Kercisóra település (Szeben megye) Központ: Kercisóra. Kercisóra román elnevezése: Cartisoara. Egyéb neve: Strezakercisóra.
Regisztráció --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Kercisóra (Szeben megye) és környéke turisztikai látnivalói

Erődtemplom

Erődtemplom Szászmuzsna 43 km-re
Muzsna szép, titokzatos hangulatú erődtemploma a 15-dik században épült - Értékei a szentélyben levő gótikus faragványok és a festett karzat, a hálóboltozatos mennyezet és a faragott mintázatú belső oszlopok. Nem találtam meg a rejtekben - Mind a kétszer bent voltam a belső udvaron, és a templomban is. Köszi az információt - Ugy látszik én siettemben, nem voltam elég figyelmes és nem találtam meg a dobozt. Hiába csengettem - A kapura tényleg ki van írva, hogy hol kell csengetni, de nem válaszolt senki sem.

Kis-Szombatfalvi-nyereg Fogarasi-havasok 21,04 km-re
Kis-Szombatfalvi-nyereg és menedékhely, románul Fereastra Mica a Sambetei.

Evangélikus erődtemplom Szászalmád 37,43 km-re
Temploma a XIV-dik század elején épült, egyhajós torony nélküli gótikus templom.

Apóka-csúcs Fogarasi-havasok 24,86 km-re
Apóka-csúcs, régi osztrák térképen Musuleata, románul Mosuleata és Varful Mosuletei.

Rüsz

Rüsz 40,49 km-re
Rüsz falu szász temploma egy kis dombon áll. Megvan - Megvan a dobozka. Hiába - A templom nagyon tetszett.

Kisdisznód

Kisdisznód Evangélikus templom 36,58 km-re
Kisdisznód, románul Cisnadioara, németül Michelsberg, Nagyszebentől 10 km-re délnyugatra, a Csindrel-hegység aljában fekszik. Kazetták - A vár jegyszedőjénél érdeklődtünk a templomba való bejutás lehetőségéről és kaptunk egy telefonszámot, egy nagyon kedves szász hölgy engedett be.

Erődített evangélikus templom

Erődített evangélikus templom Kürpöd 18,55 km-re
1332-ben plébániatemploma van, papja - ekkor feltűnő neve is templomáról tanúskodik - a templom sokkal régibb, mert Kürpöd az 1200 előtti Szeben vidéki települések közé tartozik. Megvan - Itt sem lehetett bejutni a templomba.

Panoramic Dino Park Felek 11,56 km-re
Felek közelében található zöldövezet, játszótér gyerekeknek.

Falkenhayn-torony

Falkenhayn-torony Nagyszeben 31,18 km-re
Szenterzsébet (románul Gusteriţa, németül Hammersdorf) régebb önálló szász falu volt, 1950 óta Nagyszebenhez tartozik. Artmania előtt Falkenhayn - Az Artmania rockfesztivál ürügyén érkeztem Nagyszebenbe, este 6 órakor. Új doboz - Mivel a geodoboz eltünt, újat kellett tenni egy kicsivel közelebb a toronyhoz. Új geoláda - Mivel a régi ládát betemette a föld, új ládát helyeztem el, kicsivel távolabb.

Doamnei-nyereg Fogarasi-havasok 14,77 km-re
Doamnei-nyereg, magyarul A hölgy hegynyerge.

Nárciszrét

Nárciszrét Sárkány Vád 40,36 km-re
A híres Nárcisz-mező (románul Poiana Narciselor és Dumbrava Vadului néven is ismert) tulajdonképpen egy 394 hektár kiterjedésű, nedves talajú, ritkás kocsányos tölgyes, amelynek tisztásait májusban ellepik a csillagos nárcisz fehér virágai. Még mindig - A doboz továbbra is várja a keresőket, a nárciszok kezdtek virágozni. Április végén, a nárciszmezőn - Aznap a környéken kirándultunk, az egyik célpont ez a nárciszmező volt.

Bilea-vízesés panorámapont

Bilea-vízesés panorámapont Fogarasi-havasok 11,31 km-re
A Bilea-vízesés megközelíthető a Bilea-vízesés-teleptől indulva, a piros pont jelzés mentén.

Cisztercita apátság

Cisztercita apátság Kerc 7,26 km-re
Az Árpád-házi Imre király alapította Kerc cisztercita apátsága még romjaiban is rendkívül impozáns. Nagyon szerettünk volna elsők lenni - Eredetileg egy más helyet jelöltünk ki pihenőül utazásunk során, de a forgalom idáig vezetett. Ciszterciták - Már sokadjára járok ennél a templomnál. Apátság - Amúgy, csak azt akarom megmondani, hogy lehet én találtam meg elsőnek a dobozt, mert az enyém volt az első bejegyzés.

Evangélikus templom

Evangélikus templom Riomfalva 41,89 km-re
A templom szentélyében az 1453-as évszám egy későbbi építkezés befejezését jelzi, stíluselemei alapján a templom eredetét az előző századra kell tenni. Télvégi túra 5 - Sajnos nem kaptam meg a geodobozt. Beszöktünk - A kiírt telefonszámon nem vették fel a kagylót, így hát a mellékutcából, a kerítés végénél beszöktünk.

Galasescu-nyereg Fogarasi-havasok 19,33 km-re
Galasescu-nyereg, románul Saua Galasescului vagy Saua Vistisoarei.

Zöld domb Felsőporumbák 7 km-re
A Zöld domb panzió egyedi hely, az erdő közepén található.

Moldoveanu-hasadék Fogarasi-havasok 18,47 km-re
Moldoveanu-hasadék, románul Spintecatura Moldoveanului.

Körömvirág-nyereg Fogarasi-havasok 19,07 km-re
Körömvirág-nyereg, románul Saua Galbenele vagy Fereastra Ursului.

Brukenthal-palota Nagyszeben 34,19 km-re
Brukenthal-palota, ma muzeum, Épült 1778-1788-ban.

Fejedelemasszony kútja

Fejedelemasszony kútja Fogaras 30,65 km-re
Fejedelemasszony kútja, Fürsten Brunnen - Fogaras.

Evangélikus templom Mártonhegy 15,93 km-re
1335-ben plébániatemploma van - temploma után, melynek Szent Márton lehetett a védőszentje, Szentmárton volt a neve.

Szelindek vára

Szelindek vára 39 km-re
A szelindeki vár 1765-ben készült. Megvan a dobozka - A vár belülröl sokkal érdekesebb. Sajnos - A látvány nagyon szép volt. Belépődíjat kell fizetni - Miután a támfal építésen sikeresen túljutottunk fejenként 3 lejért bejutottunk a várba.

Váldhíd

Váldhíd 49,11 km-re
Váldhíd templomát a XVI-dik századtól tornyos, 10 méter magas várfal veszi körül. Vártemplom - Körbejártam a vártemplomot, nézegettem a bástyákat, a falakat. Szászok már nincsenek - Sikerült bejutnunk a templomba is.

Evangélikus templom Lemnek 43,92 km-re
A XIII-dik században már itt vannak a szász telepesek, akik templom nélkül nem maradhattak.

Apó-hágó Fogarasi-havasok 25,1 km-re
Apó-hágó, románul Curmatura Mosului.

Kerci apátság

Kerci apátság 7,26 km-re
Kerc a Fogarast Nagyszebennel összekötő főút közelében, az Olt partján, terül el. Ezt a helyet kár kihagyni - Kercen még augusztusban voltam, de akkor nem tudtam, hogy szerepel a rejtekhely listán. Nagyon szép hely - A kolostor romjai között éppen a Kronenfest folyt.

Erlenpark Nagyszeben 34,74 km-re
A nagyszebeni Erlenpark (Erlen égerfa) az egyik legrégebbi park a mai Románia területén, 1856-ban hozták létre.

Albert Huet-tér

Albert Huet-tér Nagyszeben 34,2 km-re
Nagyszeben Szászföld "fővárosa", 2007-ben Európa kulturális fővárosa volt. Evangélikus Székesegyház - Megtaláltam a filmdobozt, benne a listát. Madarat tolláról - Madarat tolláról, keresőt találatáról ismerheted meg. Odú - Na végre egy megtalált doboz.

Podragu tavak

Podragu tavak Fogarasi-havasok 15,74 km-re
A Podragu menedekhaz (2136 m) fontos kiindulasi pont mindazok szamara, akik a Fogaras gerincen szeretnenek turazni.

Református templom

Református templom Vízakna 44,22 km-re
A település közepén, a Viza patak jobb partján, egy dombon áll a védőfalakkal övezett református vártemplom. Kössz - Csipi. Régészeti feltárások a templomban - A kora reggeli órákban érkeztem Vízaknára. Uj rejtek - Mivel a templomot körülvevö falban levö geodoboz eltünt, egy újat helyeztem el, egy kicsit távolabb.

Régi Olt-fahíd

Régi Olt-fahíd Fenyőfalva 18,53 km-re
A fenyőfalvi Olt-híd a Szeben megyei Fenyőfalva és Felek községek között állott, 1838-1842-ben épült, a két település vámot szedett rajta 1900-ig.

Orzanele-nyereg Fogarasi-havasok 17,93 km-re
Orzanele-nyereg, románul Saua Orzanele (Orzaneaua).

Bratila-hágó Fogarasi-havasok 32,06 km-re
Bratila-hágó, menedékhely és sátorozóhely, románul Curmatura Bratilei.

Szarvasfarm Felek 13,07 km-re
Szarvasfarm - Poiana Neamtului-tisztás, Felek

Fogarasi vár

Fogarasi vár 33,3 km-re
Fogaras városában jó állapotban maradt meg az impozáns várerőd, a 14-dik és 17-dik század között épült vár fallal, vizesárokkal van körülvéve és 4 sarokbástyával rendelkezik. Fogaras és környéke - Többször is voltam a Fogarasi havasokban gyalog, utoljára egy óriási vihar kergetett le a Bilea-tótól. Voltam a fogarasi várnál, augusztusban - Kár,hogy nem foglalkoznak eléggé vele, bár látszik, itt-ott valami állag megőrzésre tett kísérlet.

Erődített evangélikus templom Vessződ 23,02 km-re
1332-ben plébániatemploma van, papja - a templom legalább egy évszázaddal régebbi, mivel a falu az 1200 előtti telepítések korából való - a mai templom a XIII-dik századi bazilikális templom utóda.

Fundul Bandei-nyereg Fogarasi-havasok 24,9 km-re
Fundul Bandei (magyarul kiejtve Fundul Bündéj) nyereg.

Nagydisznód

Nagydisznód 33,27 km-re
Nagydisznód központjában található a 13-dik században épített, középkori jellegű evangélikus erődtemplom - Értékei a szárnyasoltárán álló gótikus stílusú Madonna szobor, az oltár külső festett képei.

Erődített evangélikus templom Felmér 40,27 km-re
Mivel már Imre király idejében a kiváltságokban részesülő falvak között szerepel, bizonyos, hogy a XI–XII-dik század fordulóján templom is épül.

Földpiramisok

Földpiramisok Sona 40,34 km-re
Földpiramisok - Sona

[ Fel ↑ ]
Richter-ház

Richter-ház Segesvár 57,17 km-re. A XVIII-dik században épült Richter-ház Segesváron, az Asztalosok utca 28 szám alatt található.

Wonnerth-ház

Wonnerth-ház Segesvár 57,11 km-re. A Wonnerth-ház az Ónművesek utca 4 szám alatt található, épült a XVI-XVII-dik században, módosították a XIX-dik században és 1938-ban.

Szent Miklós evangélikus vártemplom

Szent Miklós evangélikus vártemplom Segesvár 56,94 km-re. A segesvári Szent Miklós evangélikus vártemplom, németül Bergkirche, románul Biserica din Deal.

Királyhalma 52,92 km-re. 1396-ban tűnik fel az oklevelekben, templomról nincs adat, de a XV-dik századig katolikus lakói voltak.

Kootz-ház Segesvár 57,31 km-re. A Kootz-ház egy XVII-dik században épült segesvári lakóépület, a Bástya utca 9 szám alatt.

Erődtemplom

Erődtemplom Mirkvásár 69,59 km-re. Mirkvásár templomáról az azt körülvevő várfalon feltüntetett két évszám ad biztos eligazítást: 1517 és 1541.

Skariatin emlékmű

Skariatin emlékmű Segesvár 58,71 km-re. Segesváron, a tűzoltóság mögötti kertekben elrejtve, egy érdekes, alvó oroszlánt ábrázoló szobrot találunk.

Találkozás háza

Találkozás háza Zágor 69,41 km-re. Az 1794-ben épült papilakot és az egykori tanári lakásokat 2007-2008 között részben újjáépítették és felújították.

Essigmann-ház Segesvár 57,15 km-re. Az Iskola utca 10 szám alatt található lakóház.

Nagyekemező vára 51,18 km-re. A Küküllőközi dombvidék területén, a Nagyekemezői-patak mellett fekszik Nagyekemező község.

Tímár-torony Segesvár 57,08 km-re. A Tímár-torony a XIII-XIV-dik században épült, az Óratorony udvarát hívatott megvédeni.

Kovács-torony

Kovács-torony Segesvár 57,21 km-re. A Kovácsok tornyát 1631-ben építették, a régi Borbélyok tornyának helyén, szerepe a Kolostortemplom védelme volt.

Büdöskútfő-fürdő

Büdöskútfő-fürdő Kőhalom 59,95 km-re. A kőhalmi várhegy lábánál a múltban sós-kénes forrás fakadt.

Paulinus-Drakula-ház

Paulinus-Drakula-ház Segesvár 57,18 km-re. Az 1501-ben épült Drakula-Paulinus-ház a segesvári Múzeum-tér 5 szám alatt található, az Óratorony közelében, attól északnyugatra.

Unitárius templom Újszékely 66,97 km-re. A sárdi híd után az első székely falu neve Újszékely, a Küküllő jobb partján elvonuló hegyek alján, széles utcákkal, melyeket nagyrészt cseréppel fedett kőházak szegélyeznek.

Evangélikus templom

Evangélikus templom Küküllőmagyarós 66,67 km-re. A Küküllőközi dombvidék területén, a Magyarós-patak mentén fekszik Küküllőmagyarós helység - középkori templomáról nem rendelkezünk okleveles említéssel.

Iszapvulkánok

Iszapvulkánok Fiatfalva 66,99 km-re. A Székelykeresztúrhoz tartozó, a várostól 1 kilométerre települt Fiatfalva látnivalói közé tartoznak a falu délnyugati részén található iszapvulkánok. Szárazság volt - A szárazság miatt csak a legfelső, D-K-i vulkán működött, enyhén szivárgott az iszap. Inkább érdekes, mint látványos - Nem annyira látványos, mint amennyire érdekes hely, nem véletlenül szerepel a Székelyföld 7 csodája között.

Evangélikus templom

Evangélikus templom Kőhalom 60,58 km-re. Kőhalom plébániatemploma a szász telepítés korában, a XII-XIII-dik században épül.

[ Fel ↑ ]
© 2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.