Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


A Fehéres-patak vízesései

A Fehéres-patak vízesései


A székelyudvarhelyi Betlenfalva felső végében ömlik a Nagyküküllőbe a Fehéres-patak. Ennek a kis pataknak a felső szakaszán több meglepetés is várja a kíváncsi túrázót. Mély patakmeder, alámosott homokkőfalak, az Óriás Lábnyoma, több kis és két nagyobb időszakos, hóolvadáskor, illetve nagyobb esőzések után látható zuhatag.

A Fehéres patak vízesései Kirándulásunkat a Felső Bethlen-negyedben kezdjük, a Kútmocsár nevű helyen. Mezei úton megyünk el a betlenfalvi temető mellett, majd tovább kaszálók és szántók között vezet az út a Fehéres patakig. Innen a patak mellett indulunk fel az erdő felé. Amikor elérjük az erdőt, átkelünk a vizen,...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Az Óriás lábnyoma
Az Óriás lábnyoma
Patak által alámosott homokkőfal
Patak által alámosott homokkőfal
Patakszem
Patakszem
A bástya
A bástya
Mély patakvölgy
Mély patakvölgy
Az első vízesés
Az első vízesés
Az második vízesés
Az második vízesés
Homokkőbe ásott patakmeder
Homokkőbe ásott patakmeder
Kőtömb a patakban
Kőtömb a patakban
Állandó tavacska
Állandó tavacska
Az első vízesés
Az első vízesés
A második vízesés
A második vízesés

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a A Fehéres-patak vízesései rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Szarkako
 • Nagy-aratas Marefalva
 • Szekelyudvarhely Csikszereda feloli bejarata
 • Katolikus templom Homorodremete
 • Marefalvi regi temeto

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Viz nelkul

  Ismet egy szaraz, forro nyar, vajon mit tartogat az osz? A patakmeder teljesen kiszaradt, nemhogy vizeses, de meg viz sincs...
 • Nem láttam csodát ez alkalommal sem

  A tavaly ősszel, rejtéskor, nem volt szerencsém túl sok vízhez a Fehéres-patak mély medrében...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc