Regisztráció --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Tatrang - Barcaság - Orbán Balázs: A Székelyföld leírása

Tatrang, temploma, iskolája, malomjog, ásványos forrás. Tatrang című fejezet részletesen Zajzon Terra Siculorum
6.58 km-re. Több hiedelem is fűződik hozzá.
7.47 km-re. De nemcsak a jó viz, hanem a jó levegő és a környező hegyek szépsége is idevonza a turistákat. Tatrangi víztároló - A víztároló feletti dombon, sok szúrós bokor között megtaláltam ezt a dobozt is. Feszültség a levegőben - A Csukás hegységből hazafele jövet, már sötétedéskor, megálltunk egy utolsó ladakeresésre. Sötétedéskor - A Csukás-hegységből hazafelé tartottunk, az idei Havasszépe-túráról.
7.84 km-re. Érdekes homokkőbe vájt medrében, az úttól körülbelül 400 méterre, egy ásványvíz-forrás buzog fel.
8.72 km-re. Bolnok Bolnok - A rejtek mellől kitűnő rálátás van Bolnok villanegyedére.
9 km-re. Sepsiszentgyörgy és Brassó között, a Szászföld határán található. Elso kereses - Csodalatos hely, a doboz konnyen megtalalhato a leiras alapjan.
9.17 km-re. A Garcsin itt két ágra oszlik, az eredeti déli irányból társfolyója a Kiság törtett le, mig maga a Garcsin mindenütt a Nagykőhavas alján folyva délnyugatra kanyarodik. A Garcsin völgyéből a Nagy-kő havasra - A drájvinos Nagy-kő-túrából hazafele tartva, bár nagyon siettem, nem hagyhattam ki a Garcsin-mező szűz geodobozát. A farsang temetese a Garcsinban - A rejtek szomszedsagaban reszt vettunk, a brassoi EKE szervezeseben, az ez evi farsangon.
9.32 km-re. Feledhetetlen kilátás tárul elén onnan.
9.73 km-re. A legújabb kutatások alapján ezt a várat azzal a várrommal azonosítják, amely Bodzaforduló völgyében, a Tatárhágó útvonalán fekszik, körülbelül 30 km-re Keresztvár falutól.
9.93 km-re. Több ízben feldúlták a törökök, Vitéz Mihály és az osztrákok, Basta csapatai. Köszönjük - Köszönjük az ellenőrzést, Hangyalka és Imecs. Egy barcasagi templomvar - A prazsmarival, bodfalusival mintegy ekkovei a templomerodoknek a Szaszfoldnek ezen videken. Kivágott fa? - Vasárnap délutáni csend, alig volt valaki a szaszhermanyi vár körül.
10.38 km-re. A község határában két várhely is található, egyikük a Nagy-Várhegyen terül el.
10.39 km-re. A község határában két várhely is található, egyikük a Kis-Várhegyen állt egykor.
10.76 km-re. Jeges-barlang - Nagykő-havas
10.9 km-re. Szászhermány mocsarai
11 km-re. Szamárka-domb Szep kilatas, de szomoruan - Hat igen ez a helyzet a brassoi ladakkal. Szamárka-domb - Az itt elrejtett geodoboz eredeti rejtője egy sepsiszentgyörgyi román fiú, aki Brassóba költözött.
11.07 km-re. Kőkert éle Pénteken találtuk meg ezt a geodobozt - A Medve-szakadék felől érkeztünk, az erdőben vágva utat magunknak. Kőkert éle - Nagyon erdekes rejtes, de ovatosan kell maszni ,mert konnyen le lehet esni.
11.16 km-re. A villához a tömbház utolsó emeletéről egy vaslétrán lehet feljutni.
11.31 km-re. Lempes-domb
11.34 km-re. A hegy - Brassó
11.39 km-re. Erdeifenyők között Barcaszentpéter Pedig van ösvény - A kep bal közepésről indultunk a folyó mellől. Örülök, hogy van - Egy szóval sem mondtam, hogy nincs ösvény. Türelmesen - Türelmesen megvártuk, amig elvonult a júhnyáj.
11.47 km-re. Az új, Honterus-forrás nevet 1845-ben kapta, a völggyel együtt.
