Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Győröd tava - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Győröd tava turisztikai látnivalói

Győröd tava..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Győröd tava fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22819 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Győröd tava!

A legközelebbi település Győröd, 1,71 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Győröd tava közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Honvéd-emlékmű - Temesvár A Temesvár ostromában, 1849-ben elesett honvédek sírja fölé emelték, 1894 november 1-én a Temesvári Honvéd-Szobor Bizottság jóvoltából.
Turbinák - Temesvár Az 1910 nyarán üzembe helyezett Turbinák felszerelése két darab, háromkerekű, 560 lóerős Francis turbinából áll, 385 kilowattos, kétfázisú Ganz generátorokkal.
Állatkert - Temesvár
Milleniumi templom Temesvár A nagy, székesegyházhoz mérhető római katolikus templomot Ybl Lajos tervezte neoromán stílusban.
Mária Terézia-bástya Temesvár
Római-katolikus székesegyház Temesvár A csanádi püspökség székesegyházának alapkőletétele 1736 augusztus 6-án történt.
Nyolc boldogság Temesvár Augustin Pacha utca 1 szám, Temesvár.
Bolyai János emléktábla Temesvár Bolyai János  utca, Temesvár.
Prochaska család síremléke Temesvár
Gerhardinum katolikus líceum Temesvár A tanintézetben kezdetben latin, majd német, a XIX-dik század közepétől az I világháborúig magyar, az 1920-as évektől román nyelven folyt az oktatás.
Sailer Antal-szoborcsoport Temesvár
Mária-emlékmű Temesvár
Petőfi Sándor-emlékmű Újszentes
Falfestmény Temesvár A festményt 2019-ben készítették, a Decemberi forradalom 30 éves évfordulója alkalmából.
Tesöld tava
Petőfi Sándor emlékmű Szabadfalu évi Honvédek Egyesülete ezen a helyen.
Útépítők emlékműve Szakálháza Az egykor Szeged felé vezető országút volt az első, melyet a Temesközben kiköveztek (1831 és 1835 között), hogy az alföldi közlekedés átkait, a marasztaló téli sarat és a nyári fullasztó porfelhőt megszüntessék.
Zöld Paradicsom-tó
Halásztó Iklód
Temesvári csata emlékmű Újbesenyő Közvetlenül a falu szélén jobbra kell letérni egy a vasutállomás felé vezető úton, majd tovább a vasút mentén, mígnem feltűnik az a bokor melynek védelmében az obeliszk meghúzódik.
Temesjenő tava
Újbesenyő tava
Mezőzsadány tava
Ötvösd tava
Hidasligeti tó
Földvár Mezőzsadány
Vukovics Sebő sírhelye Berekszó Itt áll a román ortodox templom és annak kertjében, közel a hátsó kerítéshez húzódik meg a település legjelentősebb polgárának, Vukovics Sebőnek a síremléke.
Bakóvár tava
Temesberény tava
Borvizes kút és fortyogó
Sustra tava
Krátertó Temesszécsény
Liebling-gyűjtőtó
Fortyogó Temesszécsény
Fortyogó sárvulkánok
Vidéki levendula Temesfüves Nem kérnek belépési díjat, a látogatás feltétele egy csokor virág vagy egy üveg illóolaj megvásárlása.
Nagytopolyi gyűjtőtó
Nickyfalva tava
Buziásfürdő A fürdőhely jellegzetessége a város központjában levő hatalmas parkban található fából faragott sétapavilonok.
Kálváriadomb Billéd Közvetlen közelében parkolóhely található, személygépkocsik számára.
Kolostor és imaház Csebze Az északi szélén található a Csebze apáca-kolostor, a közeli temetőben pedig különleges imaház van.
Középkori földvár Temeskenéz A patak neve románul Apa Mare (Nagy Víz), a régi osztrák térképen Schwarzes Wasser (Fekete Víz) néven jelenik meg.
Római katolikus templom Vinga Első ismert birtokosa a Csák-nembeli Miklós, 1214-ben komáromi, 1222-24-ben csanádi, 1228-29-ben bihari főispán volt.
Gyertyámos tava
Máslak vára A községtől délkeletre, körülbelül 1 km-re találjuk Máslak várának maradványait.
Temeskenézi mocsarak
Saroltavár Az egyetlen szabályos kör alaprajzú település a Bánátban.
48-as Honvéd sírhely Gyergyámos
Majláthfalva tava
Csatád Sváb néprajzi központ, bár svábok már csak kevesen vannak itt.
Kilátópont Bosnyák-patak völgye Sistaróc A hely a sistaróci templomtól 2,5 km-re van, a DJ572 jelzésű, Sistaróc és Kövesd közötti megyei úttól 1,4 km-re.
Mezősomlyó

Természeti értékek - Temes megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Győröd tava adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Győröd tava? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Temes megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3759 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.