Óbéb település (Temes megye) Központ: Óbéb. Óbéb román elnevezése: Beba Veche. Német neve: Altbeba.
Regisztráció --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Óbéb (Temes megye) és környéke turisztikai látnivalói

Indiai platánfa Mezőhegyes 44,97 km-re
Magyarország talán legnagyobb platánfája, egy indiai eredetű platánfa (Platanus Occidentalis), a mezőhegyesi ménesbirtok udvarán áll, a több mint kétszáz éves fa 4,8 m kerületű és 35 m magas.

Nagyszéksósi Bivalyrezervátum Mórahalom 28,48 km-re
Az egész évben ingyenesen látogatható Bivalyrezervátum Mórahalom hetedik körzetében, a Nagyszéksós-tónál található.

Boszorkánysziget Szeged 16,93 km-re
A Boszorkánysziget a Tisza és a szegedi Alsóváros közötti erdős terület, nem igazi sziget, kis jóindulattal félsziget, melyet megkerül a Tisza.

Maderspach Ferenc sírhelye Zsombolya 48,56 km-re
Zsombolya központjából, a Szent Flórián szobortól indulva, a Polgármesteri Hivatal és a Stefan Jäger Múzeum előtt elhaladva jutunk el a városi temetőhöz, melynek körülbelül mértani középpontjában helyezkedik el a derékbatört oszlop alakú síremlék.

Lombkorona-sétány Makó 14,89 km-re
A Lombkorona-sétány Makón, a Maros jobb oldalán található, 191 m hosszú és 10 m magassságban helyezkedik el, a pedig torony 18 m magas.

Öreg téglahíd Földeák 26,39 km-re
Földeák öreg téglahídja a település északi szélén, a falu horgásztava mellett, a Bacsó Béla utca végén található, és a Száraz-ér fölött ível át.

Bartók Béla szülőháza Nagyszentmiklós 24,63 km-re
Nagyszentmiklós szülöttjének, a világhírű zeneszerző Bartók Béla szülőházának helyén álló épület falán egy kétnyelvű emléktábla hirdeti a helyszín fontosságát.

Szent Gellért püspök szobra Nagycsanád 21,95 km-re
Szent Gellért püspök egészalakos szobra Nagycsanádon, a római katolikus templom előtt áll, a 6-os főút mellett - Huber József szobrász alkotása, 1815-ben állították fel.

Nákó-kastély Nagyszentmiklós 25,82 km-re
A nagyszentmiklósi Nákó kastélyban, a Pro Bartók Társaság rendszeresen szervez koncerteket, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kara és a Temesvári Nyugat Egyetem Zenei Fakultása közreműködésével, évente 3-4 alkalommal.

Csatád 48,05 km-re
Csatád a román-szerb határ közelében fekszik.

Lipthay-kastély Lórántfalva 40,42 km-re
A Lipthay-kastély Temesvár felől Nagyszentmiklós felé utazva, a Lórántfalván található, nem messze az 1785-ben épült római katolikus templomtól.

Sóhajok hídja Szeged 18,29 km-re
A szegedi Sóhajok hídja, melyet velencei mintára építettek, a Széchenyi téren található, a Városháza és a Bérpalota között átjáróként használatos.

Szélmalom Kiskundorozsma 24,55 km-re
A dorozsmai szélmalom Kiskundorozsmán, a Szegedtől északnyugatra található városrészen található - 1821-ben építette Czékus Andor.

Szerelmesek kapuja Kőfal Hódmezővásárhely 31,5 km-re
A 3006 m hosszú hódmezővásárhelyi árvédelmi fal, vagy Kőfal, városképi jelentőségű műemlék, a várost körülvevő árvédelmi töltés - egyedülálló alföldi látnivaló, 1958 óta védelem alatt áll.

Téry Ödön szobor Óbéb 0,32 km-re
Téry Ödön egy kis alföldi faluban, Óbében született, 1856 július 4-én.

[ Fel ↑ ]

Borzák-malom Nagyvarjas 68,8 km-re. A Borzák-malom, ma ipartörténeti múzeum és közösségi tér, a Nagyiratos községhez tartozó Nagyvarjas faluban található, a 59-60 szám alatt.

48-as Honvéd sírhely Gyergyámos 59,45 km-re. Az E70-es nemzetközi út Temesvárról Zsombolyára vezető szakaszán, a Gyertyámos központjában a 693-as megyei útra kanyarodva jutunk el a köztemetőig, melynek a bejárattal átellenes határa mentén, közvetlenül egy tó közelében található a sírhely.

Károlyi-Berchtold-kastély Árpádhalom 57,35 km-re. A klasszicizáló, eklektikus stílusú Károlyi-Berchtold-kastélyt 1897-98-ban építtette gróf Berchtold Lipótné, Károlyi Alajos lánya, Ferdinanda.

Bezdini kolostor Maros Ártéri Természetvédelmi Terület 55,92 km-re. Aradról a Perjámos felé vezető 682-es megyei úton Munár falu határáig, ahol jobbra tér egy keskeny aszfaltcsík, a letérőtől számítva 4 kilométer a kolostorig.

Pontonhíd Csongrád 66,73 km-re. A csongrádi úgynevezett fahíd Csongrád város északi részén található, a Gőzhajó utca végén - a Mámai-réti és nagyréti mezőgazdasági területeket köti össze a várossal.

Kálváriadomb Billéd 59,11 km-re. A Temesvár felől Nagyszentmiklós felé utazva, Billédtől körülbelül 2 kilométerre, a jobb oldalon emelkedik a Kálváriadomb.

Középkori földvár Temeskenéz 59,7 km-re. A valószínűleg 13-14-dik századi földvár 2,25 km-re nyugat-délnyugatra található a temeskenézi ortodox templomtól.

Beliczey-kastély Csabaszabadi 69,53 km-re. Beliczey József egykori Békés megyei főispán kastélya 1870 körül épült - oszlopos portikuszú, klasszicizáló épület, melyet 1910 körül eklektikus-szecessziós, egytornyos villává bővítettek ki.

Feneketlen-tó Battonya 52,24 km-re. A Feneketlen-tó Mezőhegyes és Battonya között, a 48-as erdő szélén található, a talajvízzel feltelt krátere az 1961 december 29-én bekövetkezett gázkitörés eredménye.

Temeskenézi mocsarak 61,03 km-re. A temeskenézi mocsarak természetvédelmi terület, madárparadicsom - Temeskenéz és Baracháza között terül el.

Vukovics Sebő sírhelye Berekszó 69,06 km-re. Az E70-es nemzetközi út Temesvárról Zsombolyára vezető szakaszán, a falu területén 90 fokos kanyart ír le.

[ Fel ↑ ]
© 2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.