Óbéb település (Temes megye) Központ: Óbéb. Közeli települések: Pusztakeresztúr (Cherestur) 6.25 km-re, Porgány (Pordeanu) 8.16 km-re, Bolgártelep (Colonia Bulgara) 9.18 km-re, Keglevichháza (Cheglevici) 11.23 km-re, Valkány (Valcani) 15.81 km-re. Óbéb román elnevezése: Beba Veche. Német neve: Altbeba.
Szállás

Szállás Óbéb (Beba Veche) - Temes


Keress szállást Óbéb közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Óbéb (Temes megye) és környéke turisztikai látnivalói

Téry Ödön szobor 0.32 km-re. Téry Ödön egy kis alföldi faluban, Óbében látta meg a napvilágot 1856 július 4-én. Jeles turistaelődünkről tudni illik, hogy tevékenysége nagyrészt a Tátra hegységre terjedt ki, melynek kiváló ismerője volt.
Lombkorona-sétány 14.89 km-re. A Lombkorona-sétány Makón, a Maros jobb oldalán található, 191 m hosszú és 10 m magassságban helyezkedik el, a pedig torony 18 m magas. A magasból csodálhatjuk meg a Maros-parti ártéri környezetet és annak élővilágát, majd lecsúszhatunk a Kárpát-medence leghosszabb száraz szárazföldi csúzdáján.
Sóhajok hídja 18.29 km-re. A szegedi Sóhajok hídja, melyet velencei mintára építettek, a Széchenyi téren található, a Városháza és a Bérpalota között átjáróként használatos. 1883-ban épült, Ferenc József császár tiszteletére, az uralkodó ugyanis a Bérpalotában szállt meg, és ezen az átjárón mehetett át a Városházába.
Bartók Béla szülőháza 24.63 km-re. Nagyszentmiklós szülöttjének, a világhírű zeneszerző Bartók Béla szülőházának helyén álló épület falán egy kétnyelvű emléktábla hirdeti a helyszín fontosságát. A város életében élő hagyomány a Bartók kultusz, 2002 óta.
Nákó-kastély 25.82 km-re. A nagyszentmiklósi Nákó kastélyban, a Pro Bartók Társaság rendszeresen szervez koncerteket, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kara és a Temesvári Nyugat Egyetem Zenei Fakultása közreműködésével, évente 3-4 alkalommal.
Lipthay-kastély 40.42 km-re. A Lipthay-kastély Temesvár felől Nagyszentmiklós felé utazva, a Lórántfalván található, nem messze az 1785-ben épült római katolikus templomtól. A kastély főbejárata az országúttal párhuzamos utcára nyílik.
Halastavak 47.63 km-re. Halastavak - Zsombolya
Csatád 48.05 km-re. Csatád a román-szerb határ közelében fekszik. Sváb néprajzi központ, bár svábok már csak kevesen vannak itt.
Maderspach Ferenc sírhelye 48.56 km-re. Zsombolya központjából, a Szent Flórián szobortól indulva, a Polgármesteri Hivatal és a Stefan Jäger Múzeum előtt elhaladva jutunk el a városi temetőhöz, melynek körülbelül mértani középpontjában helyezkedik el a derékbatört oszlop alakú síremlék.
Csekonics Jozsef mellszobra Zsombolya 50.28 km-re. Csekonics Jozsef mellszobra Zsombolya
Nagyporond megfigyelő 54.16 km-re. Nagyporond megfigyelő
Libus András madárles 55.4 km-re. Libus András madárles
[ Fel ↑ ]
Bezdini kolostor 55.92 km-re. Aradról a Perjámos felé vezet[ 682-es megyei úton Munár falu határáig, ahol jobbra tér egy keskeny aszfaltcsík.
Kálváriadomb 59.11 km-re. A Temesvár felől Nagyszentmiklós felé utazva, Billédtől körülbelül 2 kilométerre, a jobb oldalon emelkedik a Kálváriadomb.
48-as Honvéd sírhely 59.45 km-re. Az E70-es nemzetközi út Temesvárról Zsombolyára vezető szakaszán, a Gyertyámos központjában a 693-as megyei útra kanyarodva jutunk el a köztemetőig, melynek a bejárattal átellenes határa mentén, közvetlenül egy tó közelében található a sírhely.
Valeaga-barlang - Aninai-hegység
Valeaga-barlang - Aninai-hegység
Krassófő vára - Aninai-hegység
Krassófő vára - Aninai-hegység
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Pusztakeresztúr - Turisztikai látnivalók Valkány - Turisztikai látnivalók Porgány - Turisztikai látnivalók Bolgártelep
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.