Fehéregyháza település (Maros megye) Központ: Fehéregyháza. Közeli települések: Sárpataki út (Valea Albestiului) 2.61 km-re, Alsóbún (Topa) 2.99 km-re, Szőlőskert (Viilor) 3.19 km-re, Sárpatakivölgy (Valea Sapartocului) 3.53 km-re, Bún (Boiu) 3.57 km-re. Fehéregyháza román elnevezése: Albesti. Német neve: Weißkirch bei Schäßburg.
Szállás

Szállás Fehéregyháza (Albesti) - Maros


Keress szállást Fehéregyháza közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Fehéregyháza (Maros megye) és környéke turisztikai látnivalói

Kapuzáb 0.39 km-re. A kapuzáb a falu végét jelezte a székely falvakban. Állítólag Petőfi a fehéregyházi kapuzáb mellől nézte a csatát, az ötvenes években az Ispánkuthoz került, majd a Sárpatak hídja mellé.
Petőfi Sándor múzeum 0.99 km-re. Fehéregyháza Petőfi Sándor és a magyar szabadságharc egyik legfontosabb emlékhelye. A költő itt esett el 1849 julius 31-én.
Bethlen-várkastély 2.05 km-re. A négy saroktornyos, valaha külső falakkal és sarokbástyákkal megépített várkastély romjait a Küküllőközi dombvidék területén, a mai Bún község központjától délre, 1,5 km-re, a Nagy-Küküllő egykori kanyarulatában találjuk.
Fehéregyháza vára 2.37 km-re. Fehéregyházától 3 km-re délre lévő 400 m magas hegyen középkori vár nyomai találhatók. Itt először az őskorban vagy a dák korszakban építettek ki egy erődítményt, amelynek a középkori ujrafelhasználásakor körben egy földsáncot alakították ki.
Skariatin emlékmű 2.69 km-re. 1849 július 31-én, a segesvári csatában ütközött meg Bem József főserege az oroszokkal. Ebben a csatában esett el (tűnt el) Petőfi Sándor, Fehéregyháza közelében.
Ispán-kút 2.93 km-re. 1849 július 31-én itt állt fel Bem József főserege. A segesvári csata délelőtt 11-kor indult magyar ágyúzással.
Vila Franka Segesvár 4.15 km-re. A segesvári vár falain belül található középkori várnegyed a Világörökség részét képezi. Középkori hangulatú, zegzugos utcák, régi házak egészítik ki a vár megmaradt tornyait, bástyáit.
Református templom 4.41 km-re. Református templom - Segesvár
Kellner-ház 4.76 km-re. Kellner-ház - Segesvár
Polgármesteri hivatal 4.81 km-re. A segesvári polgármesteri hivatal épületét, a régi Nagy-Küküllő vármegye palotáját, az egykori domonkos kolostor szerzetesi lakhelyeinek helyére építették. Ezzel az alkalommal lebontották a kádárok tornyát is.
Kovács-torony 4.84 km-re. A Kovácsok tornyát 1631-ben építették, a régi Borbélyok tornyának helyén, szerepe a Kolostortemplom védelme volt. 1676-ban leégett, majd újjáépítik.
Szent József katolikus templom 4.84 km-re. A segesvári Szent József római katolikus templom 1896-ban épült, a lebontott domonkos apácák templomának helyén. A katedrális 1983-ban leégett, majd újraépítették 1984-ben, neoklasszikus és eklektikus stílusban.
[ Fel ↑ ]
Kolping-ház 4.85 km-re. Kolping-ház Segesvár.
Tölgyeshát-gerinc kilátó 4.86 km-re. A Tölgyeshát-gerinc (Tölgyerdő háta, németül Eichenrücken, Eichrücken, románul Lunca Postei) Segesvár déli szélén emelkedik a város fölé.
György Krauss-ház 4.86 km-re. Ebben a házban lakott Krauss György (1607-1679), Segesvár krónikása és történésze, a XVII-dik századi Erdély történelmének szerzője.
Rák tava - Nagygalambfalva
Rák tava - Nagygalambfalva
A Rák tava Nagygalambfalvától 2 km-re északra található, 600 m magasságban.
Budvár üregei - Székelyudvarhely
Budvár üregei - Székelyudvarhely
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Réten - Turisztikai látnivalók Jupanesti - Turisztikai látnivalók Görgénykakucs - Turisztikai látnivalók Volkány
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.