Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Kemény család várparkja - Marosvécs

Kemény család várparkja - Marosvécs

Ládagazda: BabBerci

A marosvécsi Kemény-kastély mögött hatalmas park, gyümölcsöskert található. Itt vannak az egykori földvár fűvel benőtt terepalakulatai is. A parkban, a tölgyfák árnyékában található a Kemény család sírhelye. A park jelenleg ismét a Kemény család tulajdonában van.

A park kinézete az évszázadok során lényegesen megváltozott. A somoskert, a sáfrányos, a virágoskert, a méheskert, a vár körül rikoltozó pávák mára már eltűntek, de az embert, ahogy a vár közelébe ér, hatalmába keríti a történelem szelleme. A parkban néhány különleges fa törzsére rögzített latin megnevezés...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély természeti értékei

Keressétek meg a Kemény család várparkja Marosvécs rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Kemeny kastely Marosvecs
Reformatus templom Marosvecs
Holtmaros
Felsoidecs

Hozzászólások
Pixel
Elvitték a törmelékkel együtt?...
Elsőként a bélelt doboznál...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc