Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


SZNM 11 Uzon - Református erődtemplom

SZNM 11 Uzon - Református erődtemplom


Székelyek Nagy Kincskeresése - 11. stáció - Uzon - Református erődtemplom

Sepsiszentgyörgytől délkeletre, a Feketeügy jobb partján terül el az egykori vásáros hely, Uzon. A falu központjában áll az egykori református erődtemplom. Az 1332. évi pápai tizedjegyzékben már említik a falut. Csupán régészeti feltárás tisztázhatná, hogy első temploma milyen alaprajz szerint épült. Valószínűleg a 15. század...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi túracélpontok

Keressétek meg a SZNM 11 Uzon Református erődtemplom rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
SZNM 10 Szentivanlaborfalva Szentivanyi sirkapolna
Katolikus templom Szentivanlaborfalva
Unitarius templom Sepsiszentivan
Lisznyoi reformatus templom

Hozzászólások
Pixel
Az én kezem sem ért be...
Lement......
II. Állomás...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc