Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát! Bejelentkezés után.

Taljánok útja- Esztena-hegység

Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


A Bivaly-csúcs közelében (1530 m) van egy átkelő, a Taljánok útja, mely Borka és Malini településeket köti össze. Magasabb kisautóval is járható, Borka felől az utat most modernizálják. A kilátás a nyeregből is, de főképp a szomszédos Muncelu-csúcsról csodálatos körpanoráma...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben Taljánok útja- Esztena-hegység felé - regisztráció után.

***

Néhány kép a Taljánok útja- Esztena-hegység képtárból:

Taljánok keresztje
Taljánok keresztje
Esztena-hegység - 1
Esztena-hegység - 1
Esztena-hegység - 2
Esztena-hegység - 2
Kettős szivárvány
Kettős szivárvány

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Taljánok útja- Esztena-hegység fotóalbumba!

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Taljánok útja- Esztena-hegység!

Az Esztena-hegység a Besztercei-hegyvidék része. Nevét nyilván az esztenáiról kapta, mivel hosszan elnyúló, füves pusztáin szarvasmarhákat és juhokat legeltetnek. Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Iesle, 5.22 km távolságra található.
Fontos látványosságok és népszerű látnivalók (részletek bejelentkezés után)
Tósaroki barlang TósarokTósaroki barlang Tósarok 43,1 km-re.
A cseppkövek sajnos tömegesen le vannak törve, a falak feketék a füsttől. A barlang a Hagymás-hegységben található, az ország leghosszabb konglomerát kőzetben formálódott barlangja, kilenc terme közül kettő járható barlangász felszerelés nélkül.
Panaghia-szikla Csalhó-hegységPanaghia-szikla Csalhó-hegység 33,4 km-re.
A Panaghia-szikla a piros sávval jelzett túraösvényen található, mely a Dochia- és a Fantanele-menedékházak, illetve Durau üdülőhely között teremti meg a kapcsolatot. Az egyik barátunk kívánsága volt, hogy megmászhassa a Csalhó híres lépcsőit, melyről annyit lehet olvasni a médiában. A tetőből több mint 70 méterrel emelkedik ki.
Egyszerű ember kastélya GyergyóhollóEgyszerű ember kastélya Gyergyóholló 35,1 km-re.
A ház láthatóan egy tákolmány, mégis megragadó, egy kis fantáziával kastélynak képzelhetjük. Gyergyóholló nyugati kijáratának közelében, Borszék irányába haladva az út baloldalán, egy érdekes házat láthat a figyelmes átutazó.
Fantanele-menedékház Csalhó-hegységFantanele-menedékház Csalhó-hegység 31,1 km-re.
A Fantanele-tisztáson egy modern menedékházat találunk, melyhez teraszos vendéglő tartozik. A menedékház megközelíthető Durau üdülőből a piros sáv turistajelzés mentén, vagy a Duruitoarea-vízesés érintésével a piros kereszt jelzést, majd a sárga háromszöget követve.
Bizum-források Dornavátra 41,1 km-re.
A két Bizum-forrás Dornavátra Negresti nevű utcájának végéből közelíthető meg, déli irányba haladva tovább. A város ivóvizeit gyomor és bélbántalmakra, gyógyvizeit reumatikus és artritiszes betegségek tüneteinek enyhítésére használják.
Lukács sziklái Kelemen-havasokLukács sziklái Kelemen-havasok 49,9 km-re.
A 12 Apostol kolostortól indultunk a 12 Apostol sziklái felé. Most veszem észre, hogy biza elfelejtettem feltölteni a fotókat a rejtekhelyhez. A Lukács-sziklacsoport a 12 Apostol szikláitól egy kilométerre északkeleti irányba, 1720 m magasan, szintén a Neagra- és a Negrisoara-patakok vízválasztója közelében helyezkedik el.
Hegyes-csúcs 39,1 km-re.
Déli barakk és zártsánc Gyergyótölgyes 35,8 km-re.
