Moreni település (Dambovita megye) Központ: Moreni.
Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után

Moreni (Dambovita megye) és környéke turisztikai látnivalói

- Kőboglya Leszpez-hegy Bucsecs-hegység 41,21 km-re. Kőboglya - Leszpez-hegy
- Vízesés a Vágy völgyében Bucsecs-hegység 41,55 km-re. A vágy forrása, románul Izvorul Dorului, nevű patak a Vanturis- és a Varful cu dor elnevezésű hegyek oldalaiból ered.
- Ösvény a Bárbes agyarai alatt Bucsecs-hegység 42,28 km-re. A Bárbes agyarai sziklacsoport, románul Coltii lui Barbes, alatt vezet el a piros ponttal jelzett túraút egyik szakasza.
- Peles kastély 42,55 km-re. Brassótól 40 km-re délre, Sinaia üdülőhely hatalmas, romantikus hangulatú parkjának közepén áll Románia leglátványosabb kastélya és legszebb királyi rezidenciája, a Peles-kastély.
- Szent Anna-szikla 43,03 km-re. A Szent Anna szikla az 1400 méteren felépült Alpes-szálló és a Királyi esztena-tisztás felé vezető utak kereszteződésének közelében található.
- Ferenc József-szikla 43,8 km-re. A Ferenc József-szikla 10 perc járásra található a Királyi esztena-tisztástól.
- Marie Thereze-pad Bucsecs-hegység 47,13 km-re. A Marie Thereze-padot Domenico Tramontini olasz kőműves készítette, a olaszországi nagymamája emlékére, pihenőhelyként.
- Babele Cocora-hegy Bucsecs-hegység 47,29 km-re. Babele - Cocora-hegy
- Fenn a volgy felett Nagy Boglya Bucsecs-hegység 47,45 km-re. Ez nem mas, mint Busteni varosa fole magasodo Nagy Boglya sziklatornya.
- Habos-völgy vízesése Bucsecs-hegység 48,34 km-re. Számtalan alkalommal végigmentem a Jepii v.
- Caraiman-vízesés Bucsecs-hegység 48,73 km-re. A kék kereszttel jelzett, Busteniből a Babele-menedékházhoz vezető túraútvonal mentén, a Jepii Mici (Caraiman) völgyében levő patak vize folyamatos esésben van.
- Jepii-völgy vízesései Bucsecs-hegység 48,95 km-re. A Jepii-völgy vízesései
- Ablak-párkány Bucsecs-hegység 49,14 km-re. A Briul Portitei vagy az Ablak-parkany a Bucsecs-hegyseg K-i leszakadasanak egyik erdekes pontja, szikla kapuja.
- Szfinx Babele Bucsecs-hegység 49,21 km-re. Szfinx - Babele
- Kostila-Nagy-párkány Bucsecs-hegység 50,6 km-re. Az aki igazan megszeretne ismerni a Bucsecs sziklavilagat, annak kotelezoszeruen be kell jarnia a Kostila parkanyat is.
- Vaskereszt a Costilán 51,01 km-re. Annak ajánlom ezt a helyet aki nem fél attól, hogy letérjen a turista ösvényről és hatalmas falak tövében, iszonyatosan szép kilátás mellet, egy csendes helyen szeretné élvezni a Bucegi szépségét, nem a Babele és a Sfinx turista forgatagában.
- Hegyes-szírt 51,05 km-re. Ha már vetted a fáradtságot és kiugrottál a Costilla menhelyhez nem éri meg kihagynod a Hegyes Szírtet (Țancul Ascuit), ugyanis a menhely fölött közvetlenül tornyosuló hegyes szikla szirtről még gyönyörűbb kilátás nyílik a Costilla hatalmas sziklafalaira (balról → jobbra): Kis szírt (Țancul Mic), Sasok fal (Peretele Vulturilor), Costila völgy (Valea Coșrilesi), Costila fala (Peretele Coștilei), Sárga völgy (Valea Gălbenelor) Megéri ide kimászni ha már eljöttél a menhelyig.
- Panoráma Sugariilor-völgy Bucsecs-hegység 51,41 km-re. Panoráma Sugariilor-völgy - Bucsecs-hegység
- Panoráma Szarvas-völgy Bucsecs-hegység 52,77 km-re. Panoráma Szarvas-völgy
- Török mecset Bucsecs-hegység 52,78 km-re. Török mecset
- Omul-csúcs Bucsecs-hegység 53,41 km-re. A La-om tetején három bizarr alakú sziklaszál van.
