Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Taljánok útja- Esztena-hegység

Taljánok útja- Esztena-hegység


Az Esztena-hegység a Besztercei-hegyvidék része. Nevét nyilván az esztenáiról kapta, mivel hosszan elnyúló, füves pusztáin szarvasmarhákat és juhokat legeltetnek. A Bivaly-csúcs közelében (1530 m) van egy átkelő, a Taljánok útja, mely Borka és Malini településeket köti össze.

Magasabb kisautóval is járható, Borka felől az utat most modernizálják. A kilátás a nyeregből is, de főképp a szomszédos Muncelu-csúcsról csodálatos körpanoráma....

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Esztena-hegység - 1
Esztena-hegység - 1
Esztena-hegység - 2
Esztena-hegység - 2
Kettős szivárvány
Kettős szivárvány

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Taljánok útja- Esztena-hegység rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
  • Asztalko a Csalhoban
  • A katona kucsmaja
  • Panaghia-szikla
  • Veres ko Gyergyotolgyes
  • Csalho

  • Hozzászólások

    Pixel


    A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc