Pixel
Rejtekhely-keresés Erdélyben
Erdély, Székelyföld rejtett természeti kincsei, látnivalói. Túrázás, hegymászás, kirándulás, kincskeresés. GPS készülékkel vagy anélkül. Székelyföldi, erdélyi túrák. A Rejtekhely.ro erdélyi magyar túracélpont-adatbázis.
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 

Pixel

Rólunk

A Rejtekhely-keresés Erdélyben 2005. november 16.-án indult útjára, mint geojátszótér. A Rejtekhely.ro a természetet tisztelő, túrázást és kirándulást, valamint kincskeresést szerető emberek erdélyi közössége, baráti társasága. A geodobozok keresése számunkra csak hab a tortán, a túráink, kirándulásaink hozzáadott értéke.

Az elmúlt években Erdélyben közösséget igyekeztünk építeni, egy saját webhely körül, mely az európai geojátszótér-kínálatot gazdagítja. Román, illetve angol nyelvű felületünkön keresztül igyekszünk hozzáférést biztosítani a magyar nyelvet nem ismerők számára is. A szabályainkat illetően igyekszünk rugalmasak, nyitottak és kreatívak lenni.

A webhely tartalmához a hozzáférés több szinten történik. Meg kell dolgozni érte, hogy a következő szintre juss. Ezek a szintek kihívást jelentenek, motiválnak. Így érdekesebb, izgalmasabb. A teljesítmény és komolyság függvényében lehet haladni a szinteken, és hozzáférni több információhoz, tartalomhoz.

Regisztrálj a felületünkre! Itt 3.400+ általunk bemutatott rejtekhely vár rá, hogy felfedezd! Az általunk rejtett geodobozok egyediek. Kevés kivétellel, sehol máshol nincsenek közölve.
Csíkcsatószegi templom
Igyekszünk minél többet bemutatni erdélyi természeti értékeink és történelmi-kulturális vonatkozású helyszíneink közül. A Rejtekhely-keresés Erdélyben nem turistacsalogató webhely, hanem közösségépítő felület. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Miért Erdélyben?
A legtöbb erdélyi geodoboz gyönyörűszép helyen van elrejtve. Erdély, illetve a Székelyföld nagyon gazdag természeti kincsekben és ritkaságokban, hogy csak a szurdokvölgyeket, szorosokat, karszt-jelenségeket, hegycsúcsokat, vagy a vízeséseket említsük. Számtalan hely van Erdélyben, amely felfedezésre érdemes, így rejtésre is alkalmas.
Az ördög ujjai-szikla - Csukás hegység
Ezért arra szeretnénk mindenkit biztatni, keressetek, rejtsetek geodobozt. Ismerkedjetek meg ezzel az érdekes tevékenységgel. Kirándulásaitok, túráitok során rejtsetek el egy-egy új geoládát. Nagyon sok örömöt fogtok okozni azoknak, akik a természetet, a kirándulást és a túrázást szeretik, és ezeket a helyeket, kincsesládákat majd felkeresik.

Miben különbözik az erdélyi kincskereső felület a többitől?
Amíg máshol az a lényeg, hogy egy geodoboz minél érdekesebben legyen elrejtve, addig a geotrekkingnél, a rejtekhely-keresésnél a hangsúly a bemutatandó természeti értéken, vagy történelmi-kulturális vonatkozású helyszínen van. Ez a mi tevékenységünk igazi kihívása, célja és értelme. Megismerni és ismertetni szép és érdekes helyeinket.

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi geocaching helyi felülete. Egy másik kincskereső tevékenység, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy. A kincskeresőinket nem annyira a kutatási ösztön hajtja, hanem elsősorban az értékeink megismerése iránti vágy.

Amit eddig elértünk
Jelenleg több mint 3.400 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattunk be. Több mint 22.000 fényképet töltöttünk fel a ládaoldalakhoz tartozó képtárakba, a rejtekhelyekhez pedig több mint 8.200 bejegyzést jegyeztek be. Számos túrát, tábort, találkozót és egyéb rendezvényt szerveztünk. Rendszeresen túrázunk, kirándulunk. A legtöbben közülünk rendelkeznek gps készülékkel vagy gps vevővel felszerelt okoseszközzel, de olyan is van, aki anélkül keres rejtekhelyet.

Nézd meg néhány erdélyi rejtekhely bemutató leírását, és regisztrálj a felületen. Keresd meg a rejtekhelyeinket, fedezd fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.
Pixel