Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Fatemplom - Petele

Fatemplom - Petele


A petelei fatemplom 1832-ben épült, egy régebbi fatemplom helyére, amit Marosorbóra adtak el. Báró Boprnemissza adománya a 20 Kg-os harang, amit 1750-ben öntöttek. A parókiát 1700 körül alapították, és 1948-ig görög katolikus volt.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
1448
1448
A kisebbik harang
A kisebbik harang
Évszámok
Évszámok
Kilátás 1
Kilátás 1
Kilátás 2
Kilátás 2
Kilátás 3
Kilátás 3
Barázdabillegető
Barázdabillegető
Faajtó
Faajtó
Kereszt
Kereszt
Fáradt kereszt
Fáradt kereszt
Fatorony
Fatorony
Harang
Harang

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Fatemplom Petele rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.
Az előfizetésről


Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Petele
 • Abafaja
 • Katolikus templom Szaszregen
 • Magyarpeterlaka
 • Haranglab Reformatus templom Kortvelyfaja

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Nem éppen együtt

  Bár együtt kerestük meg ezt a rejtekhelyet, nekem esélyem sem volt megtalálni...
 • Együtt

  Dolgozni voltunk Péterrel Libánfalván, a Görgény völgyében...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc