Gutin-hágó - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Cavnic - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Máramaros megye

Gutin-hágó

Gutin-hágó Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Vendéglő a hágó tetején... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Gutin-hágó rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
23726 Ősnövénytani lelőhely. Kisbánya melletti paleobotanikai lelőhely, diatomitban és vulkáni hamuban levő fossziliákkal. 24241 Ivófalu. Ivófalu Nagybányától 32 km-re található. 31535 Fatemplom. Desze 1717-ben épült fatemplomában találjuk a legszebb máramarosi falfreskókat, melyeket 1780-ban készítettek. 35589 Limpedea sziklaoszlopok. 35702 Kapnikbánya. 35727 Tatárszoros. 35903 Szent Arkangyalok fatemplom. A dióshalmi Szent Arkangyalok fatemplom, műemlékké nyilvánított épület, egyike a világörökség részévé vált 8 máramarosi fatemplomnak. 37630 Szent Mihály és Gábriel arkangyalok fatemplom. A nyárfási Szent Mihály és Gábriel arkangyalok fatemplom, figyelemre méltó falfestményeivel, műemlékké nyilvánított épület. 37636 Hotinka. Hotinkán minden év május elso vasárnapján tartják a környék leghiresebb fesztiválját, annak az embernek a tiszteletére, aki a leghamarabb befejezte a tavaszi munkálatokat. 38500 Fekete-tó mocsár. A Cibles hegységnek csak egy kis hegyi tava van, az ún. 39316 Nagyjézer-mocsár. A Kőhát hegységben tőzegláp tavak találhatók, peldaul a Demeter-tó, Vlaschinescu-tó, a Hernécsi Nagytengerszem és a Nagyjézer-tó. 40214 Fatemplom. Budfalván nagyon sok régi házat, tarisznyás és bocskoros nénit és bácsit láthatunk. 41156 Fernezelyi-tó. A nagybányaiak kedvenc kirándulóhelye a mesterséges Fernezelyi-tó. 44632 Aknasugatag. Aknasugatag nagy sótartalmú vizei miatt hires erdélyi fürdohely. 47609 Demeter tava.

Természeti értékek - Máramaros megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Pintye tavak 2.98 km-re. Az 1700-as években építettek bányaipari célokra két tavat a Mogosa csúcs alatt, a Bódi I-II tavakat (Pintye tavak).
Kakastaréj
A Kakastaréj a Gutin-hegység legismertebb természeti látványossága.
Gutin-csúcs 6.12 km-re. RH0264 Gutin-csúcs
Bréb tava 6.39 km-re. A Kakastaréjtól északra kb 30 perc járásra van egy szép tó, a Brébi-tó, románul Taul Morarenilor.
Kék-tó 2 6.67 km-re
RH1144 Kék-tó 2 Felsőbánya

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Ködben - Innen indultunk neki a Kakastaréjnak...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.