Regisztráció --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Csíkrákos és vidéke - Csíkszék - Orbán Balázs: A Székelyföld leírása

Csík-Rákos. Göröcsfalva. Vacsárcsi. A Köd. Bogáth. Rákostere, hajdan és most. A rabonbáni korban, régi gyülések. Rákos régi temploma. Cserey Mihály születésháza. A bogáthi vár s más régi erődítvények. Pogányvár a Hargitán, multja, romjai. Csíkrákos és vidéke című fejezet részletesen Szépviz és környéke Terra Siculorum
086_csikrakosi_poganyvar.jpg
A csíkrákos Pogányvár sziklahegyének nyugatoldali látképe
Kerekfenyő-borvízforrás Lövétebánya 25.07 km-re. Kerekfenyő-borvízforrás - Lövétebánya
Alsótiszástövi borvíz Tusnádfürdő 33.73 km-re. Tusnádfürdő északi részén, ott ahol az Alsó Tiszás-patak az Oltba ömlik, van a kishozamú Alsótiszástövi borvízforrás, mely egy 50 cm átmérőjű vascsőbe van foglalva. Tusnádfürdői borvíz - Eddig ez elkerülte a figyelmünket. Tusnádfürdői kirándulás 9 - A fű korulbelul nyakig ért, ezért nem volt könnyű megtalálni a forráshoz vezető ösvényt, és ahogy az erdőből kiértünk egy nagy kutya acsargott ránk, de szerencsésen megúsztuk. EKE-tábor 2015 - Elemér bácsitól nem messze, az erdő hűvössében bújik meg ez a borvízforrás.
Kápolna az Úz völgyében 39.91 km-re. Kápolna az Úz völgyében Régi ígéret - Nagyon rég ígérjük magunknak, hogy eljövünk ide. Kápolna - Végre sikerült nyitva találni a kápolnát. Kápolna - A temetőkertbeli megemlékezésből hazafelé útba ejtettük a kápolnát.
41.08 km-re. Egyúttal a Kis-és Nagy-Küküllő vizválasztója. Most nincs nárcisz - Megtaláltuk az elásott dobozt. Nárciszmezők - A nárciszokat nem itt, hanem az út másik oldalán, a szénégetőkön túl kell keresni. Odú - Nárciszillattal telve megkerestük ezt a rejteket is.
Tartód vára 34.81 km-re. Tartód vára Regenyes hely - Suru erdo rejtekeben, a hegy tetejen, epsegben megmaradt es feltart fal szakaszokat lehet latni az egykori var maradvanyaibol. Csak a rejtekhelyet - Először ott keresgéltünk, ahová a koordináták mutattak. Ez már a negyedik eltűnt geodoboz itt - Az eredeti rejtés óta háromszor rejtettem újra a Tartód vára eltűnt geodobozát, ez azt jelenti, hogy 2008 óta 4 geodobozt rejtettem itt.
Sósvizes kút Mirkvásár 53.35 km-re. Sósvizes kút Mirkvásár
Mini alagút a vasút alatt Tusnádfürdő 35.87 km-re. Mini alagút, áteresz a vasút alatt - Tusnádfürdő Tusnádfürdő 4. - Ez nagyon kalandosra sikerült, ugyanis nem volt nálunk lámpa, így szó szerint a sötétben tapogatóztunk. 1896 - Még a tavaly, mikor a függőhídat bejelentettem, már akkor is kerestem az átereszt. Még egy alagút - A függőhídtól délre is, korulbelul 200 méterre, van egy ugyanolyan áteresz a vasút alatt, csak más a számozása.
Fiastetői kilátó 50.45 km-re. A tervezés Gyímesi Márton építészmérnök munkája. Fiastető, vihar előtt - Atyha felől személygépkocsival próbálkoztunk közelebb jutni a kilátóponthoz, majd korulbelul félúton hagyva az autót, gyalog másztunk ki a kilátóponthoz. Sárgarigó - Lementem a térképről mire elértem a kilátót, de lehet, hogy csak az én térképem régi. Ujra megvan - 10 ev utan ujra megtalaltuk a dobozt.
Honvédsírok az Úz völgyében 39.35 km-re. Az I és II világháborúban is heves harcok voltak. A honvéd síroknál - Többször jártunk itt, mindkét oldalról, de most dobozt is kereshettünk. Háborúk szele - Részt vettünk a megemlékezésen.
