Kendő település (Maros megye) Központ: Székelybere. Közeli települések: Márkod (Marculeni) 1.75 km-re, Nyárádselye (Silea Nirajului) 2.7 km-re, Berekeresztúr (Bara) 3.22 km-re, Mikháza (Calugareni) 3.56 km-re, Mája (Maia) 3.64 km-re. Kendő román elnevezése: Candu.
Szállás

Szállás Kendő (Candu) - Székelybere, Maros


Keress szállást Kendő közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Kendő (Maros megye) és környéke turisztikai látnivalói

Református templom 0.07 km-re. 1509-ben Kendew néven említik az okiratok, 1567-ben a regestrumban 9 kapuval jegyzik. Temploma nem volt, csak harangláb.
Kendő régi sírkövei 0.3 km-re. Kendő régi sírkövei
Suvadás 1.89 km-re. Nyárádselyéből közelítettem meg a suvadást, a katolikus templom irányából vágtam bele a suvadás kellős közepébe. Túrabot nélkül senkinek sem ajánlom.
Tulipán és levendula 2.13 km-re. Márkod északnyugati határában levendulást és tulipánültetvényt hoztak létre, melyet Székelybere vagy Mikháza felől lehet megközelíteni. Tizenötezer tő és tízféle tulipán van itt, május első részében tartják a szüretet.
Református templom 2.45 km-re. Református templom - Nyárádselye
Tájoló kilátó 2.62 km-re. A mikházi Tájoló kilátóról remek kilátás nyílik az egykori római kasztrum és vicus területére, valamint a Felső-Nyárádmentére. Célja az erőd területének megmutatása a tájban.
Református templom 2.97 km-re. A szent keresztről elnevezett egyházközségek, illetve falvak mind régiek és a szent keresztről elnevezett templomuktól kapták nevüket. 1335-ben a pápai tizedjegyzékben Berechce szerepel, Berekete néven, amelyet Benkő feltételesen Berekeresztúrral azonosít, ami minden bizonnyal igaz lehet, mert más hasonló helységnév nincs a kerületben.
Keresztelő Szent János fakápolna 2.98 km-re. Keresztelő Szent János-fakápolna és Erdély legrégebbi élő hársfája - Mikháza
Római katonai tábor 3.17 km-re. A több, mint 2 hektáron elterülő mikházi római katonai tábor Maros megye egyik legjelentősebb régészeti lelőhelye. A tábor a Nyárád-völgy felső szakaszának védelmét biztosította.
Idődoboz pavilonok 3.28 km-re. Az Idődoboz pavilonok a Mikházi Régészeti Parkban találhatók, a településtől délnyugatra, a római kasztrum és a régészeti park között. A két pavilont Sági Gergely tervezte, 2015-ben készültek el, és 2016 májusában avatták őket fel.
[ Fel ↑ ]
Iszulyka völgye - Bekecs-tető
Iszulyka völgye - Bekecs-tető
Vityál vára romjai - Görgényi-havasok
Vityál vára romjai - Görgényi-havasok
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Didesti - Turisztikai látnivalók Petresti - Turisztikai látnivalók Újradna - Turisztikai látnivalók Geamana
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.