Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Likaskő - Sepsibükszád

Likaskő - Sepsibükszád


Sepsibükszád érdekessége, természeti ritkasága, az Olt völgyében található Likas-kő. A Csomád hegyből lefolyó vastartalmú ásványviz cementezhette össze a folyóterasz egy szakaszát, a mellette levő puha üledéket pedig az erózió lepusztította. Így alakult ki egy sziklafal, melyet az Olt vize átlyukasztott. Ez az üreg ma már nem látszik, feltöltödött.

Likas-kő Orbán Balázs korában a Likaskő még látható volt, így ír róla: "A Sólyomkőn felül néhány száz lépésre a régi és uj ut elágazásánál egy balparti hegygerincz csaknem a völgynek túlfeléig szökell elő, az utas kiváncsian keresi a helyet, hol tört ezen magas trachyt gátlaton utat magának az Olt, midőn tovább haladva,...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Likaskő 1
Likaskő 1
A mára már feltöltödött lyuk
A mára már feltöltödött lyuk
Likaskő 2
Likaskő 2
Likaskő télen
Likaskő télen
A sziklafej
A sziklafej
A Likaskő távolabbról
A Likaskő távolabbról
A Likaskő közelebbről
A Likaskő közelebbről
A doboz
A doboz
Likaskő
Likaskő
Sikló - 1
Sikló - 1
Sikló - 2
Sikló - 2
Sikló - 3
Sikló - 3

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Likaskő Sepsibükszád rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Also Solyomko
 • Fuggohid az Olt folyon
 • Mini alagut a vasut alatt
 • Bugyogo borviz
 • Komlosaroki alsoborviz

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Nem hiszem

  Véleményem szerint nem tűnhetett el, mert egyáltalán nem forgalmas hely és nincs szem előtt sem...
 • Ejsze nem tűnt el ilyen hamar

  Nincs egy hete, hogy elrejtettem ezt a geodobozt, nem hiszem, hogy ilyen hamar eltűnt volna...
 • Bükszád

  Gyergyóba menet megálltam a Likaskőnél, de csak egy régi dobozt találtam, 2013-ban rejtették...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc