Kakasd település (Tolna vármegye) Közeli látnivalók: Faluház Kakasd, Szent Anna-kápolna Kakasd, Világháborús emlékmű Kakasd, Ulmi tutaj Kakasd, Szent Mihály arkangyal templom Kakasd, Sötétvölgyi kilátó Szekszárd, Sötétvölgy Szabadidőközpont Szekszárd, Sötétvölgyi tanösvény Szekszárd.
Bejelentkezés --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Kakasd (Tolna vármegye) és környéke turisztikai látnivalói

Sötétvölgyi-kilátó Kakasd. A Sötétvölgyi-kilátó, másnéven Várhegyi-kilátótorony Szekszárdtól nyugatra, a Kakasd melletti 205 m magas Vár-hegy oldalában áll - a népszerű túracélpontot 2003-ban építették.
Szent Gaál-kastély Zomba. A Szent Gaál-kastély, eredeti nevén Zomba-Szentgál-Dőry-Pejacsevich-Komlósi kúria, Szekszárd és Zomba település között, Szentgálszőlőhegyen található.
Kálvária-kilátó Szekszárd. A szekszárdi Szőlő- vagy Kálvária-kilátó a város címerének jelképeiből, szőlő- és kalászmotívumokból létrehozott kompozíció.
Eszterpusztai templomrom Cikó. Az Eszterpusztai templomrom Cikó község külterületén, Cikótól délre, Ófalutól keletre, az egykori Ösztör (Eszter) nevű település helyén áll.
Rékavár Mecseknádasd. Nádasd elfelejtett vára, a Rékavár (Rákvár) a feltételezések szerint a 13-dik században épült, majd valamikor később tűz pusztította el.
Kasztói Őstölgyes Bogyiszló. Az Őstölgyes hatalmas, néha 5 m törzskerületű, több száz éves tölgyeivel 87 hektáron terül el, Bogyiszló és a Duna között.
Óbányai-völgy Kelet-Mecsek. Az Óbányai-völgy a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzetben található, Óbánya és Kisújbánya között húzódik.
Püspökszentlászlói Arborétum Kelet-Mecsek. Püspökszentlászló kastélyának környezetét már az 1797-es felépítés után parkosították, az arborétum mai formáját Hetyey Sámuel püspök létesítette.
Máré-vár Magyaregregy. A hajdani középkori lovagvár, Máré-vár vagy a Magyaregregyi vár, a Mecsek egyik kis hegycsúcsán áll.
Leány-kő Magyaregregy. A Leány-kő Magyaregregytől nyugatra található, a Kisvaszari-vízfolyás felső, Vágyom-völgynek nevezett részében.
Fekete nyár Gemenc. A 38 m magas fekete nyár (Móricz-Duna, Gemenci-erdő, Bács-Kiskun vármegye) Magyarország legnagyobb törzskörméretű fája, kerülete 12 m.
Pincefalu Nemesnádudvar. Nemesnádudvar (Nadwar) lakói sváb származásúak, a település pincesorain szorosan egymás mellett elhelyezkedő fehér kis présházak magukon viselik a sváb építészeti kultúra jegyeit.
Erzsébet Nagy Szálloda Paks. 1844-ben épült a reformkor építkezési hullámában klasszicista stílusban, és Paks emblematikus történelmi épülete lett.
Ágnes-vízesés Nyugat-Mecsek. Az Ágnes-vízesés a Mecsek legnagyobb vízesése, igaz a patak vize csak másfél-kétméteres magasságból zuhan alá egy mésztufaküszöbön.
Geodéziai mérőtorony Ólom-hegy. A 173 m tengerszint feletti magasságával, az Illancs homokhátságán, Rém községtől északra található Ólom-hegy Bács-Kiskun megye és a Duna-Tisza köze legmagasabb pontja.
Tettyei mésztufabarlang Pécs. A Tettyei mésztufa-barlang, egyedülálló geológiai képződmény, Pécsett található.
Mecseki turista pantheon Nyugat-Mecsek. A Baranya megyei természetjárók panteonja a Közép-Mecsekben található, a Büdös-kúti kulcsosház mögött, a Feri-forrással szemben.
