Hosszúaszó település (Hargita megye) Központ: Csíkszentlélek. Közeli települések: Csíkmindszent 2.06 km-re, Pottyond látnivalói 4.16 km-re, Csíkménaság látnivalói 4.34 km-re, Kotormány 4.38 km-re, Csíkszentlélek látnivalói 4.44 km-re. Hosszúaszó román elnevezése: Hosasau.
Szállás

Szállás Hosszúaszó (Hosasau) - Csíkszentlélek, Hargita


Keress szállást Hosszúaszó közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Hosszúaszó (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Hosszúaszó 0.02 km-re. Hosszúaszó egy kis település, mely Fitódnak a forrásvidékén Hosszúaszónak nevezett patak völgykatlanában húzódik meg. Közigazgatásilag Mindszenthez tartozik, a csíkszeredaiak egyik kedvelt pihenőhelye.
Erzsébet-borvízforrás 0.08 km-re. A hosszúaszói borvíz egy bikarbonátokban gazdag ásványvíz, bor mellé is fel lehet szolgálni. Bírja a szállítást, még dugaszolatlan palackokban sem veszti el a szénsavtartalmát.
Bükk feje 1.21 km-re. Csíkmindszent felől a Hosszúaszóba vezető út közepén, a Bükk feje gerincén állva, nem tudtuk eldönteni, hogy mit mihez tódtak. Fitód falu neve ugyanis, népies magyarázat szerint abból ered, hogy a Hosszúaszóban lakó fiak egyre tovább tódtak, azaz építkeztek.
Xántusz-kápolna 1.62 km-re. A Xántusz-kápolna Fitód és Hosszúaszó települések középútján, a fenyves erdő szélén áll, a Hosszúaszó-patak völgyében. A tatárjárás emlékét idéző kápolnát 1990 májusában építették újra.
Xántusz-kastély romjai 1.79 km-re. A hagyomány szerint Xántusz Keresztes alcsíki királybíró Hosszúaszóban lakott. Egykori kastélyának romja a kápolnával átellenben, a Libidáré dombon található, Fitód és Hosszúaszó települések között félúton.
Monyasd feje 2 km-re. A Monyasd feje nevű domb Menaságújfalu és Hosszúaszó között található, a Monyasd-patak tetejében, a Fiság és Fitód patakok vízválasztóján.
Katolikus templom 2.21 km-re. Csíkmindszent Csíkszeredától 8 km-re fekszik a 123B megyei út mentén, a Nagyrét-patak (vagy Mindszent-patak) völgyében. Egyike a legrégibb csíki falvaknak.
Árnyék oldala 3.23 km-re. Csíkmindszent és Kotormány között egy hegygerinc található, mely kelet-nyugat irányban helyezkedik el. Neve az Árnyék.
Fenyő-tető 3.32 km-re. A Fenyő-tető Csíkszentgyörgy nyugat szélében, Jenőfalva nevű falurészben található, az Áj-patakoktól északra. Legnagyobb magassága 901 m, részben erdővel borított domboldal.
Vasond völgye tanösvény 3.99 km-re. A Vasond völgye tanösvény hossza 7 km. A menetidő 3 óra.
Harangláb 4.03 km-re. A pottyandi harangláb országos műemléki védettséget élvez. A harang 1975 óta nem szólal meg reggelente.
Fenyővize tanösvény 4.07 km-re. A Fenyővize tanösvény hossza: 800 m. A menetidő 1 óra.
[ Fel ↑ ]
Csíkszentléleki 500 éves hársfa 4.13 km-re. Csíkszentlélek község temploma melletti hársfát valószínűleg az 1500-as években ültethették.
Katolikus templom 4.47 km-re. Csíkménaság Csíkszeredától 25 km-re, a 12-es főúttól 12 km-re terül el, a 123C országút mentén, 822 m magasságban.
Aracs-patak völgye 4.57 km-re. Csíkcsomortán keleti határában, az Aracs-patak völgyében, egy tisztás szélén bekerítve áll egy emlékkő.
Harom vára romjai - Csíkzsögöd
Harom vára romjai - Csíkzsögöd
Harom vára a 12-dik század eleje körül épült, és az Erdélyt keletről védelmező várrendszerhez tartozott.
Szépvízi víztároló - Szénás út
Szépvízi víztároló - Szénás út
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Kotormány - Turisztikai látnivalók Döblön - Turisztikai látnivalók Tusnád - Turisztikai látnivalók Réty
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.