A Kis-Beszterce déli oldalán, a part fölé emelkedő Kerek-domb teraszára épült a déli erődítmény, egy ötszög alaprajzú zártsánc. Ettől délre, 200 m-re, a Kerek-domb csúcsára megfigyelő- és szálláshelyet építettek.
Tőzegláp az Oroszok-patakánál Bélbor 36,4 km-re.
Az Oroszok-patakának Kis-Besztercébe történő beömlésénél, a Kis-Beszterce jobboldali partját elfoglaló mocsaras terület Bélbor legösszefüggőbb tőzeglápja. A 15-16 hektáros tőzegláp területén olyan jégkori reliktum fajok maradtak fenn, mint például a törpe nyír (Betula nana).
Fatemplom Gyergyótölgyes 37,5 km-re.
Bor-kút-forrás Bélbor 37,3 km-re.
Nagyon kellemes ízű víz, szénsavas, bikarbonátos, vasas és radioaktív - hozama 240 liter óránként. A Bor-kút-forrás Bélbortól észak-északnyugatra található, a Bor-kút-patak völgyében.
Tóka-csúcs Csalhó-hegységTóka-csúcs Csalhó-hegység 33,5 km-re.
A Csalhó-hegység 1000-1300 m magas, sugáralakban elnyúló hegygerincek rendszere, melyek két magasabb pontban találkoznak, ezek a Nagy Aklos 1907 m és a Tóka-csúcs 1904 m. Űjj milyen vagány hé, olyan vagány, milyen vagán hé, űjj, látod-e fentről milyen vagány, látod-e te is milyen vagány. A hegység legmagasabb része egy észak-dél irányban elhelyezkedő, 1 km széles és 6 km hosszú, központi tető.
A Jeges-barlang lehelete BorszékA Jeges-barlang lehelete Borszék 41,8 km-re.
A mindössze 40 m hosszú Jeges-barlang, réteges mésztufában, egy repedés mentén alakult ki. Én a másik dobozt kerestem, ami akárhol lehet a barlang felett, tudom mert felkerültem feléje, de ott aztán feladtam, sok repedést átkutattam, de eredménytelenül. Meglepett, hogy milyen sokan voltak a Jeges-barlangnál, meg kellett várjuk, hogy elmenjenek, és csak azután közelítettük meg. A Jég-barlang elnevezés helytelen, ugyanis ez a barlang nem jégben alakult ki, hanem csak jeget tartalmaz.
Tölgyerdő Gyergyótölgyes 34,5 km-re.
A gyergyótölgyesi tölgyerdő egy érdekes természeti ritkaság, mely a Veres-kőtől délkeletre és a falutól északkeletre, másfél km távolságra helyezkedik el, a meredek oldalban. Bár természeti érték, nem szerepel az országos tájvédelmi területek listájában, az önkormányzatok próbálkozásai ellenére.
La Radu mosógép TósarokLa Radu mosógép Tósarok 42,9 km-re.
Kiskocsival is megközelíthető, itt kezdődik a különös hangulatú, eldugott, szétszórt tanya-világ. Műút vezet már a mosógépig, mely fájdalmasan leromlott 2014 óta. A főútról Zsedántelek felé kell letérni - Tósarok települést elhagyva, ahol a Radu patak a Zsedán patakba torkollik, megpillantjuk az egykor virágzó La Radu fogadó öreg mosógépét.
Mofetta Dornavátra 41,2 km-re.
Dornavátra város mofettája a Negresti-negyedben, a hasonló nevű utca déli végében található. A mofettától dél felé haladva lehet eljutni a két Bizum-forrásig.
Asztalkő a Csalhóban 32 km-re.
Ha Durau-ból megyünk a Toaca csúcs felé, a La Morminte nyeregben az emlékkereszttől nem messze kilátópont található, melyre ha felmászunk a tetején érdekes formációra bukkanunk. Egy konglomerát tömbre vizszintesen rátelepedő homokkő lap kőasztalt formáz, amelyre felállva, jó időben, gyönyörű kilátásban van részünk.
A Jeges-barlang felett BorszékA Jeges-barlang felett Borszék 41,8 km-re.
A barlang falain és mennyezetén jeges képződményekben gyönyörködhetünk. Igazan izgalmas volt e jegesbarlang. Nem volt könnyű megkapni a dobozkat, de legalább érdekes volt. A mindössze 40 m hosszú Jeges-barlang réteges mésztufában, egy repedés mentén alakult ki.
Kaszinó és gyógyfürdő Dornavátra 40,6 km-re.
A fürdő kaszinójának nevezett, felújított műemlék épület jelenleg múzeum. A dornavátrai kaszinót Peter von Brang bécsi építész tervei alapján eklektikus stílusban építették 1898-ban, német neoreneszánsz elemekkel, a badeni kaszinó mintájára.
Kis-Borka-kő Besztercei-havasok 22,9 km-re.
A Kis-Borka-kő egy 1552 m magas csúcs a Besztercei-havasokban. Körülbelül 1 km-re innen délnyugatra található az 1825 m magas Kis-Borka köve.
Óratornyos ház Gyergyótölgyes 36,1 km-re.
Isztinakő Bélbor 34,9 km-re.
Az Isztinakő (románul Piatra Laptariei) Bélbor községtől keletre, a Kis-Beszterce folyótól északra található, a Pintye-hegyláb (Piciorul Pintea) és a Kisbükk között. Az 1452 m tengerszint feletti magasságon található csúcstól délnyugatra egy éles fogakkal az ég felé meredező sziklát találunk, amit (újabban) Kodrán (Codrean)-sziklájának neveztek el.
Megalitok pantheonja Kelemen havasok 49,7 km-re.
Magyarul talán kőemlékek templomának lehet lefordítani. Megalitok pantheonja.
Váracska és a Szerzetesek Csalhó-hegységVáracska és a Szerzetesek Csalhó-hegység 34,9 km-re.
A sziklatömbök román elnevezései, a Cetatuia, illetve Calugarii. A Váracska és a Szerzetesek sziklatornyoknak adott nevek, melyek a Detunátáktól nyugatra emelkednek, a kék sávval jelzett túraösvény fölé.
Duruitoarea-vízesés Csalhó-hegység 33,8 km-re. Hirtelen ötlet volt ez a kirándulás, a túratársam nem volt még itt, így a Csalhóra esett a választásunk.
A síroknál Csalhó-hegységA síroknál Csalhó-hegység 32,3 km-re.
A második világháború végén, 1944-ben, az Erdélybe visszahúzódó német katonák innen lőtték az őket követő orosz csapatokat. A kereszt feliratával ellentétben, az itt elesett hősök nem a (román) haza védelmében estek el, hanem német és orosz katonák voltak.
Kelemen Cserbükk Kelemen-havasok 47 km-re.
Sugó-szoros 49,8 km-re.
Békásszoros falu felső felében, a Sutu-szer nevű falurészben található. A negyedik Rejtekhely vadászat Erdélyben találkozó alkalmával találtuk meg ezt a ládát is. Későn jelzett a GPS készülékem, így egy völgyel feljebbről indultam el. A műúton, a természetvédelmi terület bejárata mellett, és fogalmam sem volt, milyen szép hely rejtőzik a lépcsők felett. A Sugó-szoros a Békás-szoros vidékének egyik legszebb karsztképződménye.
Medvebarlang BorszékMedvebarlang Borszék 42 km-re.
A barlangüregekhez egy nagyon keskeny szurdokon keresztül juthatunk el, melyeket fenyők és érdekes formájú sziklák vesznek körül. Bár mi fordított irányba jártuk be a körutat, könnyen megkerült a doboz, mert minden turista a Medvebarlangban volt. Hat ha mar nyaknyujtogatasrol volt a szo, az en voltam. Ha jól értesültem, innen a geoláda elveszett, nemhiába nem találtam meg. A Medvebarlang egy hatalmas sziklákkal és mély hasadékokkal tűzdelt természetes képződmény.
Nagy Boglyakő Hegyes 38 km-re.
Hagyományos fürdő Tündérkert BorszékHagyományos fürdő Tündérkert Borszék 41,6 km-re.
A borszéki népi fürdőt 2009-ben építették meg, egy hagyományos fürdőépítő kaláka keretében. Miután kisütött a nap, sokan kimozdultak.
Csalhó-kolostorCsalhó-kolostor 34,7 km-re.
A Csalhó-kolostort 1992-1993 között építették, és az Urunk színeváltozása jegyében szentelték fel. Minden évben, augusztus 6-án ünneplik a Csalhó-hegység napját.
Szikla vizzel Csalhó-hegységSzikla vizzel Csalhó-hegység 35,1 km-re.
Ez az Izvorul Muntelui üdülőteleptől indul, és a Dochia menedékházhoz jut ki. A Szikla vizzel, románul Piatra cu Apa, elnevezésű mészkőszikla a kék sávval jelzett túraösvény mellett található.
Örmény kripta Gyergyótölgyes 36 km-re.
A gyergyótölgyesi örmény kripta egy hatszög formájú történelmi épület, melynek három szintje van: alagsor, földszint, és egy kis (harang)tornyocska. A kriptát keresztény örmény mesterek építették a huszadik század elején.
Lépcső Meteóállomás Tóka-csúcsLépcső Meteóállomás Tóka-csúcs 33,6 km-re.
A Tóka alatti meteorológiai állomás és a csúcson található megfigyelő létesítmény között, a 70-es években egy falépcsőt építettek ki. Ez a lépcső idővel tönkrement, a Tóka-csúcs egyedüli megközelítési lehetősége egy csúszós, bizonytalan túraösvény volt.
Ó-sáros fürdő BorszékÓ-sáros fürdő Borszék 41,3 km-re.
Ezzel történelmi fejezetet élt meg a település, saját fürdőjének használatba adó ünnepét. Volt szerencsém megfürödni a medencékben. 2012 október 27-én üzemelték be a korabeli képeslap nyomán újraépült borszéki Ó-sáros fürdőt.
Kossuth-forrás BorszékKossuth-forrás Borszék 41,4 km-re.
Szerintem ez a legfinomabb forrásvíz a környéken, pedig azért van belőlük elég. Sokat kellett keresni es logni a korlaton. Szerintem is ez a legfinomabb forras, mutatos a csipkezett famunka is. A Kossuth-kút természettani tulajdonságai a következők: víze nagy buborékokkal tör elő, kristálytiszta, a pohárban gyöngyözik, szaga szénsavas, fojtó, íze csípős, de nem fanyar.
Törpenyír BorszékTörpenyír Borszék 41,4 km-re.
A törpenyír, Betula humilis, északi növényfajta, ez a legdélibb elterjedése. Védett növény, veszélyeztetett faj. Úgy tudom, hogy törpenyír még megtalálható a Szentkirály melletti Borsárosban is, meg a Tusnádfürdő melletti Közép-patak lápban is.
Sugó-kő kilátópontSugó-kő kilátópont 49,8 km-re.
Az Ecolog menedékháztól indulva, a piros háromszög jelzés mentén, egy rövid körtúrát járhatunk be, látványos útvonalon. A Sugó-kő a Munticsel - Sugó-szoros természetvédelmi területen, a Hargita megyével szomszédos Neamt megyében található.
Napfürdő BorszékNapfürdő Borszék 40,7 km-re.
A borszéki Napfürdőtől nagyon szép kilátás nyílik Borszék üdülőtelepre. A dobozban található egy túrázáshoz nem föltétlenül szükséges eszköz, amolyan -lehet, hogy majd kellhet- dolog, de nagyon érdekes játékszer, főleg a fütyülő része. Hmm, mivel nekem már van fütyülőm, inkább meghagyom a hölgyeknek. Ez a "játékszer" valóban csak játékszer.
Mészkőbánya BorszékMészkőbánya Borszék 41,7 km-re.
Ezt a követ házépítésekhez és országutak építéséhez is felhasználták. Ez most melyik bánya a három közül? Előbb lementünk a bánya aljába, kár volt mert szemetes. A borszéki mésztufát 1819-ben kezdték el kitermelni.
Bor-kút borvízforrás Borka-völgy Besztercei-havasok 19,9 km-re.
A Keresztes-havasból eredő Borka-patak mentén található ásványvízforrások közül a legismertebb a Bor-kút nevű forrás. Mellette található a Borkút (Borcut) vadászház.
Balázs-csúcsBalázs-csúcs 39,9 km-re.
A La Radu mosógéptől folytatva utunk, a Balázs-nyakban hagyva autónk, a Hegyes-havas irányába indulva, kimászhatunk a csúcsra, melynek déli oldala sziklás.
Pierre Curie-forrás BorszékPierre Curie-forrás Borszék 41,6 km-re.
A Pierre Curie-forrás az Ősforrástól a Bagolyvár felé vezető ösvényen fekszik. Ez aztán a pech. Pedig igyekeztem azonnal, még május elsején, szombaton este elkészíteni az új rejtések weboldalát. A beton völgy felőli része enyhén nedves volt, de semmi kóstolási lehetőség nem volt. Ezt a forrást csak 1932-ben fedezték fel, nevét Pierre Curie francia fizikusról kapta, aki 1898-ban fedezte fel a rádiumot.
Mofetta BorszékMofetta Borszék 41,8 km-re.
Lebontották a régi épületet, a földből kiáramló gázak fölé korszerű épület került, melyben akár 10 személy is elfér. Keresgéltem az épület lábai körül, itt már nem volt ismerős kőkupac. A borszéki mofetta az Ősforrás helyén található, 2010-ben került felújításra.
Falkenhein-forrás Dornavátra 40,6 km-re.
A közelben, a városi park északi szélén található az 1896-ban épített Egyesülés (Unirea)-forrás épülete, régebbi nevén János (Ioan)-forrás, ma Maestro vendéglő. A Falkenhein-forrás (új neve Sentinela, egyéb neve Augusztus 23) Dornavátra egyik ismert borvízforrása, a városi park északi részén található.
Dochia sziklája Csalhó-hegységDochia sziklája Csalhó-hegység 34 km-re.
Egy hatalmas, látványos sziklatömb, mely egy tisztáson található. Dochia sziklája egy közismert turisztikai látnivaló, melynek több legendája is van.
Északi barakk és zártsánc Gyergyótölgyes 35,2 km-re.
Ettől északnyugatra, 300 m-re, a Veres-kő-bütü csúcsára megfigyelő- és szálláshelyet építettek. A Kis-Beszterce északi oldalán, a 15 számú út felett épült az északi erődítmény, egy hatszög alaprajzú zártsánc.
Zsedán-völgyi kőgomba Kelemen havasok 48,1 km-re.
Vit-havasVit-havas 47,5 km-re.
A Vit-havas a Hagymás-hegység északi felének egyik legnevezetesebb kilátópontja. A kucsma alakú mészkőszirtről pompás kilátás nyílik minden irányba. A Pongrác-tetőről indultunk, gyalog, a piros sáv jelzésen egészen a Nyerges-nyakig, majd a kék sáv jelzésen a Vit-havas nyakáig, végül a kék körben kék pont jelzésen másztunk ki a Vit-havas csúcsára. Gyönyörű, napsütéses napot töltöttünk játszótársunkkal, Fakirral és fiával a Vit-havas virágban gazdag sziklarengetegében. Hmm, ez volt osztan erdekes.
Négyszögletes szoba Detunáták Csalhó-hegységNégyszögletes szoba Detunáták Csalhó-hegység 34,9 km-re.
Megközelíthető a kék sáv jelzés mentén. Durau-ból indultunk a Dochia menedékházhoz, és a vízesés fele tértünk vissza, de egy szűz geodobozt nem hagyhattam ki, ezért meggyőztem a társaságot, hogy tegyünk egy kis kitérőt. A négyszögletes szoba egy szabályos téglatest alakú sziklaüreg a Csalhó-hegységben, a Detunáták nevű sziklacsoportban.
Veres-kő GyergyótölgyesVeres-kő Gyergyótölgyes 33,4 km-re.
Érdekes vöröses-barnás színével hívja fel magára a figyelmet. Gratulálok a geodoboz megtalálásához. A ládát, dobozkát, sikerűlt TÚL JÓL elrejteni. Gyergyótölgyestől északra, a helység központjától 2 km távolságra emelkedik ki egy magányos sziklaszirt.
Bagolyvár BorszékBagolyvár Borszék 41,4 km-re.
Csodálatos panoráma tárul elénk a Kis-Bor-patak völgyére, alattunk a Piatra Neamt felé vezető DN 15-ös úttal. Na ez volt mar az elegtetel. Nehezen verekedtük át magunkat a bozóton, de megérte eljutni oda. A munka vitt engem Borszékre, de nem hagyhattam ki egy kis szórakozást. Ez a hely a második világháborúban géppuska-fészek, erődítmény volt.
Könnyáztatta kő Csalhó-hegységKönnyáztatta kő Csalhó-hegység 35,1 km-re.
A Sánta láb (Curmatura Picioru Schiop)-hágóból a Dochia menedékház felé tartó ösvény, egy a szelek által furcsa alakúra formázott szikla, a Könnyáztatta kő mellett halad el. Itt találkozik a Durau üdülő, illetve a Duruitoarea-vízesés felől érkező piros kereszt jelzés, a Sztaniló-hágó (Curmatura Stanile) felől érkező kék sáv jelzéssel.
Astragalus vasalt mászóút Munticsel-hegyAstragalus vasalt mászóút Munticsel-hegy 50 km-re.
Az Astragalus vasalt mászóút az astragalus gyógynövényről kapta a nevét. A weben található egyik leírás szerint ez a kreatívitás növénye.

