Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Széles-tető - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Széles-tető | Hol van ez a hely?

Széles-, vagyis Szelesel-tető...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Széles-tető fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Széles-tető! Érdemes regisztrálni!

A legközelebbi település Görgényüvegcsűr, 6.88 km távolságra található.
Szállás

Szállás Görgényüvegcsűr - Maros vármegye


Keress szállást Görgényüvegcsűr közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 9.45 km-re levő látnivalókkal: Ládás Háza és a Sárkány-barlang - Andrásháza (24 kép).
14714760361100
14714760431101
14714760471102
14714760491103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Széles-tető közelében?
Vasúti megálló. Sziklakapu Ládás Háza alatt. A Kelemen aljában - Ha már útba esett, nem lehetett kihagyni. (érdekes hely geoládával) Sziklaablak. 9.7 km-re. Közvetlenül az ösvény mellett egy elfordított U betűhöz hasonló, méretes sziklakapu vonja magára a figyelmet. Egy túra megkoronázása - Egy kellemes tavaszi délután találtam meg ezt a dobozt. (itt geodobozt is lehet keresni)
Bunker 4. Üres a 4x7 - Ma kedvem támadt jéggé fagyott sáron és a tetején csúszkáló avaron meredeket mászni. (turisztikai hely geoládával) Bunker 3. Félgömb-tető - Itt nagyobb szerencsével jártam, a geodoboz száraz és a helyén van. (érdekes hely geoládával) Lisztes-bérc. A Lisztes-bérc egy lapos kő Ratosnya közelében, a Görgényi oldalon.
Nagy-barlang. Lóalkatrész szikla. Az igazi neve nyomdafestéket nem tűr, ezért csak így írom le. Csalodas - Azt hittem az elejen hogy maszos doboz lessz :) de tevedtem.
Panda-kő. 11.5 km-re. A Panda-kő Galonya és Ratosnya között, a Maros bal oldalán található, a Görgényi-havasokban. Ket doboz - Igen, a mustaros doboz es egy pet eloforma, ha jol emlekszem.
Borziatelep tava. Borziatelep mellett egy sziklafal tövében található egy tó. Egy kis nosztalgia - Fontos hely ez számomra, mert egy barátomnak hétvégi háza van Borziatelepen és sokszor jártam meg a környéket.

Széles-tető románul - in limba romana: Varful Salasele Muntii Gurghiu

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Széles-tető adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Széles-tető? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Sánc-tető töltése
  Sánc-tető töltése
  A Sánc-tető töltése Görgényüvegcsűrtől észak-keletre, a Nagyág-patak forrásaitól és a Jód-mezőtől nyugatra található.
  Ruszu-mező a Nagy-Égett-kő mellett
  Ruszu-mező a Nagy-Égett-kő mellett
  Ruszu-mező a Nagy-Égett-kő, vagyis Cibles mellett.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3610 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.