Gyimesközéplok település (Hargita megye) Központ: Farkaspalló. Közeli települések: Bükkhavaspataka (Poiana Fagului) 5.76 km-re, Barackospatak (Baratcos) 6.75 km-re, Hidegség (Valea Rece) 7.97 km-re, Rachitis 7.98 km-re, Balánbánya (Balan) 10.11 km-re. Gyimesközéplok román elnevezése: Puntea Lupului.
Szállás

Szállás Gyimesközéplok (Puntea Lupului) - Farkaspalló, Hargita


Keress szállást Gyimesközéplok közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Gyimesközéplok (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Gyimesi jegenyefenyők 3.12 km-re. A Gyimesek egyik kevésbé ismert látványossága a két, óriás méretű jegenyefenyő. Magasságuk 42 m, átmérőjük mellmagasságban 110 cm, illetve 130 cm, becsült életkoruk 200-250 év.
Ilia-tető 3.35 km-re. Háromkúton, a Kis-Békás jobb oldali mellékágán lejártuk az egykori utat, melyen az öreg csángók Gyimesbe jártak át.
Szent Péter és Pál kápolna 4.55 km-re. A Szent Péter és Pál katolikus kápolnát legkönnyebben Bükkhavaspatakáról lehet megközelíteni, a Nagysarok-patak szádától indulva, a Jávárdi-hegy felé.
Bagolykő 4.56 km-re. A Bagolykő megközelítése a gyimesközéploki Hidegségről indulva lehetséges, Bükkhavas patakából a Nagysarok-patak szádától indulva a Jávárdi-hegy fele. Útba ejtjük a Szent Péter-kápolnát, ahonnan már látszik is a fenyvesből jól kiemelkedő Bagolykő.
Szakadát-mező Keleti rész 4.7 km-re. A Szakadát-mező Hargita megyéhez tartozó keleti része a Rejtek-patak forrásvidékétől keletre és északkeletre található. A Jávárdi-tető, Nagysarok-, Tarvész-, és Rejtek-csúcsok között helyezkedik el.
Szakadát-mező Nyugati rész 4.72 km-re. A Szakadát-mező Neamt megyéhez tartozó nyugati része a Rejtek-patak forrásvidékétől keletre és északkeletre található. A Jávárdi-tető, Nagysarok-, Tarvész-, és Rejtek-csúcsok között helyezkedik el.
Rejtek-csúcs 4.81 km-re. A játszóterünkre utaló helynév különleges varázzsal bír számunkra, emblematikus jelentőségű. Régóta tervezzük ide a rejtést, a hely pontos azonosítása is időt vett igénybe.
Kígyófej-szikla 5.21 km-re. A Kígyófej-szikla a Rejtek-csúcs közelében, attól 400 méterre délnyugatra, a Rejtek-patak forrásvidékén, annak medrében található. Egy óriáskígyó fejéhez, kitátott szájához hasonlít a víz melletti szikla, már csak a nyelvét kell hozzáképzelni.
Kóta köve 5.29 km-re. Jávárdipataka Gyimesközéplok Hidegség nevű falurészének egy utcája. A Jávárdi patakának északi részén húzódó hegyén, közel a kápolnához található a Kóta köve.
Jávárdi-tető 5.56 km-re. A legmagasabb pontján fenyvessel borított, 1444 m magas Jávárdi-tető a Jávárdi-patak völgye fölé magasodik. Útban a csúcs felé látványos sziklaalakzatokat tudunk megfigyelni.
Háromkút-forrás 5.81 km-re. Erről a csodálatos 3 forrásról kapta nevét a völgyben elterülő település. A Hagymás hegység keleti lábánál patakként kitörő víz több ágra szakadva, dús, zöld mohában gazdag szigeteket alakít ki.
Jávárdi völgye 6.18 km-re. Jávárdipataka település házcsoportjai 3 km hosszúságban sorakoznak az azonos nevű patak mentén. Legismertebb látványossága a 7 m magas Zúgó-vízesés.
[ Fel ↑ ]
Tárnicsmező a Lik-puszta felett 6.5 km-re. Terkő irányából, mielőtt kimásznánk az Öcsémre, érdemes egy pihenőt tartani.
Sziklataréj 6.53 km-re. Terkő és az Öcsém között, a piros sávval jelzett turista úton haladva, a gerincen pár érdekes sziklaalakzatot pillantunk meg.
Terkő-nyereg 6.72 km-re. A Terkő-nyereg fontos turisztikai csomópont.
Szent Péter-kápolna, Kóta köve - Jávárdi
Szent Péter-kápolna, Kóta köve - Jávárdi
Bagolykő, Szent László nyomai - Jávárdi
Bagolykő, Szent László nyomai - Jávárdi
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Lisznyópatak - Turisztikai látnivalók Manastirea Suzana - Turisztikai látnivalók Sepsibesenyő - Turisztikai látnivalók Habud
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.