Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Kossuth-szikla - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Kossuth-szikla

Kossuth-szikla | Hol van ez a hely?

A sípályákhoz való közelsége miatt a láda télen is viszonylag könnyűszerrel megkereshető, bár Hargitafürdőig kocsival eljutni télen a havas, jeges úton, néha nagyon érdekes lehet. (A rejtés óta javult az út állapota).

Amennyiben Hargitafürdőt kocsival közelítjük meg, a Csíkszeredát Székelyudvarhellyel összekötő 13A jelzésű műútról, a N 46° 20,662' E 025° 38,849' pontnál térünk le. A rejtekhelyhez legközelebb parkolási lehetőség a N 46° 23,102' E 025° 38,284' pontnál van. A Csipike sípálya felett levő Válaszút fogadótól N 46° 23,022' E 025° 38,469' indulunk tovább.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A Kossuth sípálya felől a Kossuth szikla felé Kossuth-szikla A nagy hóban való közlekedés helytelen módja A Kossuth-sziklára balról felívelő ösvényen A Kossuth-szikla kilátópontja Visszafelé a Kossuth sípályára Kopáran Szikla 1 Szikla 2. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kossuth-szikla fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kossuth-szikla! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kossuth-szikla közelében?
Bányanyílás Hargitafürdő. Tiltótábla figyelmeztet itt, hogy a bányajáratba belépni tilos. (itt geodobozt is lehet keresni)
Szeles vésze Hargita-hegység. A Hargitafürdőtől délnyugatra húzodó sziklás kráterperem hasonló a Bagolykőhöz, amire szép időben nagyon jó kilátás nyílik, amint a Hargitafürdőre is, valamint a fölötte levő Kossuth-sziklára, a felcsíki falvakra, és a Csíki-havasokra. Széles vésze csodálatos sziklái és panorámája - A tegnapi bemelegítés után, ma újra biciklitúrára indultam. (különleges hely geodobozzal)
Bagoly-kő Hargitafürdő. Megközelítés a Kalibáskő vendéglő elől induló kék hámszög jelzésű túraösvényen, a hosszú gyaloglást kedvelőknek, ami körülbelül 8 km hosszú. Ott van az igazi geodoboz is - A Bagoly-kőnél elrejtett geodoboz nem pezsgőtablettás doboz. (különleges hely geodobozzal)
Csicsói-várszikla. Új geodoboz új rejtekben - Mivel a mai napra nagy hidegeket és viharokat jeleztek előre a hegyvidéken, egy közeli, alacsonyabban fekvő túracélpontot választottunk. (turisztikai látnivaló geodobozzal) Forrás Piricske felé Hargita-hegység. A Csíkszeredából Székelyudvarhelyre vezető útról, a Piricske erdei útra letérve, 300 m után felhagyott házakat találunk. Finom víz - Nagyon finom vize van ennek a forrásnak.
Csikókert andezibánya. Barátok kútja. Csíkszereda felett az erdőben egy forrásnál megálltunk inni, amiről azt mesélte, hogy valamikor két átutazó barátot megöltek ott, azóta Barátok kútjának nevezik a forrást. Kerékpárral a kocsi tetején - Megfogadtam a rejtő ajánlását, és biciklivel mentem a rejtekhelyhez.
Kőgombák Csicsói-Hargita. Kogombak - A Hargita csodalatos helyei! Ezt sem szabad kihagyni. Sziklabástyák Csicsói-Hargita. A Csicsói-Hargita északi kilátópontja és a kőgombák között, látványos sziklabástyákat láthatunk.

Kossuth-szikla románul - in limba romana: Stanca Kossuth Harghita-Bai


Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Kossuth-szikla gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Csak séta - Ezúttal csak sétálni indultunk a sípályák környékén...
 • Megtaláltam, vagyis megtaláltattam - Nos, a dicsőség nem engem illet, hanem a tulajdon jóapámat, ugyanis együtt kerestük a ládát, de ő találta meg elsőként...
 • A szikla még áll, az erdő már sajnos nem - A Kosuth szikla most is csodálatos, csak sajnos az erdő körülötte leégett a múlt nyáron...
 • suru kodben - Sajnos a kilatasban sem gyonyorkodhettem, borus esos ido volt, a helyszin eleg lehangolo a tavalyi tuz utan, remeljuk a termeszet kepes gyogyitani a sebeit...
 • Utólag - Egy jó kis téli séta a tesommal, míg a többiek síeltek a köves pályákon...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kossuth-szikla? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Piricske-forrás
Piricske-forrás
A Csipike sípályán lesétálva balra az erdőben rátaláltunk egy forrásra ami elég óvatosan csordogált.
Balu kalandpark
Balu kalandpark
A hargitafürdői Balu kalandpark másfél hektár területén 105 játékelem és 120 fára épített drótpálya kínál nem mindennapi élményt kicsiknek és nagyoknak.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.