Ákosfalva - - - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Acatari - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Maros megye

Ákosfalva - -

Ákosfalva A Nyárád-patak partján községközpont, melyhez közigazgatásilag az alábbi települések tartoznak: Cserefalva, Göcs, Harasztkerék, Kisgörgény, Nyárádszentbenedek, Székelycsóka, Székelyvaja és Szövérd. Marosvásárhely csupán 10 km-re található innen. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Ákosfalva - rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
16290 Református templom. Koronka régi templomát magas védőfalak vették körül. 16344 Toldalagi-kastély. A Toldalagi-kastélyt 1830 körül Toldalagi Ferenc építtette a régebbi 17. 17779 Szentgerice. Szentgerice látnivalója az 1670-ból származó, szép kazettás mennyezetű, unitárius templom. 17829 Koronka kilátója. 18400 Sapientia Tudományegyetem tava. Három hektáros területen mintegy 2000 növényfajt ültettek a Sapientia-EMTE marosvásárhelyi kampuszának környékére. 18645 Koronka dombjai. 19113 Református templom. Az 1567. 19280 Református templom. Székelycsóka a Nyárád és a Kis-Küküllő közti dombvidék alsó részén fekszik, a Töm patak völgyének széles részén. 19346 Református templom. 19641 Fatemplom. 1842-ből van először említés görög katolikus hívekről, fatemplommal a falu végén. 19851 Csere-erdő. Marosvásárhelytől dél-keletre található a marosvásárhelyiek egyik kedvenc kiránduló- és gombászhelye, a Csere-erdő. 20156 Szelídgesztenyés. Egy, a Csere-erdő alatti és a marosvásárhelyi Belvedere-lakónegyed feletti kilátópontot indultam megkeresni, térképen bejelölt pont alapján. 20912 Göcs. Göcs a Göcs-patak völgyében található Maros megyei falu, mely közigazgatásilag Ákosfalvával alkot egyazon egységet. 22052 Székelybósi panoráma. A hagyomány szerint a törökök által elpusztított Kisernye lakói telepedtek Bósba. 22128 Civilizáció. Itt egy parkoló környéke látható, a balavásári hegy Göcs felőli oldalában, amely egy kis erdőfolt mellett helyezkedik el. 22253 Ali pasa halmai. Jedd délnyugati határában földcsuszamlás létrehozta halmok találhatók, melyek között 1662-ben Ali pasa is táborozott.

Néhány székely szó jelentése:
Kurtafarkú kigyó = Keresztes vipera, melynek a farka rövid. Kürti = Női téli flánelblúz. Kürtő = Kályhacső. Kuruncz = Sugár rúdfa. Kurusztol = A csizmában járó kurusztol, ha menés közben húzza a lábát a földön. Küsdeg = Kisebb.

- Maros megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Székelyvaja
Székelyvaja a Göcs-patak mellett található falu, mely közigazgatásilag Ákosfalva része.
Vácmány 2.43 km-re
RH1656 Vácmány
Református templom
1444-ben Karachonfalva néven jelentkezik a forrásokban.
Kilátás a Nyárádmentére 4.15 km-re
RH3826 Kilátás a Nyárádmentére

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Híd alatt - Nem volt túlságosan nehéz megtalálni a dobozt...
 • Kényelmetlen érzésektől kísértve - A rejtek közelébe érve, épp annyi hely volt, hogy félre tudtam húzni a kocsival...
 • Ákosfalva tranzit - Megtaláltuk  a dobozd, szerencsére mindenki ebédelni volt és nem minket csodált...
 • Betonhíd - Ákosfalva látnivaló helyei közül ez a hely valahol hátul lenne...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.