Döblön település (Brassó megye) Központ: Bodzavám. Közeli települések: Bodzavám (Vama Buzaului) 7.03 km-re, Kisbodza (Buzaiel) 9.5 km-re, Egrestelep (Acris) 9.65 km-re, Bredét (Bradet) 11.05 km-re, Pürkerec (Purcareni) 12.36 km-re. Döblön román elnevezése: Dalghiu.
Szállás

Szállás Döblön (Dalghiu) - Bodzavám, Brassó


Keress szállást Döblön közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Döblön (Brassó megye) és környéke turisztikai látnivalói

ördög keze-szikla 4.92 km-re. Az ördög keze-szikla
Tészla-tisztás 5.34 km-re. A Tészla és a Dong-havas a Csukás északnyugati részén, elszigetelve magasodnak a környező alacsonyabb hegyhátak fölé. A Tészlának főleg az alsó részét mészkő alkotja.
Kálvária-domb 5.55 km-re. Bodzavám végén régi templom romjai és egy újkori erőd maradványai ismerhetők fel. A Kálvária körül újkori sáncok láthatóak a harmadik katonai felmérés térképszelvényén.
Kis-Üvöltő-patak vízesése 5.62 km-re. A Bodzavámról kifele vezető úton a vámház romjait elhagyva az a völgyben jobbra felefele haladunk. Megcsodáljuk a Nagy-üvöltőt és a mészkőalakzatokat, majd továbbmegyünk  és a következő letérőnél balra tartva elérjük a kis vízesést.
Csukás-csúcs 5.66 km-re. A Csukás a Keleti Kárpátok déli hegységcsoportjának, a Kárpát kanyarnak a tagja, különös alakú sziklákkal, látványos kőgombákkal.
Rakodó források újratöltve 5.72 km-re. E források kristály hullámai esésükben habbá törődve számtalan apró zuhatagban, zeneszerű csörgedezéssel rohannak le a meredélyes szirtlapon, azt napsugarakban ragyogó kristály tükörré változtatva át..
Rakodó források 5.73 km-re. Bodzavám déli végétől egy földút halad a Nagy-Bodza-patak mentén. A faluból kiérve egy útelágazáshoz érünk, ahonnan a jobb oldali út a Súgó-patak (vagy Malom-patak) völgyén megy felfele.
Tészla-nyereg 5.75 km-re. Tészla-nyereg
Duduj-kő 5.79 km-re. Duduj-kő
Erőd 6.04 km-re. A jól látható tüzérségi erőd mellett további hét kisebb sánc, katonai barakk helye található a területen. Ezek felkeresése egy egész napot is igénybe vehet.
Nicolae Ioan-forrás 8.24 km-re. A Beri-patak hídjától a Csukás menedékház felé vezető, kék kereszttel jelzett túraútvonalon, a Beri-patak völgyében, egy bővizű forrás tör a felszínre. Valamikor Hármas-forrásnak nevezték, de ma már csak két csövön keresztül folyik.
Esztena-nyereg 8.84 km-re. Esztena-nyereg
[ Fel ↑ ]
Keresztút 9.17 km-re. A Vörös-havas a Csukás masszívumban talalható, a Csukás-hegység és a Gropsoare-Zákány hegységgel  egyetemben, közöttük.
Bölényrezervátum 9.35 km-re. Románia negyedik bölényrezervátumát hozták létre a Brassó megyei Bodzavámon.
Láncoknál 10.95 km-re. A Csukás-hegységben, a Zákány-gerincen észak felé haladva, miután átmentünk a Réz-híd alatti kis nyereg-szoroson, egy sodronykötéllel biztosított sziklapárkányra jutunk, melynek a Láncoknál a neve.
Ördög Keze-szikla novemberben - Csukás-hegység
Ördög Keze-szikla novemberben - Csukás-hegység
Nagy-Tigáj, Csukás-csúcs - Csukás-hegység
Nagy-Tigáj, Csukás-csúcs - Csukás-hegység
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Coltu de Jos - Turisztikai látnivalók Ruseni - Turisztikai látnivalók Partestii de Sus - Turisztikai látnivalók Huisurez
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.