Ürmösi Töpe 52.96 km-re. E hegyóriások oldalaiból szeszélyes alaku sziklaszálok, mint ódon várak festői omladványai, emelkednek. Megcsinaltuk - Mivel ram vart ez a feladat, ezt tejesitettem is.
Csiszér-ház Csíkszereda 11.23 km-re. Csiszér-ház Csíkszereda
Kormos-szoros 23.87 km-re. A Gyertyános-tető és a Kormos teteje között, a völgy egy nem túl hosszú és nem túl szűk szoros jellegét veszi fel.
Kóstelek 24.07 km-re. Szépvizen az idősebbek még jól ismerik a fenti versszöveget. Új út - Itt is jártunk már, de most az új, közösen, kalákában javított úton csodálkozunk alá a Szellő tetőről.
Régi kőhíd Csernáton 57.66 km-re. Régi kőhíd Csernáton Kétlyukú híd - Szimpatikus hídacska. Hidacska :D - Történelem versenyre készülve ellátogattunk a csernátoni múzeumba. Kilencedik Állomás - Ki kellett várni a megfelelő pillanatot, amíg a szomszéd udvarról nem figyelt senki.
Bardócz-kő Békás-szoros 41.19 km-re. Megközelíthető a Bardócz-pataki út mentén, a Kupási tanyák felé haladva.
Kormos-kő sziklakilátó Fenyőkút 41.69 km-re. Nem sokan ismerik, pedig Korond környékének legszebb, legimpozánsabb kilátópontja. Remek kilátás Korond felé - A sziklabástyától jöttünk át a kilátóra.
Rabsonné útja Deszkásvár 47.23 km-re. Ez az Orbán Balázs által is leírt töltés lenne a mondában is emlegetett, tulajdonképpeni Rabsóné útja.
Felső-mező Hagymás-hegység 29.72 km-re. Megközelíthető Háromkút felől, a Melegvíz-forrás közeléből indulva, a Mély-völgyön keresztül, a Csúsztatón. Felhők között - A borús idő miatt választásunk ma a Hagymás-hegységre esett.
Csíkszépvízi víztároló 10.12 km-re. 1981 és 1986 között, egy agyagmagot tartalmazó földgát emelésével hozták létre, a Szépvíz-patak völgyének felső szakaszán. Szép a kilátás a tóra - Meglett a csutak dobozostól. Őszi gombakínálat - Szép kilátással, gazdag és változatos gombakínálattal honorálta a rejtekhely a kitartást, lévén hogy a Tolvajosról majdnem visszafordultam, annyira borus, ködös és hideg volt. Kora esti séta - Nagyon szép volt a tó a lemenő nap fényében, jól esett a tavasz első virágai között járni.
Szurdok-kő Békás-szoros 40.55 km-re. Talán ez a Békás-szoros egyik legszebb része, hiszen innen látható az Oltár-kő, a Bardócz-hegy falai és a Mária-kőhöz tartozó Fekete-torony is. A negyedik találkozó alkalmával - A negyedik Rejtekhely vadászat Erdélyben találkozó alkalmával találtuk meg ezt a ládát is, szintén csapatmunkával. Nagyon tetszett a rejtek - A felelmetes sziklafalak gerincen megtalaltuk a kevesbe latogatott ladat. A nap harmadik ladaja volt ez - Egy csodalalatos, ugyanakkor felelmetes elmeny volt innen latni a Bekas-szorost.
Kápolna melletti Sóskert-sósfürdő Székelyudvarhely 40.23 km-re. Már az 1800-as években létezett itt egy fürdő, melyet Sóskert néven ismertek.
Macska-tető Vármező 58.89 km-re. Az Égerfás-tótól a nyakba kimászva, nem a Várhegyre, hanem ellentétes irányba indulunk el. Pontosítás - Ahol a román katonai térképen a "Vârful pisicii " van, ott van a geodoboz. Felkészületlenül - Mivel ez koordináták nélküli rejtés, a gerincet követtem. Engem pásztorkutyák fordítottak vissza - A nyáron egy alkalommal én is próbálkoztam.