Kilátó Kis-Tubes Nyugat-Mecsek. A Kis-Tubes 577 méteren található kilátóterasza 1959-ben épült, tetejéről pompás panoráma nyílik a hegyláb alatti Pécsre.
Balázs-hegyi kilátó Nyugat-Mecsek. A 320 méteren található Balázs-hegyi kilátóból gyönyörű kilátás nyílik a Pécsi-tóra és a Nyugat-Mecsek erdős hegyvonulataira.
Jakab-hegyi kilátó Nyugat-Mecsek. A Jakab-hegy a Nyugat-Mecsek egyik népszerű kirándulóhelye, magassága 592 m, a tetején pálos kolostorrom és toronykilátó.
Házikó a fa tetején Jakab-hegy. A Jakab-hegy tetején, a csúcstól délkeletre légvonalban mintegy 500 m-re, egy fára épített házikó Császár Péter munkája, egy failak.
Fehér fűz Kölked. A 25 m magas fehér fűz (Duna-Dráva Nemzeti Park, Kölked, Baranya vármegye) 11,2 m kerületű, 130 cm magasságban két törzsre oszlik.
Vodica-Máriakert kegyhely Hercegszántó. A Máriakertet 1838-ban szentelték fel és nyilvánították zarándokhellyé, Vodica vizéhez több csodás gyógyulás kötődik, a kápolna 1877-79 között épült.
Várkastély Siklós. A siklósi vár Magyarország egy fontos történelmi nevezetessége, erődjének falait 1260 körül rakták le, az első írásos emlék 1294-ből való.
Zselici Csillagpark és kilátó Zselickisfalud. A Csillagpark a Zselici Tájvédelmi Körzet területén található, 2009-ben elnyerte a Nemzetközi Csillagoségbolt-park címet.
Dinó park Orgovány. Az orgoványi homokdűnék között dinó parkot hoztak létre, élethű, mozgó, és hangot adó dinoszauruszokkal.
Képes-fa Libickozma. A Képes-fa Libickozmától délnyugatra áll, a faluhoz tartozó Kopárpuszta tanya felé vezető úton, az odvában elhelyezett Szűz Mária-kép előtt gyakran imádkoznak a helybeliek.
Xantus János Gömbkilátó és Magasösvény Balatonboglár. A Gömbkilátó, eredetileg a magyar alumíniumipar, ma Balatonboglár város jelképe, a 165 m magas, vulkanikus eredetű Várdomb csúcsán áll.
Somlyó-hegyi kilátó Alsóörs. A 228 m magas Somlyó-hegy tetején álló, rossz állapotba került kilátót 2015-ben Alsóörs alapoktól újjáépítette.
Fekete nyár Drávakeresztúr. Ez a fekete nyár (Drávakeresztúr, Baranya vármegye) jelenleg Magyarország második legnagyobb egytörzsű fája, kerülete 11 m, belsejében hatalmas odú van.
Palánkvár Fonyód. A fonyódi középkori palánkvár, másik nevén Fácános vár, maradványa a Balaton déli partján, Fonyód város keleti részében található.
Wéber Ede kilátótorony Helvécia. A Wéber Ede nevét viselő, Köncsög tanyai kilátó egyéni kezdeményezéssel, pályázati úton megvalósult pihenőhely, Helvéciától nyugatra.
Bagolykő-Róka-szikla Ábrahámhegy. A Bagolykő-Róka-szikla, természetes kilátóhely, Ábrahámhegy község nyugati szélén található.
Hunyady-kastély Kéthely. Az egykori Hunyadi birtok és a barokk stílusban megépített, jelenleg műemlék Hunyady-kastély Sáripusztán található, Kéthely külterületén.
Bagolyvár Helvécia. A Bagolyvárat (Wéber-kastélyt) Helvécia település névadója, Wéber Ede svájci származású tanár építette 1905-ben, szőlőbirtokának központjaként, az építész Székely Ödön volt.
