terjedelmes csúcsáról gyönyörű kilátás nyílik a Gyilkos-tó Juh-patak felé eső ágára, az üdülőtelepre, valamint a környék havasaira.
Gyilkos-tó 0.95 km-re. A Gyilkos-tó a természetes torlasztavak csoportjába tartozik. Székelyföld egyik legszebb és legmonumentálisabb tava.
Gyilkos-kő kilátó 1.06 km-re. Gyilkos-kő kilátó
Tündérkert 1.25 km-re. A Tündérkert, egy hullámos rétegvonalakkal felszabdalt, látványos és meredek letörés. A Békás-patak vizének földrajzi bal oldalán található, a Csíki-Bükk nyugati sziklafalaival szemben.
Gyilkos-kő 1.36 km-re. A Gyilkos-tó csónakkikötőjének közelében levő parkolóból indulunk, a 12/C jelzésű műut mellől és a kék pont jelzést követjük. Pár perc mulva a meredek oldalban elérjük Gyilkostó ezen a vonalon található utolsó üdülőjét.
Gyilkos Fekete-fehér 1.67 km-re. A Gyilkos-kő déli oldalában egy látványos sziklafalban gyönyörködhetünk, melynek tetején különös látvány fogad. Villámsújtotta, szénné égett, fekete fatörzsek között, mindenütt hófehér kövek.
Panoráma kabin 2.5 km-re. A Gyilkostó Adventure Egyesület és a Hargita megyei hegyimentők két, új típusú menedékházat építettek a Békás-szorosban. Ezek Romániában egyediek, de külföldön is kevés helyen látni ilyen, a sziklafalak élére elhelyezett építményt.
[ Fel ↑ ]
Kis-Cohárd
Kis-Cohárd
A Tündérkert nyáron - Békás-szoros
A Tündérkert nyáron - Békás-szoros
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Floresti - Turisztikai látnivalók Doroteia - Turisztikai látnivalók Suseni Socetu - Turisztikai látnivalók Frasin
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.