Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Faház - Csizér - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Faház - Csizér turisztikai látnivalói

Műemlék faház az iskola udvarán, egykori lakóépület...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Faház Csizér fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22819 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Csizér és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Faház!

A legközelebbi település Csizér, 0,41 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Faház Csizér közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Református templom Krasznahorvát
Berettyó forrása Tuszatelke Forrás. Mivel véletlenül, Kraszna református templomától, a kántor sugallatára kerültünk ide, nem tudtam van-e doboz. Nagyon szép, békés és tiszta hely. Köszönjük a rejtést, csak ajánlani tudjuk.
Kraszna
Református templom Magyarkecel
Valkó vára Valkóváralja Kirabolt rejtek. A várat, valamint a rejteket megtaláltuk, de sajnos ki van rabolva.
Csucsa
Varsolc tava
Felsőfüld Fatemplom
Szilágyperecseni hagymaszobor
Termálfürdő Szilágysomlyó
Fatemplom Bucsa Egy-két geodobozt találtam. Bár számos alkalommal jártam errefelé, mindig siettünk valahová, így a dobozkeresés itt valahogy elmaradt. Királyhágó. Megtaláltuk. Erdekes hely. Visszafele megkerestünk ez a dobozt. Érdekes kis temlpom. Váradról jövet megálltunk a nagytemplom elött, hogy megnézzük a kis fatemplomot.
Zsinagóga Szilágysomlyó
Báthory várkastély Szilágysomlyó Látogatható. Látogatható a várkastély, már ami maradt belőle.
Református templom Szilágysomlyó
Római katolikus templom Szilágysomlyó
Szilágysomlyó vára Első vára Castrum Somlyo, egykor a településtől északra emelkedő Magura tetején állt.
Katolikus templom Zilah Zilah 2. Érdekes, hogy alul üzletek vannak. Szilagysagi csavargasok 2. Ez mar nem olyan volt mint a reformacioe.
Református templom Zilah Zilah 1. Szép, impozáns templom, rendezett kertecskével. Szilagysagi barangolasok. Szilagysagban csavarogva ide is elerenk.
Bábony Református templom Helyette új fatemplomot építenek, melybe a régiből átmentik az Asztalos Jánostól (1752-ből) származó festett karzat és festett mennyezet töredékeit.
Sebesvár Megpróbálom újra. Amennyiben elég szembetűnő helyen volt, a torony is a romok legérdekesebb látnivalója, az elmúlt esztendőben minden esély megvolt rá, hogy turisták vagy helybeli, játszadozó gyerekek megtalálják a geodobozt. Mi sem találtuk meg. Mindhiába kerestük a dobozt. Csigalépcső a hordó-toronyban. Bár több alkalommal meglátogattam már a várat, ezúttal meg szerettem volna találni az itt elrejtett geodobozt. Nem szeretném. Valóban nem szeretném, hogy az aranyos csigalépcsőt szétszedjék a kincskeresők.
Vízimalom Sebesvár Magánterületnek néz ki. A vízimalomhoz vezető út egy bekerített, nekem úgy tűnt, hogy magánterületen keresztül vezetett.
Csarnótető Csarnóháza A baloldali szöglethegyen, a Csarnó-tetőn, a régi korban Csarnó avar vezér várat építtetett, melynek ma már nincs nyoma.
Fatemplom Csömörlő A fatemplom belső falait az alsóegregyi Ioan Pop festette.
Református templom Szilágyzovány A település első írásos adata a Váradi Regestrumban fordul elő 1249-ben Zwan név alatt: A Libini Zoan apátúr és Ders fia Ders meg Pagh azok között vannak, akik előtt lopással vádolják két kaznacsi jobbágy szolgáját.
Református templom Ketesd Szentélyét valamivel később, de még a gótikus korban bővítik, szélesítve a hajó szélességéig.
Somlyócsehi-láp 2000-ben nyilvánították védetté, 18 hektáron terül el.
Farkasvár Magyarbikal
Református templom Váralmás Ezt örökíti meg az 1288-ban Mikud bán és Péter erdélyi püspök közötti csereegyezményről szóló oklevél, amelyben említik, hogy itt Szent Demeter tiszteletére szentelt templom van.
Csáky-kastély Váralmás
Református templom Somlyóújlak Somlyóújlak Szilágysomlyótól néhány km-re fekszik.
Református templom Farnas Mennyezete festett, itt található az a sírkő, amely Farnasi Veress Jánosnak, a Mátyás király elleni felkelés egyik vezérének, állít emléket.
Szent Mihály és Gábriel fatemplom Vaskapu
Ökrök-vízesés Ökrök-vízesés. A Sebes-Körösbe ömlő Boiului patak mentén találjuk az Ökrök-vízesést.
Református templom Magyarbikal
Porolissum római őrhely Egy nagyszeru var. Mindenkinek ajanlanam e varat felkeresni. Római út. Nagyszerű érzés a római úton sétálni.
Kígyófej-szikla Váralmás
Almás vár Váralmás Egy éjszakai akció keretében. Megtaláltuk a srácokkal. EKE napok Sztána. A 120 éves születésnapját ünneplő Erdélyi Kárpát-Egyesület által szervezett III. Csapatmunkával. Erős csapatmunkával sikerült megtalálni ezt a geodobozt egy jólsikerült biciklitúra alkalmával.
Zichy-vadászkastély Vársonkolyos
Református templom Zsobok 1908-ban ez is leég, és ekkori újjáépítése során nyeri mai alakját.
Református templom Középlak Középkori templomáról nincs adat.
Hodoaba-völgy vasalt mászóút Vársonkolyoson, a Királyerdő hegységben található, a Sebes-Körös bal partján.
Tündérvár Körösrév A középkorban itt élénk tutajforgalom zajlott, itt szállították a sót és a fát Magyarország felé.
Református templom Kispetri 1903-ban átalakították, lebontott részei nagyrészt tűzre kerültek.
Tündérek sziklafala Körösrév
Református templom Kalotaszentkirály A környék csodálatos. 8 éjszakát töltöttünk el a Tünde Panzióban. Nem került elő. Ugy gondolom, hogy nem egy ördöngösen nehéz rejtés, a dobozka mégsem került elő, tehát több mint valószinű hogy nincs is ott.
Zichy-barlang Körösrév Barlang és vízesés. Nem lévén látogatási nap, szerencsénk volt, hogy mégis beengedtek a barlangba.
Mamutfenyő Székelyjó
Református templom Kalotadámos Értékei a festett szószék és a szép úrasztala.
Református templom Nagypetri
Református templom Sztána
Dubricsony-patak Doborcsány
Márkaszék vára
Varjúvár Sztána War u war. Már régen szerettem volna a Varjúvárhoz eljutni, hogy Kós Károly nyomára találjak. Varjúvár rejtek. Nagyszerű hely. Itt már csak második voltam. Egy szolóban megejtett kerékpáros kirándulás alkalmával találtam meg ezt a geodobozt. Üres a rejtekhely?. Nézd meg kérlek a rejtekhely fényképét.

Történelmi-kulturális értékek - Szilágy megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Faház adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Csizér térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni Csizér környékére? Tetszett a Faház? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szilágy megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.