Természeti értékek
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Bejelentkezés után

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Taljánok útja- Esztena-hegység adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Sanderoval a tetőn - Egy igazi élmény ezen a tetőn állni. Csodálatos varázsa, titokzatossága van e helynek.
 • Good Luck Horseshoe - A geodobozba beletettem a Good Luck Horseshoe utazó vakondot.
 • Feredő - Volt szerencsém megfürödni a medencékben. Előre kell programáltatni, s csak 12 személyt fogadnak egyszerre.
 • A leírás alapján - Könnyen meglett.
 • Most is csend és nyugalom és végre szép idő - Szeretem az áprilisi csendet Szováta környékén. Ilyenkor nincs még nyüzsgés.
 • Meg akart lépni - A geodoboz úgy tűnik meg akart lépni, mert a földön találtuk meg a padok mögött. Újrarejtettük, a mért koordinátáktól pár méterrel arrább, kövek alá.
 • Manci térképe - Azért a térképért fizetnek is keményen. Több száz euróba kerül nekik, ennyit fizetnek a Maptimize-nek.
 • Törökverővel - A bodvaji környezetvédelmi építőtáborba igyekezvén ejtettük útba Törökverővel a harmadik Rejtekhely-találkozót a Vargyas-szorosban. Ismerkedtünk meg ebből az alkalomból személyesen is az erdélyi rejtekhelyek működtetőivel.
 • Ismet - A Perkoi Kapolna kedvenc helyunk. Megtalaltuk.
 • Dolgozik az idő - Sajnos a hid oldalfalai elég rossz állapotban vannak, föleg az egyik fele. Szeretem ezt a rejtekhelyet, jó rejtés.
 • Hol van az ásatás? - Nem készültem rendesen, nem olvastam el a hivatkozásban szereplő cikket, és nem néztem meg annak képeit. Bár a rejteket és benne a geodobozt megtaláltam, az elpusztult középkori templomot, illetve az ásatást nem.
 • Mászott érte gyermek - Magasra emelve, s üvöltötte Megvan. Találtunk benne valamit, amit továbbviszünk, szerintem a Börzsönybe.
 • Gyönyörű idő - Azt hiszem mi vagyunk az elsők akik megtaláltuk, a logfüzet szerint. A bodosi napokat megnyitó Istentisztelet zajlott, így csendben maradtunk.
 • Regi dolog - Sajnos nagyon sok ismeros, barat, vagy annak szeretettje nyugszik itt. Ideje volt ezt is bejelenteni.
 • Zilah 2 - Érdekes, hogy alul üzletek vannak. Tetszett a rejtés is, igaz, hogy csak miután megtaláltam a geodobozt értettem meg a segítő információt.
 • Kabin - A nyugati kilátótól csak pár perc gyenge emelkedőn közelíthető meg a kabin. Itt már érződőtt, hogy román Húsvét van.
 • Hátra arc! - Ilyen kitartassal meg nem kerestem dobozt, negyedik alkalommal próbálkoztam. Most mivel korai órában jöttem nem volt senki, így nyugodtan piszkálhattam a földet, de most sem jött össze, így feladom a keresgélést, de azért követem a rejtekhelyet.
 • Elkallódott - Sajnos ennek a ládának annyi. Vasárnap együtt kerestük az egyik rejtővel, aki ládaellenőrzésbe jött.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Taljánok útja- Esztena-hegység? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Egyéb rejtekhelyekében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.