Dragubrád település (Hunyad megye) Központ: Blezseny. Dragubrád román elnevezése: Dragu-Brad.
Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után

Dragubrád (Hunyad megye) és környéke turisztikai látnivalói

- Felsővidra 6,89 km-re. Fehérviztől 31 km-re fekszik Felsővidra, Avram Iancu, az 1848-as román forradalmár szülőfaluja.
- Keskeny nyomtávú szerelvény Aranyos völgye 17,44 km-re. A Fehér megyei Boncesti településen, az abrudbányai eltérőnél, egy otthagyott keskeny nyomtávú szerelvény áll.
- Tölgyfa Cebe 17,95 km-re. Tölgyfa - Cebe.
- Traianus forrása Körösbánya 18,25 km-re. Traianus forrása - Körösbánya.
- Ferences kolostor és templom Körösbánya 18,28 km-re. 1390-ben jelentkező, bányára utaló neve bányászok idetelepítését feltételezi.
- Vasútállomás Brád 19,49 km-re. Az akkor Arad Csanádi Egyesült Vasút cégnévvel eredményesen működő és továbbépülő vasút építészeti tevékenységének tetőpontja a millennium évében a vonal végpontján, a bányászatáról neves Brád állomáson épített, festői kompozíciójú felvételi épület.
- Czárina-tó Verespatak 19,89 km-re. Verespatak - Czárina-tó
- Aranymúzeum Brád 20,11 km-re. Brád aranybányászatáról nevezetes, az Aranynégyszög (Brád, Nagyág, Offenbánya, Zalatna) egyik sarka.
- Cotelul Dobrestilor kitörés 20,15 km-re. Cotelul Dobrestilor kitörés.
- Nagy-Bihar 20,54 km-re. A Bihar-hegység, az Erdélyi-Szigethegység melynek ismertebbperempontja: Nagyvárad, Kolozsvár, Gyulafehérvár, Déva és Arad-Központi, legkiterjedtebb és egyben legmagasabb hegysége.
- Párkány-kitörés 20,59 km-re. Párkány-kitörés (Izbucul Politei)
- Hollókő Verespatak 20,76 km-re. A Hollókő Verespatak egyik jelképe, egy könnyen felismerhető, jellegzetes formájú sziklaképződmény, természeti emlék.
- A Hollókő aljában Verespatak 20,85 km-re. ".
- Bethlen Jozefa kriptája Nagyhalmágy 20,93 km-re. Bethlen Jozefa (1769–1841) kriptája a Sortok-hegyen található, Nagyhalmágy falutól északra, a Halmágycsúcs település felé vezető út közelében.
- Rotunda-csúcs Verespatak 21,06 km-re. Rotunda (Kerek)-csúcs - Verespatak
- Nagy-tó panoráma Verespatak 21,1 km-re. Verespatak - Nagy-tó panoráma
- Angyal-tó Verespatak 21,17 km-re. Anghel (Angyal)-tó - Verespatak
- Szkerisórai jegesbarlang 21,42 km-re. Az Aranyosfői vagy Szkerisórai jegesbarlang Románia legnagyobb és leghíresebb jegesbarlangja.
- Római lépcsők Ruda 23,27 km-re. Az egykori, jelenleg felhagyott műemlék bányajárat a Bárza-patak fejénél nyílik, a Brád városhoz tartozó Ruda falutól keletre, Vályaárszuluj településtől nyugatra.
- Vasúti híd Brád 23,61 km-re. Déva felől közelítve, mielőtt Brádra érkeznénk, áthaladunk egy impozáns vasúti viadukt alatt, amely ma már nyugdíjba vonult.
- Kovakő oldala Alváca 24,38 km-re. Baszarabásza község Alváca falujának határában, a Kovakő oldala, románul Coasta Cremenii, faopál lelőhely.
- Nagylupsa 24,99 km-re. Nagylupsa látnivalója a gazdag móc néprajzi gyujtemény.
- Rálátás a Kopasz-Detunátára 25,52 km-re. Rejtettem a Kopasz-Detunáta tövében levő törmelékkel borított mező szélén, ahonnan jól láthatóak a bazaltoszlopok.
- Szászavinc Az elsüllyedt falu 26,26 km-re. Szászavinc - Az elsüllyedt falu
- Nagy-Kojba Kis-Kojba 26,95 km-re. A Nagy-Kojba barlang a Bihar-hegység legmagasabban fekvő telepe, a neve után sziklafalakra utaló Kőház település északi végénél található.
- Rozsdaszakadék 29,73 km-re. A Rozsdaszakadék egy 100 m mély árok, mely a vörös szinű talajáról kapta a nevét.
- Vasalt mászóút Fekete-kövek 29,96 km-re. Vasalt mászóút - Fekete-kövek
- A császár bükkfája Muncsal 31 km-re. A császár bükkfája - Muncsal
- Medve-kitörés 31,53 km-re. Medve-kitörés (Izbucul Ursului)
[ Fel ↑ ]
- Valle Mika mészkövei 40,21 km-re. A Valle Mika mészkövei az Ompoly-kövekhez hasonlatos olisztolit képződmények, amelyek tulajdonképpen nem tartoznak a szoros értelemben vett Torockói-hegység területéhez.
- Jósika-kastély Branyicska 43,65 km-re. Branyicska várkastélya, a Jósika-kastély, Branyicska község nyugati szélén, a Marostól északra található dombon áll.
- Vörös Bástya Marosillye 44,1 km-re. A reneszánsz épületet megvásárolta a Ferences Szerzetesrend, hogy azt felújítva, egy Bethlen fejedelemre emlékező Múzeumot, és országúti vendégfogadót alakítsanak ki az évszázados falak között.
- Bethlen Gábor-múzeum és várkastély Marosillye 44,12 km-re. Marosillye egykori várkastélyából napjainkra már csak egy 15 x 15 m bástya maradt fenn.
- Ördögmalom-vízesés 44,43 km-re. Ördögmalom-vízesés
- Szolcsvai búvópatak barlangja 1 Alsószolcsva 46,65 km-re. A Szolcsvai-búvópatak barlangja a Torockói-hegységben találhatóegyetlen védett barlang.
- Biharfüred 47,15 km-re. Biharfüred, a nagyváradi görög katolikus püspökség egykori üdülőhelye.
- Református templom Algyógy 49,88 km-re. A református templom, egy régi, lebontott református templom helyén, a harmincas években épült.
- Carligati-csúcs 50,26 km-re. Carligati-csúcs
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Dosu Vasesti - Turisztikai látnivalók Kernyesd - Közeli települések: Ticera 2,24 km-re - Réc 3,96 km-re.
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.