Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette

Campusel - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Campusel

A Campu lui Neag - Gura Butei - Szkokul-szoros - Bárány-mező - Campusel útvonal a Nyugati-Zsil mentén halad, földrajzilag előbb a Vulkán-hegység és a Retyezát, majd az Oszlea-hegy és a Kis-Retyezát határvonalát követi...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Campusel képtárból:

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Campusel rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Retyezát-csúcs 13.15 km-re - * Malajesd vára 25.11 km-re - A Retyezát-hegység északi lábánál húzódó Hátszegi-medence déli szélén, a Szálláspatak vize mellett fekszik Malajesd község. * Szárkő-hegység 26.52 km-re - A Szárkő-hegység a Déli-Kárpátok ÉNY-i részén található, Krassó-Szörény és Hunyad megyék területén. * Nárciszrét 26.85 km-re - * Zajkány 28.45 km-re - Zajkány falu közelében, egy domboldalon volt Hunyadi János-emlékművének maradványa. * Hunyadi-emlékmű 28.6 km-re - A volt emlékmű felirata: Hunyadi János tizenötezer vitézével, az 1442-iki szeptember 6-án e szorosban verte szét Sehabeddin beglerbégnek Erdélybe nyomuló nyolcvanezer főnyi hadseregét. * Református templom romjai 30.44 km-re - * Sztrázsa-csúcs 31.2 km-re - * Brazovay-kastély 31.41 km-re - A Brazovay-kastély két saroktornyos kúria, nagyon leromlott állapotban. * Mocsár 31.52 km-re - * Poienii-csúcs 33.09 km-re - * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Kipenderedni = Hirtelen kifordulni. Kirikap = Gyermek kérdőszó, kinek kell értelemben. Kiszi = Zablisztből készült pép. Kiülő = Vasárnapi beszélgetés a házelőtti padon. Klerika = Papnevelde. Kóborolni = Tétlenül járkálni. Kócs = Kulcs. Kőcsd szűkön = Takarékoskodj és beosztással költsd a pénzt. Kóha = Máglyafa. Kókis = Kakas.

Turisztikai látnivalók a közelben


Buta-szoros
Buta-szoros 9.08 km-re. RH1357 Buta-szoros
Pelága-csúcs
Pelága-csúcs
A Déli Kárpátok szivében emelkedő Retyezát egyike a Kárpátok leglátványosabb hegytömegeinek.
Papusa-csúcs
Papusa-csúcs
A Retyezát-hegység a Kárpátok délkeleti vonulatának egyik legnépszerűbb, leginkább járt magashegysége.
Csomfu-vízesés
Csomfu-vízesés 12.53 km-re
RH4422 Csomfu-vízesés Retyezát hegység
Zergebak-tó
Zergebak-tó 13.06 km-re
RH2147 Zergebak-tó Retyezát hegység
Gáles-tó
Gáles-tó
A Gáles-tó a Gáles glaciális völgyben található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Megtaláltuk sikeresen - Jorgován-kő mászás előtt kerestük meg a ládát...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.