Világháborús emlékmű Lövéte 28.74 km-re. A parókia kertjének előterében impozáns méretű háborús emlékmű áll. Még egyszer arra jártam - Hátha megtalálom a dobozt. A navigáció is besegít - "A célpont a baloldalon található" hallatszott. A cserepek még ott vannak, de a geodoboz már nincs - Az elmúlt években több alkalommal is kerestem már az itt elrejtett geodobozt.
Szent László emlékhely Csíkszépvíz 10.7 km-re. Szent László emlékhely Csíkszépvíz A cél - Végre elértünk a kitűzött célhoz. Kis Pogány havas - A Szépvízi tároló rejtekhelyén mikor belőttem a következő célpontot, ami a Kis Pogány Havas volt, úgy döntöttem, nem megyek vissza Szépvízre, toronyiránt rövidebb.
Vármege bükkfái Máréfalva 27.92 km-re. Vármege bükkfái Máréfalva
Tatárdomb Gyergyószárhegy 40.01 km-re. Az előtérben áll az emlékoszlop, a rajta levő márványtábla szövege a hely történelmi emlékét idézi: Lyukas kő - A dobozt nem sikerült megtalálnom. Majdnem eláztunk - Egy kedves barátommal indultunk kirándulni.
Óvóhelyek és harckocsiakadályok Szentegyháza 21.3 km-re. Az erődvonal kiépítésén kis létszámú zsidó és politikai munkaszolgálatos dolgozott, harcok végül nem zajlottak a helyszínen.
Naszály-vízesés 45.11 km-re. Naszály-vízesés Üdítő - Elsőnek találtuk meg ezt a gyönyörű, üdítő helyet. Mohás gyökerek - Leereszkedtünk a meredek oldalon, megcsodáltuk a vízesést.
Mária-borvízforrás Darabonta Vargyas 42.14 km-re. Hagyomány szerént azon helyen, hol most e borvíz (savanyúvíz) felbuzog, a hunok bejövetelekor tó volt, mely Csodástó-nak hivatott.
Felső-szoros 35 km-re. A Gyilkos-havas két kisebb mészkő küszöbével szűkül össze a Kis-Békás-patak völgye. Az üreg vonzása - Egy kellemes, hangulatos, közös túra napot zártunk a szorosban. Jégpadok - Gyönyörű a rétegesen felfagyott Kisbékás medre, a helyenként feltörő, örvénylő víz.
Lobogó bob és sípálya Homoródfürdő 24.77 km-re. Az egyedi tervezésű pálya útvonala majdnem 1000 m hosszú, látványos kanyarokat és lejtőket tartalmaz, és teljes biztonságban akár 45 km óránkénti sebességet is el lehet érni.
Csalhó-kolostor 58.86 km-re. Minden évben, augusztus 6-án ünneplik a Csalhó-hegység napját.
Barót 43.67 km-re. A középkori templom helyébe 1564-ben új templomot építenek vagy újítják és bővítik a régit.
Csinódi bükkfák 30.03 km-re. Csinódi bükkfák Rejtekhely, rejtek, és az első pont - E játszótéren használatos fogalmazás szerint a rejtekhely a látnivaló, a felkeresendő (rejtett) hely. Nem találtuk meg - Mindhárom bükkfa környékét megnéztük, de nem volt sehol. Egyedül jöttem, egyedül mentem - Régóta tervezem, de nem sikerült még Csinódba eljutni.
Ördög-hágó Balánbánya 23.13 km-re. Ördög-hágó Balánbánya Ördögi meredek - Túránk első állomása a hideg vizű forrás volt.
Várnyaka Kápolnásmező 47.05 km-re. A töltés kezdetben nyugat - kelet irányban vonul, majd felhajlik északkelet felé, a Rabsonné vára alá.
Szapulj Kati iszapvulkán Székelyudvarhely 39.83 km-re. Szapulj Kati iszapvulkán Székelyudvarhely
Csukás-tisztás Csíkszentkirály 17.04 km-re. Fedett asztalokkal és padokkal, mindegyik mellett grillező, katonás sorrendben.
Szentkert Felsőcsernáton 51.44 km-re. Felkeresése Csernáton falu határában nem könnyű feladat, mivel eléggé eldugott helyen fekszik.
