Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Katolikus temető - Nyárádremete

Katolikus temető - Nyárádremete


Nyárádremete Szovátától 20 km-re fekszik. Egyik fő látnivalója a templomban, a főoltár felett található reneszánsz feszület.

Az 1567. évi regestrum Remete néven jegyzi. 1602-ben a Basta-féle összeírás korában a környék legnépesebb községe. 1670-ben a források Köszvényes-Remete néven írják. A középkorban kevesen lehettek, de mind katolikusok, és a reformáció után is azok maradnak. Régi templomról vagy kápolnáról nincs adat. 1781–1782-ben saját...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély Székelyföld látnivalói

Keressétek meg a Katolikus temető Nyárádremete rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Vityal vara
Kisvasut allomas Varmezo
Romai ortorony Szakadat
Likas-ko Varmezo

Hozzászólások
Pixel
Őszapók...
Lepedőt akartam mondani...
Kísértetek...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc