Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Taljánok útja- Esztena-hegység - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Taljánok útja- Esztena-hegység | Hol van ez a hely?

Az Esztena-hegység a Besztercei-hegyvidék része. Nevét nyilván az esztenáiról kapta, mivel hosszan elnyúló, füves pusztáin szarvasmarhákat és juhokat legeltetnek. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Taljánok keresztje Esztena-hegység - 1 Esztena-hegység - 2 Kettős szivárvány. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Taljánok útja- Esztena-hegység fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Taljánok útja- Esztena-hegység! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Taljánok útja- Esztena-hegység közelében?
Tóka-csúcs Csalhó-hegység. A Csalhó-hegység 1000-1300 m magas, sugáralakban elnyúló hegygerincek rendszere, melyek két magasabb pontban találkoznak, ezek a Nagy Aklos 1907 m és a Tóka-csúcs 1904 m. (látnivaló és geodoboz)
Lépcső Meteóállomás Tóka-csúcs. A Tóka alatti meteorológiai állomás és a csúcson található megfigyelő létesítmény között, a 70-es években egy falépcsőt építettek ki.
(érdekes hely geoládával) Dochia sziklája Csalhó-hegység. Egy hatalmas, látványos sziklatömb, mely egy tisztáson található. (itt geodobozt is lehet keresni)
Csalhó-kolostor. Minden évben, augusztus 6-án ünneplik a Csalhó-hegység napját.
Négyszögletes szoba Detunáták Csalhó-hegység. A négyszögletes szoba egy szabályos téglatest alakú sziklaüreg a Csalhó-hegységben, a Detunáták nevű sziklacsoportban. (látnivaló és geodoboz)
Váracska és a Szerzetesek Csalhó-hegység. 34.9 km-re. Románul - in limba romana: Drumul Talienilor Muntii Stanisoarei

Természeti értékek
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Taljánok útja- Esztena-hegység gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Taljánok útja- Esztena-hegység? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Fantanele-menedékház
A Fantanele-tisztáson egy modern menedékházat találunk, melyhez teraszos vendéglő tartozik.
A síroknál
A kereszt feliratával ellentétben, az itt elesett hősök nem a (román) haza védelmében estek el, hanem német és orosz katonák voltak.
A katona kucsmája
A katona kucsmája (Caciula Dorobantului) nevű konglomerátum sziklatömb egy nyílt terület, a Széles-kő-hágó (Curmatura Piatra Lata) fölé magasodik.
Panaghia-szikla
A Panaghia-szikla a piros sávval jelzett túraösvényen található, mely a Dochia- és a Fantanele-menedékházak, illetve Durau üdülőhely között teremti meg a kapcsolatot.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Egyéb rejtekhelyekében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.