Melegvíz-forrás Háromkút 28.93 km-re. A forrásból kiömlő víz azonmód egy bővizű patakot alkot. A forrás mögött feltételezett barlangrendszer - A kertek melletti úton, kocsival közelítettem meg a Melegvíz-forrást, amíg csak lehetett. Miben mérve? - Hmm, ha ez a meleg, milyen a hideg? Csodálatos és hihetetlenül bővizű forrás.
Csíkkarcfalva erődtemploma 9.32 km-re. Ide tartozott Jenőfalván és Karcfalván kívül Dánfalva Oltfalvával, valamint Madaras. Huncut rejtés - A megtalálást csupán a "skalp" szó segítette és az a megjegyzés, hogy Jenőfalva, huncut rejtés. Végre megkerült - Már-már feladtuk a doboz keresését, amikor még egyszer utoljára átgondoltuk a leírást, és meglett a doboz is. Pákó - Budapestről jöttem haza Erdélybe, egy kedves barátom tanácsára próbáltam neki a feladatnak.
11.8 km-re. A tavat 2007 nyarán lecsapolták, jelenleg csak a Suta II-t használják a halászok. Szaraz tonak nedves partjan - Eleg elhagyott, es elhanyagolt hely, kar erte, de remeljuk feljon meg a napja. A tónál - Egy vasárnap délutáni kiruccanás alkalmával. Elhanyagolt hely - Megtalaltuk.
Borsáros-fürdő Csíkszentkirály 16.69 km-re. It can also be approached from Jigodin Bai, half an hour walking. Senki sehol - Senki sehol, a kapu nyitva. Nincs - Doboz az nincs. A kültéri fürdő maradványai megvannak - A kültéri Borsáros fürdő sajnos nincs használható állapotban.
Bors-kúria Csíkszentkirály 17.59 km-re. A kapun levő felirat szerint 1585-ben építették, így talán idősebb mint az étfalvazoltáni barokk kapu. Kicsi a bors, de... - Kicsi a bors, de hol a csudában van a doboz? Kérdeztük, s megkerestük. A Rejtekhely hivatalos itala - Megérkezett az első Igazi Csíki Sör szállítmány a Bors-kúriára? Úgy néz ki a Bors család időben felkészült a télre :-). Csíki Sör - Ejj, nem voltunk otthon, pedig jó lett volna kérni belőle.
Csiga-domb Korond 45.24 km-re. Korond községtől észak-északnyugatra található, az országúttól keletre. Sósvíz - Nem véletlenül került a Csiga-dombra a megjegyzés. Rejtés - Nagyon tetszett ez az érdekes rezervátum. Útban hazafelé - Megálltam, hogy megnézzem a Csiga-domb jelenlegi állapotát.
Balási kúria Kászonimpér 36.71 km-re. Az emeleten könyvtár és fegyvertár volt, a levéltár a világháború pusztításának esett áldozatul. Kijavitva - "Kászonimpér a legrégebbi település a medencében, először az 1332-es pápai tizedjegyzékben említik.
54.54 km-re. Adrenalin Plus kalandpark Szováta Vagy nincs meg a doboz, vagy csak én nem találom - Megtaláltam a rejtekfát, de a töve körbe volt túrva. Tényleg vaddisznó volt - Hát, elég hihetetlen, hogy a geodoboz ilyen gyorsan eltűnt. Pontosan egy hónap után - Miután október elején egy sor új geodoboz került rejtésre Szováta környékén, elhatároztam, hogy megkeresem őket egy délután.
Óriásfalfestmény Petőfi utca Csíkszereda 10.8 km-re. Ez az óriásfalfestmény a 2023-as Csíkszeredai Városnapok keretében megszervezett PetőfiStreetArt Fesztivál alatt készült, emléket állítva a kétszáz éve született Petőfi Sándornak.
Szeregető forrás Torja 46.68 km-re. Az erdőt irtják kegyetlenül a környéken. Megtaláltam a rejtekhelyet! - Nagyon szép hely. Érdekes név - Érdekes neve van ennek a forrásnak. Az a bizonyos Pokolvolgy kezdete - Amikor elindultam ujra a Torja vara fele, no meg a kenes aztatok fele, akkor azt mondtam, no lassuk csak ezt a kiszaradt Szeregeto forrast is.
Jézus-kápolna Székelyudvarhely 40.37 km-re. Ez Székelyudvarhely legrégibb, épségben megmaradt műemlék épülete. Kápolna - Kár, hogy nem tudtam belülről is megnézni, mert már Erdély másik kettő körtemplomába sikerült bemennem, a kézdiszentlélekibe, meg az algyógyiba. Ritka körtemplom - Erdély egyetlen körtemplomaiból Náznánfalván is van egy, ma jártam ott. Kerek templomok és körkápolnák - Épp én is írni akartam a náznánfalvi római katolikus kápolnáról, de BabBerci megelőzött.
Komlósároki alsóborvíz Tusnádfürdő 35.65 km-re. A Komlósárok alsó, Oltba szakadása előtti szakaszán több nagyhozamú foglalt és foglalatlan, 12,5 C hőmérsékletű borvízforrás tör fel. Borvizkostolon - Ezt a borvizet is megismertem, elegge zavaros volt talan meg a Nyarad sem volt ennyire.
Bükkfa ablakkal és kapuval Mitács útja 33.72 km-re. A tető közelében röviden letértem az ösvényről, kinéztem arra a széles legelőre, amely hosszan nyúlik a Mitács felé. A tisztáson - Az Ércesi borvíz után felsétáltunk ide, szétnéztünk a tisztáson.
Nepomuki Szent János-kápolna Csíksomlyó 9.55 km-re. 1767-ben épült Salamon Imre kolostori gondnok saját költségén. Kápolna - Nem is tudtam, hogy ez egy rejtekhely. Hol lehet? - Hiába keresgéltünk a szószék alatt, a ládának (vagy füzetnek) hírét sem láttuk.
Református templom Zalán 54.96 km-re. A templomot 15-dik században gótikus stílusban átépítették, majd az 1802-es földrengést követően 1821 és 1825 között újjáépítették és bővítették. Szilvások - Na, ebbe már nem sikerült bejutnom. Rejtekhelyek - Megtudja-e valaki mondani, miért nem jön elé az összes rejtekhely. Én vagyok a megmondó ember - Kedves Levi, ez a kérdés nem tartozik a zaláni református templom weboldalához.
Miklós borvíz 37.46 km-re. Miklós borvíz
Tömlőhozó-ösvény Csutakos 39.28 km-re. Tömlőhozó-ösvény Csutakos A Csíki-havasok gerincére a Tömlőhozó-ösvényen - Miután a Szent István-borvízforrásnál újrarejtettem a felújítás alkalmával eltűnt geodobozt.
Világháborús bunker Kékvíz-patak 20.55 km-re. Világháborús bunker Kékvíz-patak Egy kis segítség - Nézd meg jól a Google térképen. Segítség - Köszönöm segítséget. Ládaellenőrzés - A Szentegyházasfalu feletti Oltárkőnél kirándultunk, rejtettünk aznap.
Katolikus templom Csíktaploca 8.77 km-re. Temploma azonban nem volt, a taplocaiak Csíksomlyó templomához tartoztak.
19.27 km-re. A helyet a különböző elnevezések dacára is jól ismerik a Kéruly fürdőt felkeresők, amelytől a Tolvajos patak mentén felfelé 2 km-re fekszik. Csodás - Szenzációs hely, ritkán látni ilyen szépet, bár a barlangba való bejutás nem olyan egyszerű. Színek közt - A leírás elolvasása után kíváncsian vártuk, hogy mi is felfedezhessük a kincset. Rókalyuk - A geodobozt nem sikerült megtalálnom.
Katolikus templom Esztelnek 53 km-re. Ezt az 1958 évi renováláskor a gótikus elemek mögött felfedezett román kori emlékek feltárása, illetve azonosítása is megerősíti. A talpam a földig ér - Jöttünk, láttunk, találtunk, bejegyeztünk. Kerítés - A rejtek, az megvan, de a doboz nem került elő. Télen nem olyan, mint nyáron - Miután megkerestem a berecki földvárak rejtéseit, hazafelé tartottam.
Levendula Galócás 56.85 km-re. Levendula Galócás
A Jeges-barlang lehelete Borszék 58.7 km-re. A Jég-barlang elnevezés helytelen, ugyanis ez a barlang nem jégben alakult ki, hanem csak jeget tartalmaz. Jég - Én a másik dobozt kerestem, ami akárhol lehet a barlang felett, tudom mert felkerültem feléje, de ott aztán feladtam, sok repedést átkutattam, de eredménytelenül. Még egy kérdéses megtalálás - Meglepett, hogy milyen sokan voltak a Jeges-barlangnál, meg kellett várjuk, hogy elmenjenek, és csak azután közelítettük meg.