Szőlőhegyi kápolna Kéthely. A szőlőhegyi Istenanya kápolna 1870-ben épült fel, közadakozásból, egy már a 15-dik században létezett, de a török megszállás alatt megsemmisült kéthelyi Szűz Mária-kápolna helyett.
Tethys-alagút Veszprém. A Tethys-alagút Veszprémben, a Szent István-völgyhíd közelében és attól délkeletre, a Harmat utca és a Séd-patak között helyezkedik el.
Kocka-kő Pákozdi ingókövek. A Pákozdi Ingókövek természetvédelmi terület a Velencei-hegységben, Pákozd községtől északra található.
Panoráma-kilátó Kopasz-hegy Mindszentkálla. Mindszentkálla fölé nyugatról magasodik a 302 m magas Kopasz-hegy, az Öreghegy legmagasabb pontja.
Kőtenger Szentbékkálla. A Kőtenger a Káli-medence legismertebb nevezetessége, Mindszentkálla és Szentbékkálla között található.
Kezesfa pihenőhely Kéthely. A Kezesfa egykor egy nagy tölgyfa volt, a Kéthely és Hollád közötti erdőben, melynek ágai az erdei utak irányába mutattak.
Meleg-hegyi Likas-kő Nadap. A Meleg-hegyi Likas-kő Nadap községtől nyugatra található, a Meleg-hegy gerincén.
Ötlyukú kőhíd Diszel. A Diszel faluban található, az Eger-patak felett átívelő, ötnyílású kőhíd a 18-dik században épült, Magyarországon még két hasonló van.
Kőhíd Hegyesd. Az Eger-patakon keresztül Hegyesd faluba vezető kőkeresztes, szoborfülkés kőhíd a Balaton-felvidék egyik legszebb kőhídja.
Nagyszéksósi Bivalyrezervátum Mórahalom. Az egész évben ingyenesen látogatható Bivalyrezervátum Mórahalom hetedik körzetében, a Nagyszéksós-tónál található.
[ Fel ↑ ]
Alcsúti arborétum Alcsútdoboz. Az Alcsúti Arborétum 40 hektáron elterülő természetvédelmi terület, Magyarország legrégibb és legeredetibb angolpark jellegű kertje.
Sóhajok hídja Szeged. A szegedi Sóhajok hídja, melyet velencei mintára építettek, a Széchenyi téren található, a Városháza és a Bérpalota között átjáróként használatos.
Boszorkánysziget Szeged. A Boszorkánysziget a Tisza és a szegedi Alsóváros közötti erdős terület, nem igazi sziget, kis jóindulattal félsziget, melyet megkerül a Tisza.
Kőszikla-szurdok Nagybakónak. A Kőszikla-szurdok, népiesen Kicikla, Nagybakónak környékének egyedülálló vízmosása.
Kőhíd Nemesbük. A Nemesbük falu központjában álló, Köszvényes-patak feletti kőhíd Zala vármegye legnagyobb völgyhídja volt a gyorsforgalmi utak és vasutak építése előtt.
Perczel-kastély Somogybükkösd. Belső-Somogy ritkábban látogatott részein, Csurgó környékén áll a somogybükkösdi Perczel-kastély.
Kaptárkövek Biatorbágy. A biatorbágyi Kő-hegy déli oldalának peremén kelet-nyugat irányú mészkővonulat húzódik, a legmagasabb pontja a 301 m magas Kőorr.
Pontonhíd Csongrád. A csongrádi úgynevezett fahíd Csongrád város északi részén található, a Gőzhajó utca végén - a Mámai-réti és nagyréti mezőgazdasági területeket köti össze a várossal.
Bucsek Henrik Emlékút Cuha-völgy. Az emlékút Magyarország (jelenleg) leghosszabb vasalt útvonala, Bucsek Henrik hazai hegymászónak állít emléket.
Kilátópont Huszonnégyökrös-hegy. A Huszonnégyökrös-hegy a Budai-hegységben lévő Csíki-hegyek délnyugati nyúlványa, 288 m magas, Budaörshöz tartozik.
[ Fel ↑ ]
© 2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.