Bilea-vízesés - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Cartisoara - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Szeben megye

Bilea-vízesés

A Fogarasi-havasokat északról, a legkönnyebben a Transzfogarasi úton közelíthetjük meg. Ez az út csak a nyári hónapokban járható, de a Bilea-vízesés-teleptől kabinos drótkötélpályán is feljuthatunk egészen a Bilea-tóig. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Balea vízesés... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Bilea-vízesés rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
9646 Vaiuga-nyereg. Vaiuga-nyereg. 10117 Jézer-csúcs. Jézer-csúcs, románul Iezerul Caprei. 10202 Bilea ablaka. Bilea ablaka, románul Fereastra Balei. 10312 Zerge-tó. Zerge-tó. 10444 Paltin-nyereg. Paltin-nyereg. 11643 Lajta-csúcs. Lajta-csúcs. 11744 Doamnei-nyereg. Doamnei-nyereg, magyarul A hölgy hegynyerge. 13634 Sárkányablak. Sárkányablak, románul Fereastra Zmeilor. 14177 Sárkánylik menedékhely. A Fogarasi havasok gerincen talalhato 2175 m magassagban. 14501 Kis-Lajta-nyereg. Kis-Lajta-nyereg. 14566 Három lépésre a haláltól. Három lépésre a haláltól, románul La trei pasi de moarte. 15050 Kis-Lajta-csúcs. Kis-Lajta-csúcs. 17056 Nerlinger-emlékmű. Nerlinger-emlékmű. 18247 Caltun-tó. 18328 Vaskaró-csúcs. Vaskaró-csúcs. 18642 Caltun-patak zuhatagsora. A Piscu Negru menedékháztól, az Őz-patak mentén, a kék háromszög jelzést követve juthatunk fel a Caltun-tóhoz.

Természeti értékek - Szeben megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Bilea-vízesés panorámapont
A Bilea-vízesés megközelíthető a Bilea-vízesés-teleptől indulva, a piros pont jelzés mentén.
Sziklakapu
A Bilea-vízesés-teleptől három módon is feljuthatunk a Bilea-tóhoz.
Bilea-hágó 2.92 km-re. Bilea-hágó - Fogarasi-havasok.
Buteanu-csúcs 3.02 km-re. Buteanu-csúcs, románul Vanatoarea (Vanataia) lui Buteanu - Fogarasi-havasok.
Zerge-nyereg
A 2034 m tengerszint feletti magasságban található tengerszem a Fogarasi-havasok legnagyobb terjedelmű tava.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Sajnos nem találtam meg a geodobozt - De megérte a kis kirándulás a vízeséshez...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.