Kontumáci templom Gyimesbükk 29.32 km-re. Ha erre jártok, haza ne menjetek anélkül, hogy ide feljönnétek! Sarokban - A mise végén, amikor a nagy tömeg elvonult, megkerestük ezt a geodobozt. Első megálló - Egy tartalmas, különleges látnivalókban gazdag hétvégét töltöttünk együtt a játékvezetővel. Határ - Szépen rendbehozták a romokat, de a famunka itt-ott javításra szorul.
Unitárius templom Homoródjánosfalva 45.7 km-re. Unitárius templom - Homoródjánosfalva
Vajas-forrás Homoródfürdő 24.73 km-re. Vajas-forrás Homoródfürdő
Klotild-forrás Homoródfürdő 25.04 km-re. Mellette egy fürdőmedence található öltözökkel, ez a létesítmény most nem használható.
Református templom Nagybacon 40.32 km-re. A nagybaconi református templomot is érdemes közelebbről megnézni. Kopjafák - Templomát és csodás kopjafáit megcsodáltuk mi is.
Angyaljárás Kézdivásárhelyen 58.11 km-re. Áldott karácsonyt! Szőke nő a saroktujában - Köszönjük Trekkingklub. Jó volna egy állandó rejtés a Józsiás-parkba - Karácsony alkalmával négy kincskeresőnek vitt az angyal ünnepi geodobozt. Célzás - Kedves ünnepi meglepetés volt.
Barlangi forrás Gyergyóditró 45.23 km-re. Barlangi forrás Gyergyóditró
Elekes-esztena Köves-patak Mária Út 18.16 km-re. 2021 nyarán állították fel a jelenlegi helyére, Márton Berci telkére, a Gyepűben.
Katolikus templom Csíkszentmárton 24.83 km-re. Ugyancsak a középkori templom öröksége egy Mária szobor, melyet az új templom bal oldali falának fülkéjében helyeztek el, korát felirata jelzi: ANNO DOMINI 1525. Keresztek mögött - Megtaláltam, köszi a rejtést. Érdekes hely - A templomudvar nyitva volt. Másodszor - Sajnos úgy történt, hogy elfelejtettük regisztrálni a dobozt aznap, amikor megtaláltuk.
Hegy útja Csíkszépvíz 7.5 km-re. Hegy útja Csíkszépvíz Doboz nélküli geodoboz - A tavaly júniusban jártam először a Hegy útján. Doboz nélküli rejtek - Elindultunk, hogy megnézzük a Szent László Emlékhelyet. Egy ötletes rejtés és egy új látnivaló a Hegy útján - Miután az általam elrejtett, doboz nélküli geodoboz eltűnt, örültem az újratelepítésnek, amit a román geojátszótérnek köszönhetünk.
Tiborc vára 41.53 km-re. A várból mára csak a falak körvonalai maradtak meg egy lekerekedett töltés formájában. Erdővidéki vártúra - Egy kis erdővidéki vártúra alkalmával, egy kis séta az erdőben. Vakond - A mai napnak azzal a cellal indultam neki hogy a nalam levo utazo vakondot berakjam a tortomai halomsirok kornyeken levo dobozba, de mivel azt nem talaltam meg, igy a Tiborc varanal levobe kerult bele. Vakond ki - Egy kis őszi séta alkalmával ujra rákerestem a dobozra, de sajnos eléggé szét volt ázva a tartalma.
Szénégetők Kalonda-tető 39.82 km-re. A legtöbb farkaslaki ember már az 1800-as évektől kezdődően a faszén előállításából vagy értékesítéséből él. Szénégetők - A főútról közelitettük meg. Füstölgés - Nárcisznézőbe indultunk a zuhogó eső ellenére. Ellenőrzés - A sok esős nap után örültünk a napsütésnek.
Magyar és német katonák sírja Gyimesi templomkert 28.02 km-re. Magyar és német katonák sírja Gyimesi templomkert
Sugó-kő kilátópont 42.34 km-re. Az Ecolog menedékháztól indulva, a piros háromszög jelzés mentén, egy rövid körtúrát járhatunk be, látványos útvonalon.
