Cherba település (Prahova megye) Központ: Urlati.
Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után

Cherba (Prahova megye) és környéke turisztikai látnivalói

- Muppets gömbkövek Chiojdu 40,7 km-re. A játékvezető nevezte el, nagyon találóan, ezeket a csodálatos formákat Muppetsnek.
- Ulmet falu kőgombái 43,17 km-re. Tíz éve jártunk már itt, rengeteget érdeklődtünk a faluban, senki nem tudta, hol vannak a trovanti-ok, végül rájöttek, hogy a babele-t keressük.
- Kreutzburg vára Bodzavám 56,08 km-re. Az 1A főúton kell menni, Négyfalut elhagyva, Ploiesti felé.
- Királyhegy Bodzavám 57,54 km-re. Az 1A főúton kell menni Négyfalut elhagyva Ploiesti felé, Cheia üdülőfalu után találunk egy köves utatValea Stanii felé.
- Sasok tava Szilon-havas 58,31 km-re. A Sasok tava, egy másik nevén Feneketlen tó, a Szilon-havasokban található, turisták által keveset látogatott környezetben.
- Fehér-patak szurdokvölgy Csukás-hegység 58,62 km-re. A Fehér-patak völgyében egy sötét, vad szurdokot találunk, mely nem igazán jellemző a Csukás-hegységre.
- Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás 58,75 km-re. Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás
- Pruncea-vízesés 58,85 km-re. A Siriu-víztározó aljából indul az erdei út, és a vízesés az út mellett van.
- Réz-híd Csukás-hegység 59,46 km-re. A Réz-híd a Csukás-hegységben található, a Zákány-csúcs közelében.
- Láncoknál Csukás-hegység 59,59 km-re. A Csukás-hegységben, a Zákány-gerincen észak felé haladva, miután átmentünk a Réz-híd alatti kis nyereg-szoroson, egy sodronykötéllel biztosított sziklapárkányra jutunk, melynek a Láncoknál a neve.
- Zöld Kemping kalandpark Vadu Oii 59,95 km-re. Zöld Kemping kalandpark - Vadu Oii
- Keresztút Csukás-hegység 61,42 km-re. A Vörös-havas a Csukás masszívumban talalható, a Csukás-hegység és a Gropsoare-Zákány hegységgel  egyetemben, közöttük.
- Nicolae Ioan-forrás Csukás-hegység 62,3 km-re. A Beri-patak hídjától a Csukás menedékház felé vezető, kék kereszttel jelzett túraútvonalon, a Beri-patak völgyében, egy bővizű forrás tör a felszínre.
- Szent László-köve Bodzakrasznai-szoros 63,69 km-re. A Szent László-köve Kovászna és Bodza megye határán, az egykori Magyarország és Havasalföld államhatárán, a Bodzakrasznai-szorosban magasodik a szurdokvölgy fölé.
- Csukás-csúcs 65,01 km-re. A Csukás a Keleti Kárpátok déli hegységcsoportjának,a Kárpát kanyarnak a tagja, különös alakú sziklákkal, látványos kőgombákkal.
- ördög keze-szikla Csukás-hegység 65,64 km-re. Az ördög keze-szikla
- Tészla-tisztás 66,66 km-re. A Tészla és a Dong-havas a Csukás északnyugati részén, elszigetelve magasodnak a környező alacsonyabb hegyhátak fölé.
- Kis-Üvöltő-patak vízesése Bodzavám 67,54 km-re. A Bodzavámról kifele vezető úton a vámház romjait elhagyva az a völgyben jobbra felefele haladunk, megcsodáljuk a Nagy-üvöltőt és a mészkőalakzatokat.
- Rakodó források 67,73 km-re. Bodzavám déli végétől egy földút halad a Nagy-Bodza-patak mentén, a faluból kiérve egy útelágazáshoz érünk, ahonnan a jobb oldali út a Súgó-patak (vagy Malom-patak) völgyén megy felfele.
- Rakodó források újratöltve 67,76 km-re. E források kristály hullámai esésükben habbá törődve számtalan apró zuhatagban, zeneszerű csörgedezéssel rohannak le a meredélyes szirtlapon, azt napsugarakban ragyogó kristály tükörré változtatva át.
- Kálvária-domb Bodzavám 68,38 km-re. Bodzavám végén régi templom romjai és egy újkori erőd maradványai ismerhetők fel, a Kálvária körül újkori sáncok láthatóak a harmadik katonai felmérés térképszelvényén.
- Erőd Bodzavám 68,62 km-re. A jól látható tüzérségi erőd mellett további hét kisebb sánc, katonai barakk helye található a területen.
- Székely-vízesés 70,62 km-re. A Kis-Baszka mentén, felfele haladva Kommandó irányába, az út mellett van a vízesés, inkább csak vízcsobbanás.
- Peles kastély 71,28 km-re. Brassótól 40 km-re délre, Sinaia üdülőhely hatalmas, romantikus hangulatú parkjának közepén áll Románia leglátványosabb kastélya és legszebb királyi rezidenciája, a Peles-kastély.
