Bánsági Szfinx - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Pecinisca Baile Herculane - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Krassó-Szörény megye

Bánsági Szfinx

A bánsági szfinxnek nevezett kőszikla a Herkulesfürdőhöz tartozó terület délnyugati szélén, a Cserna folyó partján, a DN 6 jelzésű műút közelében található. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Bánsági Szfinx rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
26100 Miháld vár. Mehádia a Belaréka-patak völgyében, Orsovától 23 km-re nyugatra, Herkulesfürdőtől 11 km-re északnyugatra fekszik. (rejtekhely geodobozzal) 28323 Fekete-szakadék. 33121 Rosec-vízesés. (rejtekhely geodobozzal) 35749 Római erődítmény. 59786 Nagy-Szviniecsa-csúcs. Nagy-Szviniecsa-csúcs, románul Svinecea (Sviniecea) Mare. 72578 Vízimalmok. Vízimalmok. (rejtekhely geodobozzal) 73014 Falétra Scarisoara felé. (rejtekhely geodobozzal) 73419 Scarisoara temploma. 75548 Robbantott-szikla. A Robbantott-szikla a Cserna folyó jobb partján található, a Iuta-patak beömlésének közelében. 76801 Vízimalmok. Mehadika, 1911 és 1918 között Kismiháld, község a Bánságban, Krassó-Szörény megyében. 90928 Rejtett sziklakapu. 100160 Ramnuta Mare vízesései. 102411 Karrmezők. A karrmező (karrosodás) a vízerózió egyik formája a karszt, azaz a mészkő, dolomit és gipszkőzetekben. 103146 Isten hídja. Az Isten hídja, a legnagyobb természetes híd Romániában, és a második legnagyobb Európában. 107542 Herkules talpa. 110701 Rudina-tisztás. 111269 Ciucevele védett terület. A Ciucevele védett terület, a Cserna-folyó és a Szén pataka között terül el.

Természeti értékek - Krassó-Szörény megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Vasútállomás
Herkulesfürdőtől 8 km-re esik a jellegzetes, monarchia korabeli vasútállomás.
Páfrányos-szoros 3.73 km-re. A Páfrányos-szoros, románul Cheile Feregari, Herkulesfürdőtől délre, a Nagy-Domogléd-csúcstól nyugatra található A feregari, ferigari szó valószínűleg a feriga szóból ered, ami magyarul páfrányt, harasztot jelent.
Nagy-Domogléd-csúcs 5.53 km-re. RH2573 Nagy-Domogléd-csúcs
Kis-Domogléd-csúcs 5.65 km-re. RH2574 Kis-Domogléd-csúcs
Serban barlangja 5.68 km-re. RH3434 Serban barlangja

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.