Gyilkos-kő Békás-szoros 37.07 km-re. A Gyilkos-kő nyugati sziklaperemén két fontosabb kilátópont is van, az egyik az 1378 m magasságban található nyugati kilátópont, illetve az északnyugati, ahol az egyik panorámakabin is található. Öreg doboz - Ennyire doboznak még nem örvendtünk.
Hódtanya a halastóban Lemhény 58.64 km-re. Lemhény határában nemrég halastó létesült. Ev vegi seta - Ev vegi seta alkalmaval megkerestuk, alkalmam volt kiprobalni a c. Egy uj dolog - Marcius idusat felhasznalva vegigjartam Felso Haromszek falvait, Lemhennyel kezdodoen. Talán egy holdfényes éjszaka újra eljövök - Már késő volt, sötétedéskor érkeztem a tavacskákhoz.
Duglászfenyők Csíkszereda 10.87 km-re. A fenyőkhöz szokott csíkiak érdeklődés nélkül mennek el melletük.
Rez-tető Kadicsfalva 35.31 km-re. Bár nem a legkönnyebben, de megéri a fáradságot, mert rendkívül szép élményben lehet részünk.
Biális-kúria Csíkszentmihály 6.1 km-re. Az épület szerepel a Hargita megyei történelmi műemlékek jegyzékében, HR-II-m-B-12877.
Likas-zsomboly 40.15 km-re. A feneketlen mélységűnek hitt, vulkáni kürtőnek képzelt aknabarlang mészkőben képződött. Ködpaplan felett - Számtalanszor voltam itt, családunk minden férfi tagja szeret leereszkedni a zsombolyba, főleg kijönni onnan :) Meglepődtünk, mikor megpillantottuk alattunk a véget nem érő, puha, fehér paplant, melyből csak a merész csúcsok emelkedtek ki. Elmulasztottam feltölteni a képeket - Ezt a geodobozt nem igazán lehet megtalálni gps nélkül. Jégdrapériák - Köszönjük a fotókat, a jégdrapériák nagyszerűek.
Sylvester Lajos emléktábla Csernáton 58.35 km-re. Sylvester Lajos emléktábla - Csernáton Újságíró - Lajos bátyám a falu jeles szülöttje.
Zsögödi vár Kis-Vár dombja Csíkzsögöd 13 km-re. A régészek Zsögöd III elnevezéssel jelölik a helyet. Esti séta - Már régóta szerettük volna meglátogatni ezt a helyet, most örülünk, hogy doboz is került ide. Kutyamentes keresés - Sikerült felkapaszkodni a tehéncsorda mögött, míg a kutyák szunyókáltak. Csík felett - Szervízelés idejére kaptam egy cserebringát, amolyan városi bevásárlásra valót, gondoltam ne teljen az idő hiába, felkeresek egy-két rejtekhelyet.
Tamási Áron sírja Farkaslaka 42.22 km-re. A szomszédos Szentlélektől több mint száz éve vált el, jelenleg nyolc falu községközpontja. Ábel a ravatalozóban :) - Igaz, hogy nem az első alkalommal kerestük, de most biztosra mentünk. Ravatalozó - A rejteket megtaláltam, a geodobozt viszont nem. Geodobozt nem találtuk - A sírnál szokás szerint sok turista.
Csíki panoráma Csíkszereda 8.62 km-re. Körbesétálva a templomot, feltárulkozik innen a Csíki-medence teljes körpanorámája. Meg vagyok hatódva - Gondolom a három pont azt jelenti, hogy Dicsőség a rejtőnek :-). Gloria in excelsis homo ludens - Na és ki tette oda fel a dobozt? Ki hozta létre a rejtést? A rejtő. Csiba - Megtaláltuk.
Pálos kolostor romjai Vármező 59.84 km-re. Nem lehetetlen, hogy a Nyárádremete feletti Vármezőn állott, mert itt pálos kolostor emlékét őrzi a hagyomány. Megközelítés - A katolikus templom doboza után itt folytattam. Tőzikenézőben - A Kis-Nyárád mellett a nyíló tőzikék csodálatosak, valóságos szőnyeget alkotnak.
