Székelyszentlélek település (Hargita megye) Központ: Farkaslaka. Közeli települések: Bogárfalva (Bulgareni) 0.76 km-re, Farkaslaka (Lupeni) 1.87 km-re, Nyikómalomfalva (Morareni) 2.03 km-re, Ülke (Ulcani) 2.99 km-re, Kecsetkisfalud (Satu Mic) 3.57 km-re. Székelyszentlélek román elnevezése: Bisericani. Egyéb neve: Szentlélek.
Szállás

Szállás Székelyszentlélek (Bisericani) - Farkaslaka, Hargita


Keress szállást Székelyszentlélek közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Székelyszentlélek (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Katolikus templom 1.03 km-re. Székelyszentlélek neve a Szentlélek tiszteletére szentelt templomáról tanúskodik. Vannak, akik a templom építésének idejét a XIII.
Tamási Áron sírja 1.91 km-re. Farkaslaka a Felső-Nyikó völgyében, a Nyikó mindkét partján, a Gordon-tető aljában települt, a térség legjelentősebb települése. A szomszédos Szentlélektől több mint száz éve vált el, jelenleg nyolc falu községközpontja.
Tau 1.94 km-re. A Tau a görög ábécé 19-dik, a héber ábécének pedig az utolsó betűje. Az írásbeliség kialakulásával a személyt, illetve nevét helyettesítő írásjel lett.
Katolikus templom 2.41 km-re. Nyikómalomfalva közepes nagyságu település az egykori Udvarhely vármegye területén, a Fehér-Nyikó völgyében található. Egyetlen település a Nyikó mentén, amely az idők folyamán felvette a rajta átfolyó patak nevét, így lett Nyikómalomfalva.
Anyósmentes övezet 2.55 km-re. A Csere-negyed Farkaslaka legújabb falurésze, inkább fiatalok lakják, akik egymás között anyósmentes övezetnek becézik a lakhelyüket. Az elmúlt két évben kiépítették itt az ivóvíz- és szennyvízrendszert, nemrég pedig térkővel borították a negyed utcáit.
Mária-szobor 2.93 km-re. A Gordon-hegy oldalában, egy külön magaslaton, fából faragott Mária-szobor áll.
Gordon-hegy 2.98 km-re. Aki Székelyudvarhelyről Farkaslaka irányába utazik, feljut a Baknya-tetőre, ahol egy nagy kereszt arra figyelmeztet, hogy itt érdemes megállni és körülnézni. Innen belátni a Nyikó mente egy részét, a völgybe települt Malomfalvát, Farkaslakát, a Bogárfalvával összenőtt Székelyszentléleket.
Református templom 3.74 km-re. A múlt századtól két falu, Kecsed és Kisfalud, egy község Kecsedkisfalud néven.
Orbán Balázs mellszobra 4.04 km-re. A Székelylengyelfalván született Orbán Balázs író, történész, természetrajzi, néprajzi, és művészettörténeti kutató, a Székelyföld leírása szerzője. A legnagyobb székely névvel kitüntetett Orbán Balázs köztéri mellszobra a katolikus templomtól északkeletre, a művelődési ház melletti téren található.
Katolikus templom 4.06 km-re. Székelylengyelfalva temploma 1500-ban épült, amint egy 1776 május 9-én kelt összeírás megállapítja. Ugyanezen forrás szerint 1629-ben a templom boltozatát deszkamennyezettel váltják fel, mely deszkamennyezetről megörökített felirat tanúskodik: Hoc opus factum in anno 1629, tempore Gabrielis Bethlen.
[ Fel ↑ ]
Kalonda-tető
Kalonda-tető 6.61 km-re
Kadicsfalvi Rez üregei
Kadicsfalvi Rez üregei 7.49 km-re
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Újsinka - Turisztikai látnivalók Copaceni - Turisztikai látnivalók Ciocanu - Turisztikai látnivalók Crangurile de Sus
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.