- Ördögmalom-vízesés 53,87 km-re. Ördögmalom-vízesés
- Lépcső-csúcs 54,25 km-re. Lépcső-csúcs
- Vizelde-vízesés 58,56 km-re. A vízesés bio-geológiai rezerváció, travertinen jött létre.
- Muppets gömbkövek Chiojdu 59,71 km-re. A játékvezető nevezte el, nagyon találóan, ezeket a csodálatos formákat Muppetsnek.
- Gredistye-völgy Alsómoécs 60 km-re. A Gredistye-völgy, románul Cheile Gradistei, a törcsvári hágó közelében található, Felső-Moécs település közelében.
- Tamina-vízesés 61,28 km-re. A Nagy-kő-havas csúcsától délre, az Esztena-völgy középső szakaszán, ott ahol a Hasadt-kő éle és a Bánya-bérc gerince a völgyet összeszűkíti, a patak útját egy 70 m magas, középen kettéhasadt mészkőszirt, a Hasadt-kő zárja el.
- Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás 61,37 km-re. Sterp-patak feletti felfüggesztett tisztás
- Réz-híd Csukás-hegység 61,64 km-re. A Réz-híd a Csukás-hegységben található, a Zákány-csúcs közelében.
- Láncoknál Csukás-hegység 61,7 km-re. A Csukás-hegységben, a Zákány-gerincen észak felé haladva, miután átmentünk a Réz-híd alatti kis nyereg-szoroson, egy sodronykötéllel biztosított sziklapárkányra jutunk, melynek a Láncoknál a neve.
- Fehér-patak szurdokvölgy Csukás-hegység 61,87 km-re. A Fehér-patak völgyében egy sötét, vad szurdokot találunk, mely nem igazán jellemző a Csukás-hegységre.
- Kő-havas farka Nagy-kő-havas 62,24 km-re. Kő-havas farkának megközelítése leggyorsabban és legkényelmesebben a Petricsika esztena felől lehetséges.
- Nicolae Ioan-forrás Csukás-hegység 62,48 km-re. A Beri-patak hídjától a Csukás menedékház felé vezető, kék kereszttel jelzett túraútvonalon, a Beri-patak völgyében, egy bővizű forrás tör a felszínre.
- Írott-kő 62,8 km-re. A Nagy-kő-havas hegységben két fő rétegben áll a kréta-konglomérát, s e közé ékelődve találunk egy több száz méter vastagságú mészkő réteget, mely a tetőgerinc alatt vonul végig és az Írott-kőnél bukkan elő.
- Lenföldek tisztása Keresztény-havas 62,8 km-re. Lenföldek tisztása (Poiana Inului) - Keresztény-havas
- Törcsvári kastély 62,95 km-re. A már messziről festői látványt nyújtó, törcsvári várat a brassói polgárok építették a 14-dik század végén.
[ Fel ↑ ]
- Egykori Szász Nemzeti Bank Brassó 73,42 km-re. Egykori Szász Nemzeti Bank, ma irodahelységek - Michael Weiss utca 22 szám, Brassó.
- Jekelius-ház Brassó 73,47 km-re. Jekelius-ház - Republicii utca 17 szám, Brassó.
- Teutsch-ház Brassó 73,5 km-re. Teutsch-ház - Republicii utca 38 szám, Brassó.
- Magyar evangélikus templom Brassó 73,78 km-re. A magyar lutheránus (evangélikus) templom Brassó Bolonya (Blumenau) nevű városrészében áll, a Vasút (Iuliu Maniu, Bahngasse) utca 2 szám alatt.
- Fellegvár Brassó 74,17 km-re. A fellegvár a központtól északra emelkedő domb, a Schlossberg tetején helyezkedik el.
- Szent Márton-templom Brassó 74,45 km-re. A Szent Márton-templomot inkább kápolnaként említik.
- Gespreng-hegy Brassó 75,59 km-re. A Gespreng-hegy közvetlenül az Árvaleány-templom mellett emelkedik, délnyugatra.
- Szent Bertalan-templom Brassó 75,72 km-re. A Szent Bertalan-templom a Gespreng (Fortyogó-hegy) alján áll.
- Szent László-köve Bodzakrasznai-szoros 76,72 km-re. A Szent László-köve Kovászna és Bodza megye határán, az egykori Magyarország és Havasalföld államhatárán, a Bodzakrasznai-szorosban magasodik a szurdokvölgy fölé.
- Lerescu-hágó Fogarasi-havasok 79,73 km-re. Lerescu-hágó, románul Curmatura Lerescu (régebbi térképeken Illerescu).
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Árapatak - Látnivalók Bibarcfalva - Közeli települések: Kisfundáta 56,63 km-re - Felsőmoécs 56,69 km-re.
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.