Gyimesi Kálvária Római katolikus nagytemplom Gyimes 28.08 km-re. Azóta is az ide látogató turisták érdeklődésének a központjában áll. Keresztek - Át kellett verekedjük magunkat egy villanypásztoron, kétszer is, mig kiértünk a tetőre.
Egykori malom és villanytelep Homoród 58.29 km-re. Egykori malom és villanytelep Homoród
Gréces-tető Marosfő 18.27 km-re. Ha felkapaszkodunk erre a hegyre, remek kilátás tárul elénk mind a Gyergyói-, mind a Csíki-medencére és az őket övező hegyekre. Marosfői sípálya - Megnéztük egyúttal a sípályát is. Tavasz a Grécesen - Megvan az odú, a doboz, a boróka, a hóvirág, a tavasz. Ázott doboz - A dobozt teljesen beázva találtuk meg.
Zsögödi fahídak Csíkzsögöd 13.07 km-re. A kettő közül az Olt-híd érdekesebb, hiszen itt még a teljes hídszerkezet fából van - érdemes most megnézni, alulról is, mert a jövőben betonszerkezetűre tervezik átépíteni.
Jézus Szent Szíve római katolikus templom Ditró 44.06 km-re. Jézus Szent Szíve római katolikus templom - Ditró Két torony - Óriási templom. Új geodobozt kell majd itt rejteni - Útban az Istenszéke felé, röviden megálltunk a gyergyóditrói kéttornyú templom mellett.
Mihályvára Mátéfalva 54.21 km-re. Mihályvára Mátéfalva Alsórákos látnivalói - Nagy meglepetésemre a bejelentésnél vettem észre, hogy egy szűz geodobozról hittem azt, hogy eltünt, tény, hogy én nem találtam rá, pedig a leírás nagyon is egyértelmü. Egy regi emlek - Hat igen most mar elindult.
Komlósároki borvíz Tusnádfürdő 35.69 km-re. A fürdőtelep déli végénél, a Komlósárok előtt, egy Stop feliratu tábla található az ut szélén. EKE-tábor 2015 - Barangolásaim során jutottam el erre a helyre. Új geodoboz a forrásnál - Miután már majdnem két éve hiányzik az itt elrejtett geodoboz, ideje volt egy kis karbantartásnak. Árokban - Megálltam a beton feliratnál és leereszkedtem a kerítések mentén, mivel tudtam egy forrást egy kicsivel lejjebb.
Alsótiszáspataki borvíz Tusnádfürdő 34.11 km-re. Alsótiszáspataki borvíz - Tusnádfürdő
Korondi kilátó 43.54 km-re. Korondi kilátó
Tündérkert Békás-szoros 39.27 km-re. A Békás-patak vizének földrajzi bal oldalán található, a Csíki-Bükk nyugati sziklafalaival szemben.
Móric-kő Korond 43.15 km-re. A tetejéről szép kilátás nyílik déli irányba Korondra, a Kalonda-tetőre és a Firtos-hegyre. Nincs meg a régi doboz, de van egy új doboz, új rejtekben - Pálpatakáról jövet, a Móric-kő közelében van egy elágazás jobbra. A környék igazi vadaspark - Ma rejtettem egy geodobozt a Fügeváránál, mely jelenleg andezitbánya. Lobogó - Ha már valaki ilyen helyre lobogót telepít, akkor gondoskodhatna arról is, hogy egy év múlva ne egy rongy-darab lebegjen itt.
Fenyédi láz 32.02 km-re. Fenyédi láz A fenyédi láz tetején - Fenyéd felől gépkocsival közelítettük meg a rejtekhelyet, majd az antennától korulbelul 500 méterre gyalog vágtunk neki a meredek oldalnak.
Both-vára Gyergyószentmiklós 32.24 km-re. Tetején egykor vár állott, helyén ma kápolna található. A doboz a helyén van - A tornác alatt találtam egy X-et. Térdre borulva, a kápolna előtt - Több alkalommal jártam már itt. Jó kis kaptató vezet fel ide - Az ösvény mellett iszalag bokrok vannak.
[ Fel ↑ ]
Asztag-kő Madéfalva - Hargita-hegység
Asztag-kő Madéfalva - Hargita-hegység 7,24 km-re
Szépvízi víztároló - Szénás út
Szépvízi víztároló - Szénás út 10,57 km-re
[ Fel ↑ ]
2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.