11.69 km-re. Medve-szakadék - Nagy-kő-havas Őszi séta - A Nagykő-havasról visszafele jövet választottuk ezt az utvonalat, és megérte. Gyökerek közt - Egy eléggé kemény túra befejezésére tette fel a koronát ennek a doboznak a megtalálása. Egyik kedvenc helyem - Innen az egyik legszebb kilátás a Nagy-kő irányába.
11.96 km-re. Maga a Várhegy jól látható minden irányból, úgy a Barcaság, mint Háromszék felől is. Rejtés a tatárvárnál - Ott voltunk a rejtésnél. Barcaszentpéter felől a Várhegyre - Barcaszentpéter irányából közelítettem meg a Várhegyet, a számtalan földút egyikén. A kő marad, a víz halad - Megtaláltuk, a tatárok nem voltak otthon.
12.12 km-re. A szűk hasadékban a patak vize 60 métert esik, és ezalatt 7 kisebb-nagyobb vizesést hoz létre, innen a Hétlépcső-vizesés elnevezés. Kiépített kanyonok helyett fél spárga - Nem lépcsőre, hanem egy ráadás létrára gondoltam. A kanyon felett - Csodálatos a kanyon, a vízesések, de egy kicsit zavaró a sok vaskorlát, lépcső meg létra, igaz nélkülük nehéz lenne végig haladni rajta. Létrák - Megvan a doboz is.
12.46 km-re. 1783-ban építették, itt mondták ki az önálló erdélyi magyar evangélikus egyházmegye megalakulását.
12.51 km-re. Vajon mi lehetett itt? Ahol meg nem jartam - A kivancsisag vezerelt el ide, es igen is nagyon erdekes volt.
12.52 km-re. Fekete laktanya Brassó
12.6 km-re. Friedrich Wolf-ház - Brassó
12.64 km-re. Johannes Honterus-ház - Brassó
12.7 km-re. Demeter-ház - Brassó
12.74 km-re. Teutsch-ház Brassó
12.74 km-re. A Cenk tetejére legkönnyebben drótkötélpályás felvonóval juthatunk fel. Brassó (Cenk) - Kovászna felé vezető útamon egy bő fél napot töltöttem Brassóban. Ott lapul a helyén - Megtaláltuk, miután Áron_bv-nak drukkoltunk, a Cenken rendezett félmaratonon. Gabony lépcső - Nem is értem, hogy eddig, hogy nem kerestük meg ezt a geodobozt.
12.79 km-re. A Garcsin-völgy felőli részén, 100 méteres szakadék felett állunk.
12.82 km-re. Egykori Szász Nemzeti Bank Brassó
12.83 km-re. Jekelius-ház Brassó
12.85 km-re. Az 1975-1981 közötti nagymértékű restaurálási munkálatoknak köszönhetően napjainkban vendéglátói és turisztikai létesítményként működik. Szemetes hely - Ez egy olyan hely volt szamomra, ami tobb volt mint kiabrandito.
12.86 km-re. Csűr-kapu Nagy-kő-havas Az elso mindig emlekezetes - Egy szep nap, egy szep hely.
12.88 km-re. A bőség allegóriái Brassó
13 km-re. Hirscher-ház Brassó
13.11 km-re. A templom bejárata mellett áll Johannes Honterus bronzszobra, aki az evangélikus vallást Erdélyben elterjesztette. Kis segítséggel - Megtaláltam kis segítséggel, most már tudom hol kezdődik a kerítés, elég relatív. Kis segitseggel - Megtalaltuk Aronekkal, es kis segitseggel. Megtaláltuk - Még márciusban megtaláltuk.
13.14 km-re. A templom ma is itt áll, a várfalon kívül.
[ Fel ↑ ]
Medve-szakadék - Nagy-kő-havas
Medve-szakadék - Nagy-kő-havas 11,71 km-re
A 76 m mély Medve-szakadék hatalmas sziklafalának legmagasabb pontja a Veres-kő teteje. Pompás kilátás nyílik innen a Nagykő-havasra.
Létrás-szakadék - Nagy-kő-havas
Létrás-szakadék - Nagy-kő-havas 12,02 km-re
[ Fel ↑ ]
2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.