Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Futásfalvi zarándokhely - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Futásfalvi zarándokhely

Futásfalvi zarándokhely | Hol van ez a hely?

A futásfalvi templomban őrzik a Csíksomlyói Boldogasszony mását. A Sarlós Boldogasszony napján a zarándokok bejárják a Kereszt útját, a dombtetőn levő oltárig. Mi ma csak a kilátást és a medvenyomokat csodálhattuk meg...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Oltár Nyomok . * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Futásfalvi zarándokhely fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Futásfalvi zarándokhely! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Futásfalva, 1.13 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Ikafalvától Kézdivásárhelyig Ika vára vagy a csernátoni Csonka torony, e várhoz kötött regék, most látható maradványai. Kardos hegy. Harczijátékok. Fénkő. Szent-Kert, ott levő romok. Csernáton. Templomkastélya. Domokos Tamás és Domokos Domokos sirköve. Póka halma.
Szállás

Szállás Futásfalva - Kovászna vármegye


Keress szállást Futásfalva közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 8.95 km-re levő látnivalókkal: A Henter-tető kőgombái (12 kép).
14714713821100
14714713841961
14714713851102
14714713861963
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Futásfalvi zarándokhely közelében?
Katolikus templom. Szemmosó-kút. Egyik érdekessége a Szemmosó-kút, a nagy víztartály előtt, az erdő szélén felfele induló ösvény mellett. Egy erdekes gyogyforras - Nahat, hogy meg ilyen forras is letezik Felso-Haromszeken, nem is gondoltam volna. (itt geodobozt is lehet keresni)
Felsőtorjai református templom. A libák gágognak, fáznak - Megjött a tél, juhuuuuu, megkezdődött a korcsolyaszezon. Régi kőhíd. IX. Állomás - Ki kellett várni a megfelelő pillanatot, amíg a szomszéd udvarról nem figyelt senki. (turisztikai látnivaló geodobozzal) Zambler János szobor. Fej - Könnyen megtalálható a rejtekhely, mivel közvetlenül az út mellett van, egy tömbház előtti parkocskában. SZNM 5 Csernáton. VIII. Állomás - Télen elég kopár a környék, nem annyira megnyerő, de megvan a maga varázsa. (érdekes hely geoládával) Orszagzaszlo es vilaghaborus emlekmu Csernaton. Sylvester Lajos emléktábla. Újságíró - Lajos bátyám a falu jeles szülöttje. Honfoglalási emlékmű. Magyarok nyílaitól... - Ez is egy majdnem eltéveszthetetlen rejtekhely, mert csak a vak kereső nem találhatja meg. Székelykapu. Tudomásunk szerint a világ legnagyobb székelykapuja Torja község Kézdivásárhely felőli bejáratánál áll.
Szeregető forrás. A Szeregető-forrás vizét valamkor palackozták. Az a bizonyos Pokolvolgy kezdete - Amikor elindultam ujra a Torja vara fele, no meg a kenes aztatok fele, akkor azt mondtam, no lassuk csak ezt a kiszaradt Szeregeto forrast is.
[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Kovászna megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Futásfalvi zarándokhely adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  • Zarandoklat - Haromszeken elek mar egy jo par evtizede de meg Futasfalvan nem volt szerencsem jarni, no most erre is sor kerult...
  • Itt is iroszer nelkul - Kb 500 meterre sikerult megkozelitenem motorral ezt a rejtekhelyet, de elegge ovatosan lehetett odagyalogolni mert sok juh, tehen meg oket orzo 2/4 labu ember/allat tartozkodott a kornyeken...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Futásfalvi zarándokhely? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Ika vára
Ika vára
Ika vára a Nagy- és az Ika-patakok által közrefogott Várbércen áll, egyetlen megmaradt zömtorony henger alakú formájában.
Szentkert
Szentkert
A Bodoki hegység keleti lábánál megbújó Szentkert temploma Székelyföld legkorábbi várfallal övezett egyházi épülete.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3613 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.