Brezoi település (Valcea megye) Központ: Brezoi. Közeli települések: Paltin 22.35 km-re, Lazaret 24.15 km-re, Latorvár (Lotrioara) 25.64 km-re, Bojca (Boita) 32.28 km-re, Vöröstorony (Turnu Rosu) 33.48 km-re.
Szállás

Szállás Brezoi (Brezoi) - Valcea


Keress szállást Brezoi közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Brezoi (Valcea megye) és környéke turisztikai látnivalói

Turtudanul-csúcs 0.67 km-re. Turtudanul-csúcs, Brezoi város.
Gömbkövek 26.71 km-re. Gömbkövek múzeuma - Costesti
Törttorony Bojca 27.2 km-re. Bojca község a Szebeni-havasok főágának keleti végében, a Vöröstoronyi-szoros északi felében, az észak-keletről érkező és itt délre forduló Olt jobb partján fekszik. A falutól körülbelül 6 km-re délre, a Vöröstoronyi-szorosban, az Olt folyó partján egy régi erődítmény, az úgynevezett Törttorony falai tűnnek fel.
Holló-nyereg 28.31 km-re. Holló-nyereg, románul Saua Corbului.
Sztán völgye kanyon 28.4 km-re. A Sztán völgye a Vidraru-tó közelében, attól dél-nyugatra, a Fruntii hegységben található. Ez utóbbi hegység a Fogarasi havasok része.
Nyugodt víz forrás és nyereg 29.22 km-re. A Nyugodt víz-nyereg és forrás (Apa Cumpanita) a Fogarasokban található, a Tatár-csúcs (1888 m) után az első nyereg, kelet felé.
Vidraru gát 30.28 km-re. A Vidraru tavat mesterségesen hozták létre az Arges folyón épített gát által, 1966-ban, elektromos energiatermelés céljából. A gát építése 5 és fél évet vett igénybe.
Szuru-nyereg 30.5 km-re. Szuru-nyereg, románul Saua Suru.
Poenari vár 30.83 km-re. A Poenari várat két szakaszban építették. Az őrtornyot a XIII-dik században, Negru Voda uralkodása idején.
Szuru-menedékhely 31.31 km-re. Szuru-menedékhely, románul Refugiul Suru.
[ Fel ↑ ]
Doabra csigaházai - Brezoi
Doabra csigaházai - Brezoi 1.03 km-re
Doabra völgye - Calinesti-Brezoi erdő - Lotru-völgy, Kozia Nemzeti Park.
Kozia-körút
Kozia-körút 7.83 km-re
Arutela - Torony kolostor - Vörös-kövek - Turneanu-gerinc - Kozia-csúcs - Kőkapu - Stanisoara kolostor - Kert-völgyi vízesés.
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Arsanca - Turisztikai látnivalók Tatarani - Turisztikai látnivalók Livadia - Turisztikai látnivalók Kistalmács
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.