- Szent Anna-szikla 72,66 km-re. A Szent Anna szikla az 1400 méteren felépült Alpes-szálló és a Királyi esztena-tisztás felé vezető utak kereszteződésének közelében található.
- Ferenc József-szikla 72,99 km-re. A Ferenc József-szikla 10 perc járásra található a Királyi esztena-tisztástól.
- Vízesés a Vágy völgyében Bucsecs-hegység 73,65 km-re. A vágy forrása, románul Izvorul Dorului, nevű patak a Vanturis- és a Varful cu dor elnevezésű hegyek oldalaiból ered.
- Ösvény a Bárbes agyarai alatt Bucsecs-hegység 73,98 km-re. A Bárbes agyarai sziklacsoport, románul Coltii lui Barbes, alatt vezet el a piros ponttal jelzett túraút egyik szakasza.
- Bölényrezervátum Bodzavám 74,3 km-re. Románia negyedik bölényrezervátumát hozták létre a Brassó megyei Bodzavámon.
- Marie Thereze-pad Bucsecs-hegység 75,66 km-re. A Marie Thereze-padot Domenico Tramontini olasz kőműves készítette, a olaszországi nagymamája emlékére, pihenőhelyként.
- Fenn a volgy felett Nagy Boglya Bucsecs-hegység 76,07 km-re. Ez nem mas, mint Busteni varosa fole magasodo Nagy Boglya sziklatornya.
- Babarunkai vízgyűjtő 76,36 km-re. A Ciucas hegy lábánál fekszik a festői szépségű Babarunkai vízgyűjtő tó, Brassó városát ez látja el a szükséges ivovizzel.
- Habos-völgy vízesése Bucsecs-hegység 76,45 km-re. Számtalan alkalommal végigmentem a Jepii v.
- Ablak-párkány Bucsecs-hegység 77,38 km-re. A Briul Portitei vagy az Ablak-parkany a Bucsecs-hegyseg K-i leszakadasanak egyik erdekes pontja, szikla kapuja.
- Caraiman-vízesés Bucsecs-hegység 77,73 km-re. A kék kereszttel jelzett, Busteniből a Babele-menedékházhoz vezető túraútvonal mentén, a Jepii Mici (Caraiman) völgyében levő patak vize folyamatos esésben van.
- Babele Cocora-hegy Bucsecs-hegység 77,74 km-re. Babele - Cocora-hegy
- Jepii-völgy vízesései Bucsecs-hegység 78,39 km-re. A Jepii-völgy vízesései
- Kőboglya Leszpez-hegy Bucsecs-hegység 78,39 km-re. Kőboglya - Leszpez-hegy
- Vaskereszt a Costilán 78,61 km-re. Annak ajánlom ezt a helyet aki nem fél attól, hogy letérjen a turista ösvényről és hatalmas falak tövében, iszonyatosan szép kilátás mellet, egy csendes helyen szeretné élvezni a Bucegi szépségét, nem a Babele és a Sfinx turista forgatagában.
[ Fel ↑ ]
- Siklótető Kommandó 90,49 km-re. Komandóról Kovászna fele indulva, jobbra elhagyjuk a Máté Pál fele vezető utat, ahol a Lakóca fele lehet menni.
- Fekete Torony 90,51 km-re. Fekete Torony Brassó
- Fellegvár Brassó 90,92 km-re. A fellegvár a központtól északra emelkedő domb, a Schlossberg tetején helyezkedik el.
- Szent Márton-templom Brassó 91,29 km-re. A Szent Márton-templomot inkább kápolnaként említik.
- Református templom Szacsva 91,57 km-re. A Szacsva patak felső völgyében egy dombtetőn, egy kivülről szerény, de belülről annál gazdagabb késő barokk templom található.
- Csoma-diófák Csomakőrös 92,44 km-re. Csomakőrös Kovásznától néhány km-re fekszik, Kőrösi Csoma Sándor, a világhírű utazó szülőfaluja.
- Kőrösi Csoma Sándor mellszobra Csomakőrös 92,48 km-re. Kőrösi Csoma Sándor mellszobra - Csomakőrös
- Törcsvári kastély 92,59 km-re. A már messziről festői látványt nyújtó, törcsvári várat a brassói polgárok építették a 14-dik század végén.
- Református templom Lisznyó 92,61 km-re. Lisznyó a Székelyföld déli részén, a Bodzafordulói hegység egyik völgytorkolatában, a Háromszéki medence keleti peremén található.
- Gespreng-hegy Brassó 92,77 km-re. A Gespreng-hegy közvetlenül az Árvaleány-templom mellett emelkedik, délnyugatra.
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Goioasa - Turisztikai látnivalók Bereck - Közeli települések: Bodzakraszna látnivalói 66,93 km-re - Zabrató látnivalói 69,98 km-re.
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.